Η Τουρκία βομβαρδίζει κουρδικά χωριά στη βορειοδυτική Συρία

8/2/17 | 0 | 0 | 423 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κούρδοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το τουρκικό πυροβολικό ότι βομβαρδίζει τα χωριά Μαραανάζ, Βιλάτ αλ Καντί και Σεΐχ Ίσα, στην ανατολική περιοχή της επαρχίας Αφρίν, εισβάλλοντας στο συριακό έδαφος.

Το δημοσίευμα του Ara News σημειώνει ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τον βομβαρδισμό.

«Ο τουρκικός στρατός και οι συνεργαζόμενοι με αυτόν τρομοκράτες, βομβάρδισαν  την ανατολική επαρχία Αφρίν τη Δευτέρα το βράδυ και οι επιθέσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα», ανακοίνωσε η κουρδική οργάνωση YPG.

Ωστόσο, είναι ασαφές εάν οι βομβαρδισμοί αυτοί ήταν αποτέλεσμα μάχης μεταξύ Κούρδων μαχητών και μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία.

«Που είναι η κατάπαυση του πυρός, εάν ο τουρκικός στρατός επιτίθεται κατά των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας – YPG», δήλωσε ο Ιλχάμ Αχμέντ, ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος, καλώντας τη Ρωσία να καταδικάσει τις παραβιάσεις.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία προχωρεί την ανέγερση τείχους από σκυρόδεμα, με το πρόσχημα της διακοπής της παράνομης διέλευσης κατά μήκος των 900 χιλιομέτρων συνόρων της με τη Συρία.

Ωστόσο, οι Κούρδοι αξιωματούχοι στη Συρία, υποστηρίζουν ότι το τείχος χτίζεται για να αποκοπεί η επαφή των Κούρδων της Συρίας με τους ομογενείς στην Τουρκία.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (9 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας