Η Τουρκία διατείνεται ότι «εξουδετέρωσε» 18 «τρομοκράτες» σε Συρία και Ιράκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» (σ.σ. σκότωσαν) 16 «τρομοκράτες» της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα χθες Κυριακή.

Τα πλήγματα έγιναν σε αντίποινα για επιθέσεις, υποστήριξε το υπουργείο. Κουρδικές πηγές δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε προχθές Σάββατο την απειλή ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα εξαπολύσουν νέα επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη συριακή επικράτεια. Η Άγκυρα επικαλείται την ανάγκη να προστατευθεί από επιθέσεις. Ο κ. Ερντογάν είπε πως σκοπός της επιχείρησης είναι η χώρα του να μην «παρενοχλείται» σε μια ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού. Πρόκειται για την κύρια συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ). Η Άγκυρα τη χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, τον συριακό βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Η κουρδική ένοπλη παράταξη είναι σύμμαχος-κλειδί των ΗΠΑ στη Συρία, υπήρξε η αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Δύο «τρομοκράτες» του PKK σκοτώθηκαν εξάλλου στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η Άγκυρα διεξάγει συχνά στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ιρακινή επικράτεια εναντίον του PKK.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα