Η Τουρκία έχει σε όλα άδικο.

6/2/20 | 3 | 16 | 1,095 εμφανίσεις

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 5 Φεβρουαρίου 2020.

Την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε η Εστία (28.1.2020) μία συνάντηση του πρωθυπουργού με πρέσβεις, αλλά και πολυμελή αντιπροσωπεία του ΕΛΙΑΜΕΠ για να αντιμετωπιστεί η κρίση με την Τουρκία. Το ΕΛΙΑΜΕΠ ανδρώθηκε επί Σημίτη και έγινε το κατευθυντήριο κέντρο εξωτερικής πολιτικής. Υπερασπίστηκε με λύσσα το Σχέδιο Ανάν προπαγανδίζοντάς το στην Κύπρο. Στο περιοδικό Επίκαιρα στις 23.12.2010, ο τότε Διευθυντής του Θ. Ντόκος παραδέχθηκε ότι το ίδρυμα έχει δεχθεί χρηματοδοτήσεις από το ίδρυμα Σόρος!

Το ΕΛΙΑΜΕΠ ανέκαθεν υϊοθετούσε άκρα υποχωρητική στάση στο Σκοπιανό. Ο Αλέξης Ηρακλείδης, φερ’ ειπείν, χρησιμοποιούσε από παλιά τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Τα Νέα 2.8.2007). Για τον εν λόγω καθηγητή υπάρχει και ένα περιστατικό που διηγήθηκε κάποτε σε δημόσια ομιλία του ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής, το οποίο μάλιστα εξιστορούσε ο ίδιος ο κ. Ηρακλείδης στους συναδέλφους του με υπερηφάνεια. Επέστρεψε ο γιος του από την παρέλαση σε μία εθνική γιορτή και μόλις τον είδε να κρατάει μία ελληνική σημαία, την άρπαξε, την έριξε κάτω και άρχισε να την πατάει με ορμή για να σκιστεί.

Την ίδια ώρα, η κα. Μπακογιάννη σε ρόλο «λαγού» λέει στον Χρ. Παπαχρήστου (Τα Νέα) ότι σε περίπτωση προσφυγής στη Χάγη «θα χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα παλέψουμε για την Ρόδο ή τη Λέρο»! Περισσότερο αυτοκαταστροφική φράση δεν υπάρχει. Για ποιο πράγμα μας προετοιμάζουν; και τι είδους συμβουλές περιμένει ο πρωθυπουργός; Πάντως, η προχθεσινή φράση του κ. Μητσοτάκη ότι «Μετατρέψαμε μία μικρή οθωμανική επαρχία σε ένα κράτος πρότυπο της βαλκανικής» προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους ακροατές. Κάτι δεν πάει καλά.

Ανησυχητικές είναι όμως και ορισμένες ανακρίβειες που διατυπώθηκαν δημοσίως. Στις 31.1.2020, ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ δήλωσε στο CNN Greece επί λέξη ότι «εκτιμούμε ότι για την είσοδο του [Τουρκικού σκάφους Ορούτς Ρέις] στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες»! Την επομένη, το ΓΕΕΘΑ είπε για το ίδιο σκάφος ότι «εχθες έπλεε στα εθνικά χωρικά μας ύδατα και σήμερα εξήλθε του ελληνικού FIR». Τα έχουν μπλέξει κάπως διότι το FIR αφορά στον εναέριο χώρο.

Το πιο οδυνηρό όμως των ημερών είναι ότι αναπαράγεται από δημόσια πρόσωπα όλη η φαρέτρα της τουρκικής επιχειρηματολογίας. Έτσι, καλλιεργείται ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό. Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ότι η Τουρκία έχει σε όλα άδικο:

1ον, Πράγματι, το σημείο αιχμής της διαμάχης είναι η περιοχή του Καστελλορίζου. Κατά τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία έχει καταστεί μέρος του Διεθνούς Δικαίου, ως Εθιμικό Δίκαιο, όλα τα νησιά που δύνανται να συντηρήσουν κατοικία ή οικονομική ζωή δικαιούνται υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Προφανώς το σύμπλεγμα των 14 νησιών του Καστελλορίζου ανήκει σ’ αυτά χωρίς ουδεμία αμφιβολία.

2ον, το Αιγαίο δεν θα γίνει κλειστή ελληνική θάλασσα σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μόλια, διότι υπάρχει ο όρος της αβλαβούς διέλευσης. Μάλιστα, σχεδόν το σύνολο των ξένων πλοίων διέρχεται σήμερα μεταξύ των ελληνικών ακτών και των 6 μιλίων, δηλαδή εντός των χωρικών υδάτων. Ελάχιστοι έως κανείς δεν διέρχεται από το διάστημα μεταξύ 6 και 12 μιλίων. Εύκολη η επαλήθευση από την τεχνολογία.

3ον, το casus belli του 1994 είναι προφανής παραβίαση του άρθρου 2(4) του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, που απαγορεύει την χρήση βίας αλλά και την απειλή χρήσης βίας.

4ον, δεν υφίστανται γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Όλα είναι ξεκάθαρα βάσει των Συνθηκών (Λωζάνης και Παρισίου 1947).

Ήρθε η ώρα να θεσπίσουμε ΑΟΖ. Χωρίς φόβο και πάθος.

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας
Συγκριτικοί χάρτες του Αιγαίου με 6 και 12 μίλια χωρικά ύδατα
Η ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο στις 27.1.2020 στις 19.00 ώρα Ελλάδος

==

Παραπομπές.

 • Εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ μιλώντας στο CNN Greece: (Παρασκευή 31.1.2020): «Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το Καστελλόριζο. Παρακολουθούμε κάθε του κίνηση. Εκτιμούμε ότι για την είσοδό του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες. Θα δούμε τις επόμενες ώρες πώς θα κινηθεί και θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες. Δεν ανησυχούμε, είμαστε σε ετοιμότητα»
 • Σάββατο 1.1.2020. Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.: «Το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «Ορούτς Ρέις», που χθες έπλεε στα εθνικά χωρικά μας ύδατα, εξήλθε του ελληνικού FIR, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου με πορεία σταθερά ανατολική, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ»
 • Ν. Μπακογιάννη στον Χ. Παπαχρήστου: «μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα μπορέσει να κατοχυρώσει δικαιώματα άλλων νησιών, όπως της Ρόδου και της Λέρου, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να οδηγηθεί η ελληνοτουρκική διαμάχη στο διεθνές δικαστήριο.»
 • Κ. Μητσοτάκης (δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου): «Δοκιμαστήκαμε μέσα από σκληρές αποτυχίες. Προοδεύσαμε και μέσα από τον πόλεμο και κυρίως μέσα από την ειρήνη. Μετατρέψαμε μία μικρή οθωμανική επαρχία σε ένα κράτος πρότυπο της βαλκανικής»
 • Απόσπασμα από τηn Εστία, 28.1.2010: «Συνάντηση ή όποία περιείχε εκπλήξεις, αποκαλύψεις καί απειλές. Στήν σύσκεψη πού συνεκάλεσε ό κ. Μησοτάκης υπό τόν συντονισμό τοϋ ύφυπουργοΰ Άκη Σκέρτσου, μετείχαν ό υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ό υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ό διευθυντής τοΰ γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης, ό αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας καί πρώην πρόεδρος τοΰ ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος, ό νέος γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, οί πρώην πρέσβεις Γιώργος Κακλίκης καί Παύλος Αποστολίδης, Γιώργος Ζέππος, Βασίλης Κασκαρέλης καί οί καθηγητές δραστήρια μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, Χρήστος Ροζάκης, Ιωάννης Γρηγοριάδης, Άλέξης Ήρακλείδης, Λουκάς Τσούκαλης (πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΑΜΕΠ). Παναγιώτης Τσάκωνας, Δημήτρης Καιρίδης κ.α.»

Πηγή άρθρου – Αντίβαρο, http://www.antibaro.gr/article/25912

Category: Διπλωματία

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  Ευχαριστούμε αγαπητέ κ.Ανδρέα Σταλίδη για το εξαίρετο άρθρο σας και περισσότερο για τις ακριβείς παραπομπές σας, στις οποίες όμως διαβάσαμε τα αντίθετα απ’ότι εσείς υποστηρίζετε για τους ”επωνύμους”.
  Συγκεκριμένως.
  1.- Ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ εδήλωσε οτι ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ -χωρίς βεβαιότητα- για τον τρόπο εισόδου του Όρουτς Ρέι σε θαλάσσια περιοχή πέραν της υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ μας ,που δεν έχουμε οριοθετήσει.
  Τα περί FIR κάτι κρύβουν και χρήζουν ”διπλωματικής” διευκρινίσεως.
  2.-Η κα Μπακογιάννη είπε ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ -όχι ΘΑ – χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελορίζου.
  3.-Δεν ήταν ”προς θάνατον” ,-ούτε αντιπατριωτική – η δήλωση του κ.Μητσοτάκη για την Οθωμανική επαρχία ,αφού είμασταν για 400,500 -στην Βόρειο Ελλάδα και στην Κρήτη-χρόνια υπόδουλοι στον Οθωμανό και Νεότουρκο Τούρκο . Έτσι γράφει η Ιστορία η δική μας και η Παγκόσμια.
  4.-Το ΕΛΙΑΜΕΠ καλώς -κακώς για εμάς- υπάρχει και αφού υπάρχει- 20 χρόνια τώρα-γιατί να μη το ”ακούσει” ο κάθε πρωθυπουργός ,που επιδιώκει την συναίνεση των πάντων – όταν μερικοί απ’αυτούς του ΕΛΙΑΜΕΠ έχουν και ”άκρες -μέσα” στον ΚΟΣΜΟ;;;.
  Υ.Γ Να εμμένουμε στις απόψεις μας ,αλλά να μη φοβόμαστε ,γιατί υπερτερούμε -ιδιαίτερα τώρα ,που ”βγήκαν όλοι στα κανάλια και ”προπαγανδίζουν” τον πόλεμο ,ασχέτως αν δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουν στο τέλος .
  Σημασία έχει ότι έχουμε και δεν χάνουμε το δίκηο μας.
  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

  • 1.1
   Επισκέπτης says:

   “500 -στην Βόρειο Ελλάδα και στην Κρήτη”

   Πόσα χρόνια έμεινε η Κρήτη υπό οθωμανικό ζυγό, ξέρεις;

   Πότε ήμασταν υπόδουλοι στον Νεότουρκο Τούρκο;

   Τι ακριβώς γράφει η Ιστορία που επικαλείσαι; Έχεις ανοίξει κανένα βιβλίο;

   Όσον αφορά στα υπόλοιπα, νομίζω ότι δεν χρίζουν σχολιασμού, αφού ξέρουμε ποιος τα γράφει.

   • 1.1.1
    Σ.Α.Ν says:

    Η Ιστορία γράφει ότι η επανάσταση των Νεοτούρκων έγινε το 1908 και η Μακεδονία -όχι όλη- απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στρατό το 1912-13 ,ενώ η Θράκη -με διαδοχικούς κατακτητές το 1920 .
    Με την Κρήτη τα πράγματα είναι μπερδεμένα ,γιατί επενέβαιναν συχνά-πυκνά και οι ”σύμμαχοι”.
    Δεν έχει σημασία ποιος και τι γράφει . Αν δεν μπορείτε να τα σχολιάσετε δεν φταίει αυτός που τα έγραψε . Κρείτον του σιγάν λοιπόν.
    Πάντως ο κ.Σταλίδης που διάβασε το σχόλιο μου δεν απάντησε-σχολίασε ,γιατί διεπίστωσε ότι ”ξέφυγε” από τις παραπομπές του και καλώς προτίμησε την σιωπή.
    Εσείς με αφορμή μια φρασούλα του κ.Γκλαβίνη για το FIR”πετάξατε την μπάλα στα πλάγια”και άρχισε το εκτενές”μπούρου- μπούρου.
    ΤΕΛΟΣ .ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ”ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ” ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙόΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1919.
    ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο κ.ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ”ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ”;;; .

    • 1.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     “Με την Κρήτη τα πράγματα είναι μπερδεμένα ,γιατί επενέβαιναν συχνά-πυκνά και οι ”σύμμαχοι”” 🙂 🙂

     “Πάντως ο κ.Σταλίδης που διάβασε το σχόλιο μου..” Πώς το ξέρεις, μιλήσατε; 🙂 🙂

     “Κρείτον του σιγάν λοιπόν” Κοίταξε να το εφαρμόσεις, διότι γράφεις πολλές αρλούμπες. Ακόμη και για σένα, πολλές…

     • Σ.Α.Ν says:

      Κατανοώ το ”στρίμωγμα” σας που σας αναγκάζει να καταφεύγετε σε χαζοχαμόγελα και λέξεις που είναι συνεχώς στο στόμα σας.
      Δεν τα ψάλατε στον κ.Γκλαβίνη γιατί πήρατε και την βοήθεια του ”κοινού”,τον κ. αφ’τό λογιστήριο”.
      Υ.Γ Περίμενα ότι θα σχολιάζατε και τις φράσεις μου με τα κεφαλαία και θα σας κατανοούσα ως Κρητικό.

     • Επισκέπτης says:

      Στην ζωή μου έχω δει γελοίους, ισχυρογνώμονες και βλάκες. Τέτοιον συνδυασμό και μάλιστα σ’ αυτόν τον βαθμό, γελοιότητας, ισχυρογνωμοσύνης και βλακείας, ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί.

  • 1.2

   Το FIR ειπώθηκε για να προσδιορίσει τα μίλια, βρε παιδιά.

   • 1.2.1

    Αλλά, δεν είν’ αυτό το πρόβλημα.

   • 1.2.2
    Επισκέπτης says:

    Πώς το συμπεραίνετε αυτό; Από πού;

    Αλλά μόνο το γεγονός ότι εξακολουθούν να έχουν το ΕΛΙΑΜΕΠ για σύμβουλο, με όλο αυτό το λεφούσι των προοδευτηκάριων εθνομηδενιστών μέσα, φτάνει.

    Το άρθρο τού κ. Σταλίδη είναι άριστα γραμμένο και τεκμηριωμένο και δείχνει τι σόι κουμάσια είναι και τούτοι που μάς κυβερνούν.

 2. 2

  Να πάμε τα εσωτερικά μας ύδατα στα 12 μίλια και ν’ ανακηρύξουμε μονομερώς την ΑΟΖ μας, εγώ θα συμφωνήσω.

  Μόνο που τότε, το έχω ξαναπεί πολλές φορές, δεν θα πρέπει να εκδώσουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα για τα μίλια και την ΑΟΖ μας, αλλά δυο:

  το δεύτερο θα πρέπει να καλεί σε γενική επιστράτευση.

  Διότι, τα δίκαιά σου στο διεθνές δίκαιο, όταν αμφισβητούνται, τα προστατεύεις με την ισχύ σου.

  Εμείς, εδώ και 40 χρόνια, δεν κουραστήκαμε να επαναλαμβάνουμε ότι είναι δικά μας βάσει του διεθνούς δικαίου. Πάρα πολύ ωραία. Και το καθιστούμε σαφές εκδιώκοντας τους Τούρκους από τις εναέριες και θαλάσσιες ζώνες μας, όταν τις παραβιάζουν. Επίσης πολύ ωραία.

  Λοιπόν, για να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Αν θέλουμε να τα κατοχυρώσουμε τα δίκαιά μας όπως μας επιτρέπει να το κάνουμε το διεθνές δίκαιο, δεν έχουμε παρά, πρώτον, να το κάνουμε (επέκταση στα 12 μίλια εσωτερικά ύδατα και FIR) και ανακήρυξη ΑΟΖ με βάση και το Καστελλόριζο και, δεύτερο, επειδή αυτά μας αμφισβητούνται από την γείτονα και επειδή μας έχει ξεκάθαρα απειλήσει με πόλεμο αν το κάνουμε και επειδή και οι σύμμαχοί μας μάς λένε μην το κάνετε μόνοι σας, συνεννοηθείτε πρώτα με τους γείτονές σας, και, δεύτερον, να καλέσουμε σε γενική επιστράτευση για να προστατεύσουμε και με την ισχύ μας τα δίκαιά μας που αμφισβητούνται, όταν τα ασκήσουμε.

  Άλλη λύση δεν υπάρχει. Το να μην το κάνεις και να λες ότι έχεις το δίκιο με το μέρος σου, καλά… Άσε… Ποιο δίκιο με το μέρος σου έχεις; Θεωρητικά; Άντε καλά.

  Αν θέλεις το διεθνές δίκαιο, θα πρέπει να πάρεις ΟΛΟ το διεθνές δίκαιο. Και το διεθνές δίκαιο λέει ότι τα κυριαρχικά σου δικαιώματα έχεις το δικαίωμα να τα υπερασπιστείς με την ισχύ σου έναντι παντός που θα σου τα αμφισβητήσει.

  • 2.1
   Επισκέπτης says:

   Οι “σύμμαχοί” μας έχουν άλλα συμφέροντα από τα δικά μας. Έπρεπε να είχαμε επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα (ο εναέριος χώρος συμβαδίζει) στα 12 νμ και τότε θα βλέπαμε αν η Τουρκία θα αποτολμούσε πόλεμο. Οι Τούρκοι δεν είναι βλάκες και ξέρουν ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα τούς πάει 50 χρόνια πίσω και θα τούς αποδυναμώσει, ενώ έχουν πολλά μέτωπα ανοικτά. Με την ενδοτικότητα και την φοβία μας, απλώς τούς αποθρασύνουμε. Και ασφαλώς έπρεπε να είχαμε ανακηρύξει ΑΟΖ, καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ και στην συνέχεια προβεί σε οριοθετήσεις. Με όποιον δεν μπορούμε να τα βρούμε στην οριοθέτηση, πάμε στην Χάγη. Αυτό έχουν κάνει όλα τα σοβαρά κράτη, που έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ.

   • 2.1.1

    Ε τότε τί το λέμε και δεν το κάνουμε; Αφού έχουμε και το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας;;;

    Κάνω ένα εξώγαμο. Η μητέρα με την οποία το κάνω είναι παντρεμένη με άλλον. Ως τέκνο εντός του γάμου της, είναι παιδί του συζύγου της μητέρας της. Εγώ, έχω δικαίωμα να ζητήσω την αναγνώριση του παιδιού ως δικού μου. ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Μου το δίνει το ΔΙΚΑΙΟ. Ο νόμος. Δεν το ασκώ, όμως, για λόγους κοινωνικούς και για το συμφέρον του παιδιού. Για οποιοδήποτε λόγο εν πάση περιπτώσει. Ή γιατί φοβάμαι μην έρθει σπίτι μου ο σύζυγος της κυρίας και μού σπάσει τα μούτρα (το πιθανότερο…).

    Το καταλάβατε τώρα; Έτσι έχουν τα πράγματα με το Δίκαιο και τα δίκια μας, αγαπητέ μου.

    • 2.1.1.1
     αφ' τό λογιστήριο says:

     δέν τά φοράς τζάμπα τά μικρομέγαλα φράγκικα, Panayotis GLAVINIS…

    • 2.1.1.2
     Επισκέπτης says:

     “Ε τότε τί το λέμε και δεν το κάνουμε; Αφού έχουμε και το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας;;; ”

     Εμένα ρωτάτε; Εγώ κυβερνώ; Το ΔΔ είναι για όσους έχουν τα κότσια να υποστηρίξουν το δίκαιό των. Βλέπομε δα πώς εφαρμόζεται, π.χ. στην Κύπρο;

     Το παράδειγμα είναι μάλλον ατυχές. Νομίζω ότι με τα παραπάνω γίνομαι σαφής.

     • Μα συμφωνούμε Επισκέπτα.

      Στο Διεθνές Δίκαιο, τα δίκαιά σου πρέπει να τα υποστηρίζεις με την ισχύ σου όταν αμφισβητούνται.

     • Επισκέπτης says:

      Το διεθνές δίκαιο, όπως και κάθε δίκαιο, είναι για ισοδυνάμους. Η Κίνα έχασε στο ΔΔΧ από τις Φιλιππίνες, αλλά δεν συμμορφώθηκε προς το πόρισμα, κρίνοντας ότι την αδικούσε. Ποιος θα την υποχρεώσει να συμμορφωθεί; Πολλά, πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα.

 3. 3
  Σ.Α.Ν says:

  Παρεμβαίνω -και πάλι-για να ”δικαιώσω” τον ταπεινό και ολιγόλογο κ.Επισκέπτη (με τις επτά απαντήσεις -σχόλια του ,έναντι των τριών δικών μου ),για τους ”φιλικούς” χαρακτηρισμούς του για το πρόσωπό μου στην τελευταία απάντησή του.
  Να τον χαιρόμαστε .
  Κάποιος όμως πρέπει να του μάθει ότι ανήκει στους συνανθρώπους μας ,που έχουν πάντα πρωτόγονη συναισθηματική ζωή ,γιαυτό και οργίζονται εύκολα ,μισούν πολύ , φοβούνται και ενθουσιάζονται.
  ΤΑ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ.
  Φυσικά σε κάθε περίπτωση ”δικαιούνται” να ομιλούν και να γράφουν. Δημοκρατία έχουμε.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  14/6/21 | (2 σχόλια)
  του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο