Η Τουρκία και ο Ερντογάν έχουν εξαγοράσει την «καρδιά» της Αμερικής

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 • Η Τουρκία και ο Ερντογάν έχουν εξαγοράσει την «καρδιά» της Αμερικής
  Περίεργο ρόλο παίζει ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι (φωτ.: Reuters / Mike Segar)

Στις ΗΠΑ είναι σε εξέλιξη εξαιρετικής σημασίας δίκη, με πολιτικές και γεωπολιτικές πτυχές και επιπτώσεις για την πορεία των πραγμάτων στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τη δίκη του ιρανοαζέρου Ρεζά Ζαράμπ ή Σαράφ που συνδέεται και με τη σύλληψη του αντιπροέδρου της τράπεζας Halkbank Μεχμέτ Χακάν Ατίλα στις ΗΠΑ.

Και οι δύο σχετίζονται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χρηματισμό μελών της τουρκικής κυβέρνησης και της οικογένειας Ερντογάν.

Χθες καλύψαμε κατά κάποιο τρόπο το ζήτημα, με άρθρο που είχε τίτλο «Ακήρυκτος Πόλεμος ΗΠΑ-Τουρκίας». Σήμερα παραθέτουμε σε μετάφραση άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Yeniçağ, με τίτλο «Οι ΗΠΑ επαληθεύουν τη συνάντηση του Ερντογάν με τους δικηγόρους του Ζαράμπ».


 Ρεζά Ζαράμπ ή Σαράφ (φωτ.: onedio.com)

Το άρθρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως ενδιαφέρον έχει και η συνάντηση του Ερντογάν με τους συγκεκριμένους δικηγόρους του ιρανοαζέρου, που είναι στον κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ, στην Άγκυρα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε άτομα με ισχύ, που βρίσκονται πολύ κοντά στα κέντρα άσκησης εξουσίας των ΗΠΑ, να σχετίζονται και να χρηματίζονται από την Τουρκία, για να επηρεάσουν την πολιτική της Ουάσιγκτον ακόμα και για ζητήματα που σχετίζονται με τη Δικαιοσύνη, που στην Αμερική είναι πιο ανεξάρτητη από ό,τι στις χώρες της περιοχής μας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Συμβούλου Ασφαλείας στρατηγού Μάικλ Φλιν, που είχε πληρωθεί αδρά από την Άγκυρα, για να βοηθήσει στην απαγωγή του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν!

Όλα αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ, επειδή εκεί υπάρχει ιδιαίτερο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των εταιρειών άσκησης πολιτικής πίεσης –λόμπι– που επιτρέπει όλες αυτές τις δράσεις.

Εμείς απλά να υπογραμμίσουμε ότι πέραν του πακτωλού χρημάτων που διαθέτει η Τουρκία για λόμπι, υπάρχουν τα απόρρητα του Τούρκου προέδρου αλλά και τα μαύρα δισεκατομμύρια που φυλάσσονται στα χρηματοκιβώτια πολιτικών στην Τουρκία που ασκούν εξουσία, η καρέκλα των οποίων τρίζει από το ενδεχόμενο αποκαλύψεων του Ζαράμπ και το αντιπροέδρου της Halkbank. Στα παραπάνω, προσθέτουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, από τις αρχές του έτους η προεδρεία της Τουρκικής Δημοκρατίας και το Γραφείο του Πρωθυπουργού εκταμίευσαν 459 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας, για άγνωστο προορισμό, και καλούμε τους αναγνώστες μας να παρακολουθούν με όποιο τρόπο μπορούν το θέμα.

Είναι πολλά τα λεφτά Ταγίπ…

Οι δικηγόροι του Ζαράμπ συναντήθηκαν με τον Ερντογάν
Η Εισαγγελία της Νότιας Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας New York Times ότι οι δικηγόροι του ιρανοαζέρου Ζαράμπ, «Τζουλιάνι και Μουκασέι συζήτησαν με τον Ερντογάν στην Τουρκία για τη δίκη του Ζαράμπ, που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ». Η Εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι το γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς γνώριζε για το ταξίδι των δυο διάσημων δικηγόρων στην Τουρκία. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η δίκη του Ζαράμπ έγινε πρωτοσέλιδο στην Αμερική.


Ρούντολφ Τζουλιάνι και Μάικλ Μουκασέι

Το ειδησεογραφικό σάιτ, η Φωνή της Αμερικής, στη σελίδα του έθεσε το εξής ερώτημα: Ο πρώην δήμαρχος της ΝΥ Ρούντολφ Τζουλιάνι που φημίζεται για τις σχέσεις του με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τον πρόεδρο Τραμπ, μεσολαβεί ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ για έναν Ιρανό;

Όπως θα θυμάστε στην ομάδα των δικηγόρων του Ζαράμπ, που αποτελεί τη dream team των δικηγόρων, είχαν προστεθεί τον προηγούμενο μήνα δύο πολύ σημαντικά ονόματα.

Ο πρώτος είναι ο πατέρας του Μαρκ Μουκασέι –το όνομα του είχε ακουστεί και ως διάδοχος του εισαγγελέα Πριτ Μπαραρά–, ο Μάικλ Μουκασέι που ήταν και πρώην υπουργός δικαιοσύνης. Το άλλο όνομα που προστέθηκε στην ομάδα υπεράσπισης του Ζαράμπ είναι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Κατόπιν ένστασης της Εισαγγελίας για τη συμμετοχή των δυο αυτών ονομάτων στην ομάδα υπεράσπισης, οι ταυτότητες τους αποκαλύφθηκαν. Η Εισαγγελία είχε ισχυριστεί ότι οι δυο αυτοί δικηγόροι είχαν εργαστεί ως δικηγόροι πιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία αποτελούν και τους αντίδικους. Κατόπιν τούτου, οι δικηγόροι του Ζαράμπ είχαν διευκρινίσει ότι οι Μουκασέι και Τζουλιάνι δεν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο, αλλά θα αναλάβουν βοηθητικό ρόλο και είπαν στον δικαστή «Οι δυο αυτοί δικηγόροι, δεν θα εμφανιστούν ενώπιόν σας. Δεν θα έρθουν καν στη δίκη». Κατά το ίδιο διάστημα η εφημερίδα New York Times ισχυρίστηκε ότι οι δικηγόροι πήγαν στην Τουρκία και συζήτησαν με τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν την υπόθεση Ζαράμπ.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Μπέρμαν, ζήτησε από την Εισαγγελία και την υπερασπιστική ομάδα να παρουσιάσουν εγγράφως και κατεπειγόντως τις απόψεις τους για το ποιος θα είναι ο ρόλος των Τζουλιάνι και Μουκασέι στη δίκη.

Εισαγγελία Νέας Υόρκης: Τζουλιάνι και Μουκασέι συζήτησαν με τον Ερντογάν το θέμα της δίκης Ζαράμπ
Η Εισαγγελία στην αναφορά που έδωσε σήμερα στο δικηγόρο Ρίτσαρντ Μπέρμαν, έγραψε πως οι Τζουλιάνι και Μουκασέι μετά τις 24 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Ερντογάν για να συζητήσουν τις πιθανές λύσεις για την δίκη του Ζαράμπ. Έτσι επιβεβαιώθηκε και ο ισχυρισμός της εφημερίδας New York Times «Παζάρια Ερντογάν-Ζαράμπ».

Στην αναφορά που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή Εισαγγελέα Νέας Υόρκης Τζουν Κιμ, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι Μουκασέι και Τζουλιάνι που είναι στενοί φίλοι του προέδρου Τραμπ, προσπάθησαν να συναντηθούν και με αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για εύρεση λύσης.

Η εταιρεία που εργάζεται ο Τζουλιάνι κάνει λόμπι υπέρ της Τουρκίας

Ο αναπληρωτής Εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι οι Μουκασέι και Τζουλιάνι έχουν αναλάβει έναν πολύ κρίσιμο ρόλο και όχι δευτερεύοντα και βοηθητικό ρόλο, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση. Στην αναφορά τονίζεται ότι η νομική εταιρία στην οποία εργάζεται ο  Τζουλιάνι έχει αναλάβει και υπηρεσίες λόμπι της Τουρκίας στις ΗΠΑ. Και πως στην περίπτωση αυτή, το γεγονός ότι ο Τζουλιάνι βρίσκεται στην υπερασπιστική ομάδα του Ζαράμπ, προκαλεί έντονη σύγκρουση συμφερόντων.

Ο Ριζά Ζαράμπ και ο Μεχμέτ Χακάν Ατίλα,  υπεύθυνος για διεθνείς συναλλαγές, που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, κατηγορούνται για παραβίαση του εμπάργκο με το Ιράν και για δράσεις που έβλαψαν το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα χρηματοδότησης.

Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου.
Επιμέλεια-σχόλιο: Σάββας Καλεντερίδης.

pontos-news.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Γιά τήν τουρκία

  τού εβραίου “ατατούρκ” από τούς έν Θεσσαλονίκη εβραίους, τούς
  έξ εβραίων εισβολέων τού 1492, πού
  μάς σκότωσαν καί μάς εκμεταλλεύτηκαν γιά αιώνες
  μέ τίς πλάτες τού Βαγιαζίτ Β΄
  κι όλων τών τουρκομογγόλων μετά ‘π’ αυτόν,
  τού εβραίου “ατατούρκ”
  πού έσφαξε τούς Έλληνες κι όλους τούς Χριστιανούς στή Μικρασία μας,

  τέτοιος τίτλος;

  Ως αντάλλαγμα,

  η εβραϊκή κοινότητα
  καλείται να ενθαρρύνει τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  – 1917, έ;! σσ

  Η επιστολή Μπάλφουρ προς Ρότσιλντ δεν ήταν απλώς ένα ευχολόγιο!

  Μή γκαθώστε, μόν’
  γκουγκλάρετε

  κι έτσι καί βρήτε κάτι πού νά δείχνει ότι
  ό έν Θεσσαλονίκη δημοσιογράφος τής κρατικής τηλεόρασης
  Κώστας Μπλιάτκας
  θυμάται τή σφαγή τών Ναουσαίων συμπατριωτών του
  από τούς έν Θεσσαλονίκη μισέλληνες εβραίους φονιάδες καί σταυρωτήδες τής Ζωής
  τόν μαύρον Απρίλη τού 1822,
  καθώς εγώ τείνω νά καταλήξω στό συμπέρασμα ότι έχει λόγους νά θέλει νά τήν αγνοεί,
  αναρτήστε το,
  ώστε νά τόν επαναξιολογήσω στή συνείδησή μου
  κι έν τώ μεταξύ:

  «Κοντά στο εκστρατευτικό αυτό σώμα, ακολουθούσαν και 600 Εβραίοι, οι οποίοι
  είχαν πληρώσει τους Τούρκους για την απόκτηση των δικαιωμάτων
  πάνω στους εν δυνάμει σκλάβους και την πώλησή τους στα σκλαβοπάζαρα της εποχής.»

  «…η πόλη πέφτει στα χέρια των Οθωμανών στις 22 Απριλίου 1822.
  Ακολουθούν σκηνές αλλοφροσύνης.
  Η πόλη επί πέντε ημέρες γίνεται πεδίο σφαγών και λεηλασιών από Τούρκους και Εβραίους.»

  Μπορεί οί γραικύλοι καί ανελλήνιστοι «υπεύθυνοι» τού υπουργείου Παιδείας,
  «ιστορικοί» ή μή,
  υποκινούμενοι ή μή,
  νά κάνουν ότι μπορούν γιά νά διαγράψουν τήν ιστορική μνήμη,
  κακοποιώντας κι ευτελίζοντας τήν Ιστορία, δυστυχώς όμως γι’ αυτούς
  σήμερα υπάρχει καί τό διαδίκτυο κι έτσι τά απομνημονεύματα τών πρωταγωνιστών καί
  τά συγγράμματα τών ιστορικών τής εποχής μπορούν νά βρούν βήμα,
  απαγκιστρωμένα από τήν κίβδηλη ενοχή τού “Αντισημιτισμού”*
  τής κουτοπόνηρης κι αγράμματης προπαγάνδας τών εβραίων…

  Διαβάστε λοιπόν
  πώς περιγράφονται οί απανθρωπιές καί οί φρικαλεότητες
  τών μισελλήνων Εβραίων στή σφαγή τής Νάουσας:

  Σπυρίδων Τρικούπης: «Πάμπολλοι δε Εβραίοι ένοπλοι και πολύδιψοι χριστιανικού αίματος παρηκολούθουν τον τουρκικόν στρατόν ως εκούσιοι δήμιοι. Ούτοι έλκοντες έξω της πόλεως τους Χριστιανούς τους ερροπάλιζαν κατακέφαλα, και πίπτοντας κατά γης τους έσφαζαν ως βόας».
  («Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως», τόμος Β’, κεφάλαιο ΚΘ, σελίδα 174)

  Λάμπρος Κουτσονίκας: «Οι δε θρασύδειλοι εχθροί του Χριστιανισμού Ιου­δαίοι της Θεσσαλονίκης τρέχοντες, αυθορμήτως εγένοντο δήμιοι, σφάζοντες ως ζώα τους ανθρώπους. Φρίκη κατελάμβανε πάσαν ψυχήν ζώσαν δια τας τρομερωτάτας ανοσιουργίας αυτών, και εν τούτοις ουδεμία των βαρβάρων εκείνων ψυχών ελάμβανε το ελάχιστον αίσθημα οίκτου».
  («Απομνημονεύματα αγωνιστών 1821», τόμος 6ος, σελίδα 91)

  Χρήστος Στασινόπουλος: «Κατά την καταστροφή της Νάουσας, τον Απρίλιο του 1822, από τον Αβδούλ Αμπούδ, εξακόσιοι Ε­βραίοι, που ακολουθούσαν το ασκέρι του αιμοβόρου Τούρκου πασά, αποτελέσανε πραγματικό σώμα δημίων και βασανιστών. Απερίγραπτα είναι τα όσα έ­καναν στον άμαχο πληθυσμό της μαρτυρικής αυτής πόλεως».
  («Λεξικό Ελληνικής Επαναστάσεως 1821», τόμος Β, σελίδα 65, λήμμα «Εβραίοι»)

  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!

  *
  μεταξύ τών Σημιτικών λαών καί εθνοτήτων,
  οί Άραβες μόνοι τους είναι περισσότεροι από τετρακόσια εκατομμύρια, γι’ αυτό
  είναι γελοία καί γιά αστειχοίωτους η κουτοπόνηρη κι αγράμματη προπαγάνδα
  τών μισόθεων/μισάνθρωπων/μισελλήνων εβραίων σταυρωτήδων τής Ζωής,
  αυτής τής αρχαίας μήτρας τού ναζισμού israel über alles, πού

  μάς θέλουν,
  όλη τήν ανθρωπότητα, λέμε
  δούλους τους…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,656ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα