Η Τουρκία ενώπιον ενός ιστορικής σημασίας δημοψηφίσματος – Άνοιξαν οι κάλπες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Σε κλίμα πόλωσης άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στην Τουρκία, με τους πολίτες να ψηφίζουν σε ένα ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα κάνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παντοδύναμο και ενδέχεται να καθορίσει το μέλλον της χώρας. Τα 55,3 εκατ. ψηφοφόρων μπορούν να ψηφίζουν από τις 07:00 (ώρα Ελλάδας) έως τις 16:00 στην ανατολική Τουρκία και από τις 08:00 (ώρα Ελλάδας) έως τις 17:00 στην υπόλοιπη χώρα.

Το «Ναι» ή το «Όχι», εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία, θα προηγείται με μικρή διαφορά καθώς οι Τούρκοι πολίτες έχουν διχαστεί στον μέγιστο βαθμό.

Ωστόσο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι θα υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις. Η εταιρεία AG του Αντίλ Γκιούρ που προέβλεψε τη νίκη του κόμματος του Ερντογάν στις εκλογές τον Νοέμβριο του 2015, έδωσε 60,8% στο «Ναι», έναντι 39,2% στο «Όχι». Η εταιρεία Themis όμως έδειξε χθες άνοιγμα του «Όχι» με 53,9%, με το «Ναι» να περιορίζεται στο 46,1%.

Ο ίδιος ο Ερντογάν αναμένει νίκη του «Ναι» με ποσοστό 55-60%. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου αποκάλυψε ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διαθέτει δείχνουν νίκη του «Όχι» με 53%.

pontos-news.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα