Η “στροφή” του Ερντογάν

22/11/20 | 1 | 0 | 388 εμφανίσεις
Πως εξηγείται το “άνοιγμα” Ερντογάν στην Ε.Ε.;
1.-Άλλαξε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
2.-Πλησιάζει ο Δεκέμβριος και η εικόνα, τώρα, δεν είναι όπως στην προηγούμενη διάσκεψη κορυφής. Έχει ενοχλήσει πολλούς. Ίσως, ακόμη και τη Γερμανία. Πέραν της Ελλάδος και της Κύπρου.
3.-Η οικονομία του δεν πηγαίνει καλά και οποιαδήποτε κύρωση θα έχει επιπτώσεις.
4.-Προκάλεσε διεθνώς με όσα μέτωπα άνοιξε.
5.-Έχει τρία ενεργά μέτωπα με την Ρωσία τα οποία μπορεί να “πουλήσει” στη Δύση. Με ανταλλάγματα. Ζητώντας και υποστήριξη. Ας όψεται ο πολύς Ρώσος πρόεδρος.
6.-Πέτυχε αρκετά απο όσα επεδίωκε. Η διεθνής συγκυρία δεν του επιτρέπει να κλιμακώσει και για τα άλλα. Θα κάνει μια ανάπαυλα και θα δει πως θα ξαναανοίξει το κεφάλαιο της Γαλάζιας Πατρίδας.
7.-Είναι αρκετά απομονωμένος, ό,τι και να λέμε. Η Τουρκία υπολογίζει πάντοτε τη διεθνή συγκυρία και την θέση της σ αυτήν Δεν την βολεύει η απομόνωση. Για να δράσει διασφαλίζει διεθνή αναγνώριση και υποστήριξη. Στη περίπτωση της Ελλάδας δεν την έχει.
Μέχρι τότε η Ελλάδα
-Πρέπει να ενισχύσει την άμυνα, τη διπλωματία της και την διεθνή προβολή των θέσεών της.
-Να διαμορφώσει θεσμούς παραγωγής πολιτικής εκτός ΥΠΕΞ ενθαρρύνοντας τη δημιουργία σοβαρών think tanks. Τις προτάσεις τους θα επεξεργάζεται και θα αξιοποιεί το ΥΠΕΞ.
-Να διαμορφώσει ένα όραμα για την Ευρώπη το οποίο να αρχίσει να καλλιεργεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες.
-Να μην εμφανίζεται, πάντοτε, ως ζήτουλας οικονομικός ή ασφάλειας.
-Μια μορφή ήπιας Ομοσπονδίας που θα διασφαλίζει σύνορα και θα έχει κοινή εξωτερική πολιτική και κάποιες οικονομικές πλευρές είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση.
Όποιος κοιμάται και δεν δρα πέφτει το σπίτι και τον καταπλακώνει.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  ΝΑΙ ,η Νεοθωμανική -Προεδρική Δημοκρατία-, Τουρκία ,απ’ότι φαίνεται όλα τα λαμβάνει υπ’όψιν της ,η Ελλάδα μας όμως ,-απ’ότι αποδεικνύεται- διατηρεί μια πρωθυπουργική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ,θα έχει εκλογές το 2023 με την απλή -διαλυτική -αναλογική , θα καταχρεώνεται γιατί δεν παράγει όσα καταναλώνει ,θα έχει δημογραφικό μαρασμό και προσφυγομετανάστες απροσμέτρητους και αμέτρητους ,θα συνεχίσει να έχει -πάλι απ’ότι αποδεικνύεται καθημερινώς- διχασμένο τον λαό της, λόγω της ”ανυπότακτης” αντιπολίτευσης και στην εποχή της πανδημίας-, οπότε περιττεύουν τα think tanks ,που θα ”κομματοκρατούνται” και θα επιτείνουν -όπως μέχρι τώρα-τον επικίνδυνο πια διχασμό των Ελλήνων .
  Το δυστύχημα είναι ότι δεν φαίνεται και φως στο τούνελ-κατά την προσφιλή μας έκφραση- και όλα τα περιμένουμε -όσοι πιστεύουμε-από τον Θεό της Ελλάδος να μας αναδείξει φωτεινές προσωπικότητες ,που θα μας οδηγήσουν και θα μειώσουν τον εκρηκτικό διχασμό μας και όσους τον δημιουργούν ,γιατί από τον ”σοφό” λαό εξέλιπαν οι ελπίδες μας .

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  11/6/21 | (0 σχόλια)
  Αλέξης Παπαχελάς 09.06.2021 • 20:55  Το κυνικό κλισέ λέει πως «το Κυπριακό δεν πουλάει, βάλ’ το πρώτο θέμα και θα βουλιάξεις». Για μένα δεν ήταν ποτέ έτσι. Το πρώτο μου ρεπορτάζ αφορούσε την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους – αποφεύγω να γράψω ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας