«Η Τουρκία μετά τη λεηλασία του πλούτου της Λιβύης μεταφέρεται στη Μαυριτανία»

29/1/21 | 0 | 0 | 104 εμφανίσεις

Πηγές στον ημερήσιο Τύπο αποκάλυψαν ότι στη Μαυριτανία έχουν εξοργιστεί από την αποκάλυψη επίσημης έκθεσης για τη λεηλασία από την Τουρκία του αλιευτικού πλούτου της χώρας, έπειτα από τη συμφωνία που υπογράφηκε πριν από τρία  χρόνια μεταξύ των δύο χωρών.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι μια έκθεση του Μαυριτανικού Ινστιτούτου Έρευνας και Αλιείας στον Ωκεανό, σχετικά με την κατάσταση των θαλάσσιων πόρων της χώρας επιβεβαίωσε ότι τα αποθέματα ψαριών  και χταποδιών στη Μαυριτανία βρίσκονται υπό μεγάλη εκμετάλλευση.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι ο επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μαυριτανίας, Sidi Ould Salem, εξήγησε ότι η απότομη μείωση του αποθέματος ψαριών και χταποδιού στη χώρα μπορεί να οφείλεται στην εκμετάλλευση και εξάντληση των αλιευμάτων από τους Τούρκους.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι αναλυτές της Μαυριτανίας προειδοποίησαν για τον κίνδυνο εξάντλησης του αλιευτικού πλούτου από τον οποίο εξαρτάται η οικονομία της χώρας, ζητώντας την αναστολή αυτών των συμφωνιών που υπογράφηκαν το 2017 με την τουρκική πλευρά και να τους διώξουν από τις θαλάσσιες ακτές της χώρας.

Όπως αναφέρεται ο τουρκικός αλιευτικός στόλος αλιεύει όλα τα είδη ψαριών και σε τεράστιες ποσότητες που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση όλων των συμφωνιών και τελωνείων με τη συνενοχή των τοπικών αξιωματούχων.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι οι αναλυτές επιβεβαίωσαν ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι γνωστή απέναντι στον πλούτο του αραβικού κόσμου, τονίζοντας ότι η Άγκυρα εκμεταλλεύεται την αδυναμία της δομής του κράτους της Λιβύης για να αδράξει και να εξαντλήσει τον πλούτο της Λιβύης με την κλοπή πετρελαίου και την κατάχρηση όπλων και εμπορία ανθρώπων, καθώς και ο πόλεμος στη Συρία  γίνεται για να λεηλατήσουν οι Τούρκοι τον πλούτο της.

Libya 24

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/2/21 | (2 σχόλια)
    Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο προβληματισμός του τι κάνουμε με την Τουρκία επανέρχομαι: 1.-Πιστεύω πως μεθοδευμένα θα πρέπει να κηρύξουμε χωρικά ύδατα 12 ή 10 ναυτικά μίλια (να υπάρχει αντιστοιχία χωρικών υδάτων και εύρους εναέριου χώρου). Δεν έχει ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας