«Η Τουρκία αναπτύσσει συστήματα εκτόξευσης πυραύλων από πλοία μετά το εμπάργκο των ΗΠΑ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Defense News ανέφερε ότι η τουρκική εταιρεία Roketsan θα αναπτύξει κάθετα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, που προορίζονται για τις νέες στρατιωτικές φρεγάτες που θα ενταχθούν στον στρατό της χώρας, σημειώνει η Turk Press.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, «η αναφερόμενη εταιρεία υποτίθεται ότι θα αναπτύξει κάθετα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων για τις τουρκικές φρεγάτες της κατηγορίας ‘Istanbul’ που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης.

Ειδικά επειδή «η Τουρκία δεν θα είναι σε θέση να αποκτήσει τέτοια συστήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  αφού επιβλήθηκαν κυρώσεις σχετικά με την προμήθεια όπλων σε αυτήν».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η Τουρκία είχε προηγουμένως προγραμματίσει να εγκαταστήσει τα συστήματα Mk.41 που ανέπτυξε η αμερικανική Lockheed Martin στις φρεγάτες της κατηγορίας ‘Istanbul’, αλλά οι κυρώσεις που επέβαλε σε αυτήν από την Αμερική την ανάγκασαν να στραφεί σε τοπικές εταιρείες για να αναπτύξουν νέα συστήματα».

Πηγή προσκείμενη στην τουρκική στρατιωτική βιομηχανία δήλωσε στην Defense News ότι «τα συστήματα που η Τουρκία επιδιώκει να αναπτύξει θα είναι παρόμοια με τα αμερικανικά συστήματα Mk.41, αλλά θα διαφέρουν από αυτά σε ορισμένες λεπτομέρειες, καθώς θα έχουν μήκος 8 μέτρα, δηλαδή , έχουν μήκος περίπου 30 εκατοστά περισσότερο από τα αμερικανικά και θα μπορούν να εκτοξεύσουν τούρκικους πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων HİSAR και Atmaca.

Η Τουρκία επιδιώκει να αναπτύξει 4 σύγχρονες φρεγάτες μάχης της κατηγορίας ‘Istanbul’ και άρχισε να αναπτύσσει την πρώτη φρεγάτα το 2017. Το μήκος μιας φρεγάτας θα είναι 113 μέτρα, το πλάτος της είναι 14,4 μέτρα με εκτόπισμα 3000 τόνων.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα