Οκτώβριος 23, 2023. Ελλάδα.

Η τουρκική εταιρεία  τεθωρακισμένων Nurol Technology απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της  γερμανικής εταιρείας Industrie Keramik Hochrhein GmbH -IKH.

Η Nurol Technology, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές προηγμένων τεχνικών βαλλιστικών κεραμικών και προμηθευτές τεθωρακισμένων στην Τουρκία και στον κόσμο, έκανε μια σημαντική κίνηση στον τομέα των προηγμένων τεχνικών κεραμικών τεχνολογιών αγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών της γερμανικής παραγωγού πρώτων υλών κεραμικών Industriekeramik Hochrhein (IKH), γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η εταιρεία, η οποία αναπτύσσει και παράγει καινοτόμες κεραμικές σκόνες, δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία, τη μηχανολογία, την αεροδιαστημική, την επεξεργασία χάλυβα, τη χύτευση, τη βιομηχανία χαρτιού και κλωστοϋφαντουργίας, τη βιομηχανία γυαλιού, την περιβαλλοντική και ενεργειακή μηχανική και τον τομέα της υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Nurol Technology, Σελίμ Μπαϊμπάς, δήλωσε ότι ως εταιρεία, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους σε δύο βασικούς τομείς: την παραγωγή κεραμικών και σύνθετων. Επεσήμανε ότι κάνουν ένα στρατηγικό σχέδιο για την κάθετη επέκταση και αποκτούν νέες δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς.

Πρόσθεσε ότι θέλουν να είναι ο μεγαλύτερος, καλύτερος, πιο προηγμένος κατασκευαστής βαλλιστικών προϊόντων και βαλλιστικών κεραμικών στον κόσμο με την έγκριση και την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Nurol Holding.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπαϊμπάς δήλωσε ότι απέκτησαν τις πλειοψηφικές μετοχές μιας εταιρείας που είχε δυνατότητες στον τομέα της κεραμικής και της μεταλλουργίας σκόνης στη Γερμανία για περίπου 30 χρόνια και τις πρόσθεσε στη δομή της:

«Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό. Πρώτον, ως τουρκική εταιρεία, το να μπορείς να αγοράζεις εταιρείες στη Γερμανία και να μεταφέρεις τεχνολογία θα έχει μεγάλο όφελος. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Η βιομηχανική συσσώρευση είναι ένας τομέας που κερδίζεται με την πάροδο του χρόνου και οι διαφορές κλείνουν με την πάροδο του χρόνου. Με αυτό το είδος ανόργανης ανάπτυξης, θα έχουμε την ευκαιρία να κλείσουμε γρήγορα το χάσμα. Αυτή η εγκατάσταση θα μας δώσει σημαντική ώθηση όχι μόνο στη βαλλιστική κεραμική αλλά και στην παραγωγή κεραμικών σε άλλους τομείς. «Η παραγωγή σκόνης και η παραγωγή κεραμικών υλικών, ειδικά σε ηλεκτρονικά και διαφορετικούς ιατρικούς τομείς, ήταν ένα θέμα που ήταν ο στόχος μας και τώρα βρίσκεται στο ραντάρ μας».

Θα ανοίξει σημαντικές πόρτες για την τουρκική βιομηχανία

Επισημαίνοντας ότι η κύρια πρώτη ύλη των προϊόντων που παράγουν είναι η σκόνη, ο Μπαϊμπάς τόνισε ότι η σκόνη έχει γίνει δημοφιλής στη μεταλλουργία της Τουρκίας πρόσφατα και η γνώση έχει αυξηθεί.

«Για να είμαι ειλικρινής, η τεχνογνωσία της εταιρείας που αποκτήσαμε είναι πολύ μπροστά μας από αυτή την άποψη. Ως εκ τούτου, πρώτα απ’ όλα, θα μας επιτρέψει να παράγουμε τα προϊόντα που παράγουμε πολύ καλύτερα και θα μας ωφελήσει επίσης στην παραγωγή νέων προϊόντων χρησιμοποιώντας άγνωστες σκόνες σε περιοχές που δεν έχουμε παράγει ποτέ πριν. Ο τομέας των ηλεκτρονικών είναι ένας τομέας που δεν γνωρίζουμε, που προσπαθούμε να μάθουμε και θέλουμε να επεκτείνουμε.

Η εταιρεία που αποκτήσαμε έχει επίσης σημαντικές πρωτοβουλίες και έργα στην ηλεκτρονική κεραμική. Έχει σημαντικά έργα που υποστηρίζονται από τη γερμανική κυβέρνηση και ινστιτούτα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε και συμμετέχουμε σε αυτά. «Θα ανοίξει σημαντικές πόρτες για εμάς και αναμφίβολα για τη βιομηχανία της χώρας μας».

Θα στηρίξει την ανάπτυξη και τις εξαγωγές

Αναφερόμενος στη συμβολή αυτής της αγοράς στις εξαγωγικές δραστηριότητες, ο Σελίμ Μπαϊμπάς είπε ότι η παραγωγή της καλύτερης σκόνης στη Γερμανία και η μεταφορά της στην Τουρκία είναι η προτεραιότητά τους όσον αφορά τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Έχουμε μια νεοσύστατη εταιρεία στην Αμερική. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε στην αμερικανική αγορά. Έχουμε δημιουργήσει σημαντικές σχέσεις με σημαντικούς παίκτες. Η αμερικανική αγορά είναι μια πολύ σημαντική και μεγάλη αγορά στον κόσμο στον τομέα μας. Υπάρχει ένα σημαντικό έργο που υπογράψαμε πρόσφατα στην Ευρώπη. Όλα αυτά φέρνουν μια σημαντική ανάγκη για χωρητικότητα. Σε αυτό το σημείο, η εταιρεία μας θα μας δώσει μεγάλη ώθηση όσον αφορά την παραγωγή σκόνης και την ανάπτυξη. Πιστεύουμε επίσης ότι θα μας ανοίξει τεράστιες νέες πόρτες από την πλευρά των εξαγωγών».

The Hellenic Information Team