Η Τουρκία εκβιάζει τη Ρωσία με τα μυστικά των συγκροτημάτων S-400

17/8/20 | 0 | 0 | 344 εμφανίσεις

Αύγουστος 16, 2020. 23:10

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θέλει να λάβει από τη Ρωσία μυστικά δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, τα οποία παραδόθηκαν σε αυτήν τη χώρα ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, σήμερα η Τουρκία δηλώνει σκόπιμα την ετοιμότητα της να αγοράσει από τη Ρωσία άλλη μια παρτίδα συγκροτημάτων S-400, αλλά ταυτόχρονα, παρά το χαμηλό κόστος, απαιτεί τη μεταφορά μυστικής τεκμηρίωσης, προκειμένου να αναπτυχθεί η παραγωγή ρωσικών συστημάτων στο έδαφος αυτής της χώρας.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, αλλά ταυτόχρονα θέλει να παράγει αυτά τα συγκροτήματα για τις δικές της ανάγκες και τις επακόλουθες εξαγωγές της.

Ωστόσο, λόγω της απροθυμίας της Ρωσίας να μεταφέρει τα μυστικά τεχνολογίας των συγκροτημάτων -που δεν υπάρχουν ανάλογα σε ολόκληρο τον κόσμο, άρχισαν να εμφανίζονται πληροφορίες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να πουλήσει την πρώτη παρτίδα ρωσικών συστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιστρέψει στο μαχητικό πρόγραμμα F-35 και να λάβει δάνειο από την Ουάσινγκτον αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων  καθώς και να εκσυγχρονίσει τα μαχητικά αεροσκάφη της, F-16.

Οι Ρώσοι ειδικοί, με τη σειρά τους, δίνουν την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να ανοίξει παραγωγή συγκροτημάτων S-400 στην Τουρκία, καθώς οι παραγωγικές ικανότητες στη Ρωσία είναι επαρκείς για να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες τόσο της ίδιας της χώρας όσο και των ρωσικών στρατιωτικών εταίρων.

Avia.pro

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας