Η Τουρκία βάζει πόδι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συγκροτώντας κοινό κέντρο επιχειρήσεων με τους Ρώσους! Συμφωνία των υπουργών Άμυνας Ακάρ και Σοϊγκού, υπό τις ‘ευλογίες’ του Ερντογάν και του Πούτιν!

13/11/20 | 0 | 0 | 102 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Της σύνταξης του europost.gr

Όπως είχε προβλέψει το europost.gr η Ρωσία πρόδωσε τελικά τις ελπίδες των Αρμενίων ότι θα τιμούσε την Συμφωνία Αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Ερεβάν και θα προστάτευε τον Χριστιανικό Αρμενικό πληθυσμό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τον ασφυκτικό κλοιό των Αζέρικων στρατευμάτων.

Και ναί μεν, ο Πούτιν ανέπτυξε Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για να μην σφαγιαστούν οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τα στρατεύματα εισβολής των Αζέρων, αλλά οδήγησε τους Αρμένιους στην υπογραφή μιας ταπεινωτικής συνθηκολόγησης, με την οποία συμφώνησαν να συρρικνώσουν την Αρμενική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να παραδώσουν εδάφη, που κατείχαν στους Αζέρους.

Αλλά δεν έφταναν αυτά! Ήλθαν και τα χειρότερα! Η Ρωσία, με Συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών, Σοϊγκού και Ακάρ, έβαλε και τους Τούρκους στο ‘παιχνίδι’, δηλαδή αποδέχτηκε να δημιουργηθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κοινό Ρωσο-Τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο (δήθεν) θα ελέγχει την εφαρμογή της ‘Συμφωνίας Ειρήνευσης’ (Διάβαζε την Συμφωνία ταπεινωτικής συνθηκολόγησης) της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν!

Με άλλα λόγια ο Χριστιανός Ορθόδοξος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν επέτρεψε στον Ερντογάν να πατήσει την τουρκική στρατιωτική αρβύλα μέσα στα ιερά εδάφη των Αρμενίων, δρομολογώντας δραματικές εξελίξεις και ανοίγοντας τον δρόμο για την σταδιακή εκρίζωση των Χριστιανών Αρμενίων από την περιοχή του Καραμπάχ, την οποία θα επιδιώξει με κάθε τρόπο η Τουρκία, όπως έχει ήδη δηλώσει δημόσια ο ίδιος ο Ερντογάν!

https://europost.gr/toyrkia-vazei-podi-nagkorno-karampach-sygkrotontas-koino-kentro-epicheiriseon-toys/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας