Η στιγμή, προχθές, που παραλίγο να φέρει σε πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσία -«Ξύστηκαν» δύο αεροπλάνα τους [βίντεο]

31/1/18 | 0 | 0 | 764 εμφανίσεις
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Φωτογραφία: ΥοuTube

Ένα σύντομο βίντεο που δείχνει ένα ρωσικό Su-27 να περνά «ξυστά» από ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.

Το περιστατικό συνέβη προχθές Δευτέρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα όταν το ρωσικό μαχητικό πέταξε σε απόσταση ενάμιση μέτρου από το αεροσκάφος Lockheed EP-3 Aries II επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είπαν ότι το Su-27 εστάλη για να αναγνωρίσει ένα αντικείμενο που πλησίαζε με ταχύτητα στα σύνορα κι ότι το ακολούθησε από «ασφαλή απόσταση», μέχρι που απομακρύνθηκε.

Αλλά το Πεντάγωνο είπε ότι το ρωσικό αεροσκάφος «συνόδευε» επί «δύο ώρες και 40 λεπτά» το αμερικανικό, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς γύρω του. Ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία καλεί τη Ρωσία «να σταματήσει αυτές τις μη ασφαλείς ενέργειες οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο λάθος υπολογισμού, τον κίνδυνο για τα πληρώματα και στις δυο πλευρές, τον κίνδυνο συγκρούσεων στον αέρα».


Πηγή: Η στιγμή, προχθές, που παραλίγο να φέρει σε πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσία -«Ξύστηκαν» δύο αεροπλάνα τους [βίντεο] | iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο