Η Συρία κατηγορεί την Τουρκία ότι έχει 10.000 στρατιώτες και 166 άρματα εντός της χώρας

3/8/19 | 0 | 0 | 226 εμφανίσεις

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ειρήνης της Αστανά την Παρασκευή ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Δρ Bashar Al-Ja’afari, κατηγόρησε την Τουρκία για μαζική αποστολή στρατευμάτων στο εσωτερικό της Συρίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην σύνοδο, ο βετεράνος Σύρος διπλωμάτης κατηγόρησε την Τουρκία για την αποστολή περισσότερων από 10.000 στρατιωτών και 166 αρμάτων μάχης στην Βόρεια Συρία.

Ο Σύρος διπλωμάτης τόνισε το γεγονός ότι τα τουρκικά στρατεύματα λειτουργούν ως κατοχική δύναμη σε ένα κυρίαρχο έθνος, προσθέτοντας ότι βρίσκονται παράνομα στη Συρία.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι διεξάγει “αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις” σύμφωνα με μια συμφωνία με τη Συρία που υπογράφηκε στα τέλη του 1990.

Η Συρία, από την άλλη πλευρά, λέει ότι η συμφωνία είναι άκυρη επειδή η Τουρκία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις μαζί της το 2012.

Ενώ η Συρία και η Τουρκία έχουν δηλώσει, ότι μερικές φορές οι μυστικές υπηρεσίες τους συνεργάζονται , και τα δύο έθνη αρνούνται να προχωρήσουν σε αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων.

Μετάφραση από αγγλικά: Wan Wert

https://mobile.almasdarnews.com/article/syria-accuses-turkey-of-having-10000-soldiers-and-166-tanks-inside-country/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/08/10000-166_3.html#more

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας