Η Τουρκία «δεν θα παρακαλέσει τη Γερμανία» να παραμείνει στη βάση Ιντσιρλίκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα παρακαλέσει τη Γερμανία να μείνει στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, συγχρόνως ζήτησε από το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον να βοηθήσουν στην εκτόνωση μιας σειράς διενέξεων μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, σημειώνει το «Sky News Arabia».

Η Γερμανία συμμετέχει με περίπου 270 στρατιώτες στο Ιντσιρλίκ, όπου έχει μεταφέρει αναγνωριστικά αεροσκάφη ‘Tornado’ καθώς και αεροσκάφη ανεφοδιασμού, ως μέρος της διεθνούς συμμαχίας για την καταπολέμηση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Daesh.

Ωστόσο, η Γερμανία εξετάζει τη μεταφορά των στρατευμάτων της στην Ιορδανία ή σε άλλη γειτονική χώρα, αφού η Τουρκία αρνήθηκε να επιτρέψει σε βουλευτές της να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες στη βάση.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει κάνει σαφές ότι η άρνησή της συνδέεται με την απόφαση των γερμανικών αρχών να χορηγήσουν άσυλο σε Τούρκους στρατιώτες, που κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι έλαβαν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε στο «Associated Press» πως «εάν θέλουν να φύγουν είναι στο χέρι τους, δεν θα τους παρακαλέσουμε».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επέκρινε τη Γερμανία για την απαγόρευση στον ίδιο αλλά και σε άλλους Τούρκους υπουργούς να ομιλήσουν σε συλλαλητήρια μεταναστών στη χώρα, πριν από το δημοψήφισμα της 16ηςΑπριλίου, σχετικά με την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Προεδρίας.

(skynewsarabia.com)

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα