Η Σλοβακία αγοράζει ισραηλινά ραντάρ από το Iron Dome

15/1/21 | 0 | 0 | 79 εμφανίσεις

Μετά την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουγγαρία, ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ από την Ανατολική Ευρώπη αποκτά το ραντάρ πολλαπλής αποστολής (MMR) από την «Israel Aerospace Industries- IAI».

Η σλοβακική κυβέρνηση ενέκρινε τη σύσταση του Υπουργείου Άμυνας της Σλοβακίας να εξοπλιστεί με 17 συστήματα ραντάρ της  IAI,  σε μια συμφωνία αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταφορά τεχνολογίας και γνώσεων από το Ισραήλ στη Σλοβακία και τη βιομηχανική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την τοπική βιομηχανία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα στοιχεία ραντάρ θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τοπικές αμυντικές βιομηχανίες στη Σλοβακία, από το Υπουργείο Άμυνας και την IAI .

Η Σλοβακία αποκτά τα ραντάρ ως μέρος της αναβάθμισης του συστήματος αεροπορικής άμυνας στα πρότυπα της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας και της μετάβασης από τα συστήματα μάχης της Σοβιετικής εποχής στα δυτικά συστήματα και ως μέρος μιας τάσης ενίσχυσης των στρατιωτικών ικανοτήτων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης ενόψει της ρωσικής επιθετικότητας τα τελευταία χρόνια.

Τα ραντάρ MMR είναι ικανά να εντοπίζουν αεροπλάνα και ελικόπτερα, πυραύλους, και οβίδες και να εντοπίζουν τις περιοχές πτώσης τους.Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς είπε ότι «αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, το οποίο αποτελεί απόδειξη για την αριστεία και την καινοτομία των βιομηχανιών στο Ισραήλ, και για την ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας με τις χώρες του ΝΑΤΟ».

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Στη χθεσινή εκπομπή "Γνώση και Εμπειρία" της διαδικτυακής τηλεόρασης "Ανιχνεύσεις web tv" την οποία συντονίζει ο Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς και τ. Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Ηλίας Λεοντάρης, ο Θεόδωρος Καρυώτης αφού ανέλυσε έννοιες της ΑΟΖ ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας