Η τ/κ Μιλιέτ “καρφώνει” άγρια Αναστασιάδη: Καμία κίνηση για ΦΑ μέχρι τέλος Ιουλίου συμφώνησαν ε/κ και τ/κ πλευρά

27/4/17 | 0 | 0 | 570 εμφανίσεις

Η ε/κ και η τ/κ πλευρά διαβεβαίωσαν τον ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου δεν θα κάνουν καμία κίνηση για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα “Μιλλιέτ”. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ε/κ πλευρά δεν θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση μέχρι τις 31 Ιουλίου ενώ το Μπαρμπαρός δεν θα μπει στα οικόπεδα για τα οποία έχει δώσει άδεια η Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες και γεωτρήσεις. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι οι δραστηριότητες της ε/κ πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο θα προκαλέσουν ένταση, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρενέβη ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και έγινε η συμφωνία.

Γελοιότητες απαντά η Κυβέρνηση 
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απέρριψε τα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλλιέτ» περί συμφωνίας για καθυστέρηση του γεωτρητικού προγράμματος της TOΤΑL τον ερχόμενο Ιούλιο.
«Οι ισχυρισμοί της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ περί δήθεν συμφωνίας με τη μεσολάβηση του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για καθυστέρηση του γεωτρητικού προγράμματος της TOTAL κατά 12 μέρες τον Ιούλιο και μάλιστα με αντάλλαγμα την μη παράνομη είσοδο του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά αγγίζουν και τα όρια της γελοιότητας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος.
reporter.com.cy

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας