Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του Τσίπρα για τον Πολάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο 

Η αγενής φρασεολογία του Πολάκη ήταν ξένη προς την κουλτούρα της Αριστεράς και την ευπρέπεια που διακρίνει το λόγο του Αλέξη Τσίπρα.
Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια η δημόσια παρουσία του συνδέθηκε με τη λέξη «προβοκάτσια». Κακές προθέσεις δεν αποδόθηκαν, στον Παύλο Πολάκη. Αλλά εκ των πραγμάτων η αγοραία εκφορά του λόγου του, εξυπηρετούσε μόνο τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση το ύφος και η αγενής φρασεολογία του ήταν ξένη προς την κουλτούρα της Αριστεράς, τις παραδόσεις της Δημοκρατικής Παράταξης και την ευπρέπεια που διακρίνει το λόγο του Αλέξη Τσίπρα.

Κάθε φορά που ο Πολάκης ξιφουλκούσε με κακόγουστη αργκό- και Συνήθως άσφαιρά πυρά- εναντίον στόχων που ο Ίδιος επέλεγε, η ΝΔ έκανε πάρτι. Τον πήραν είδηση από νωρίς και όταν θέλουν να αλλάξουν τη συζήτηση γιατί δεν τους συμφέρει, ή να συσκοτίσουν τις καθαρές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον πατάνε στον κάλο.

Δεν είναι Κρητική λεβεντιά…

Αυτός έχοντας λυτό το ζωνάρι, παραβλέπει τίνος κόμματος είναι στέλεχος και βουλευτής και παριστάνει τον «μαυροπουκαμισά». Δεν είναι Κρητική λεβεντιά. Στην Κρήτη η επίδειξη παλικαριάς, από όσους τη διαθέτουν, έχει ευγένεια και σέβεται το δημόσιο χώρο.

Ο Πολάκης με μαγκίτικη νοοτροπία του γλυκού νερού ασχημονεί. «Ρε Μητσοτάκη», «Ρε αρχιτραπεζίτη Στουρνάρα», «Ρε λαμόγια δημοσιογράφοι»… Ολοι, ακόμη και κοινοτικοί παράγοντες έχουν υποστεί την βαρβαρότητα μιας ρητορικής που πρωτίστως δεν είναι πολιτική.

Στο κοινό παρονομαστή της παραφροσύνης που διακρίνει τις παρεμβάσεις του, υπάρχει η απειλή του τιμωρού- που κανείς δεν διόρισε… -«Θα ξανάρθουμε και θα είναι αλλιώς». Χωρίς να τον ενοχλεί ο συνειρμός με τον γκαιμπελισμό: «Θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει».

Ο ανερμάτιστος βουλευτής, έχει αποδοκιμαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, κατά καιρούς. Σε αρκετές περιπτώσεις και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον έχει αποδοκιμάσει και ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο προσπάθησε πολύ, να τον συνετίσει. Να του εξηγήσει ότι η άλογη συμπεριφορά του – όπως στην περίπτωση των εμβολιασμών- ανατινάζει την πολιτική του κόμματος.

Ο Τσίπρας προστατεύει το κόμμα

Φωνή βοώντος. Ο πρώην, άπραγος επί της ουσίας, αναπληρωτής υφυπουργός, εκλαμβάνει τις συστάσεις ως αναγνώριση του… πολιτικού του εκτοπίσματος. Και αποθρασύνεται.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αξίωσή του να ορίσει ο ίδιος ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων- δείγμα προσωπικής αβεβαιότητας εκλογής… Όταν θα γίνουν γνωστά όσα διημείφθησαν ανάμεσά τους, ο Τσίπρας θα πάρει βραβείο Ιώβειας υπομονής -αλλά και αποφασιστικότητας. Με τη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» του έδειξε το δρόμο της καταλαγής…

Αλλά ο Πολάκης ή έχει κόψει την αλυσίδα και υπάγεται σε άλλες ειδικότητες ή έχει άλλες επιδιώξεις… Η τελευταία του ανάρτηση τον στιγματίζει ως προβοκάτορα. Γι αυτό πρέπει να είναι και η τελευταία του από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιστορική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, τον υποχρέωσε να προστατεύσει το κόμμα του και να τον στείλει άκλαφτο.

https://www.ieidiseis.gr/politiki/186850/i-stagona-pou-ksexeilise-to-potiri-tou-tsipra-gia-ton-polaki

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα