Η σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για την επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Αυστηρή απάντηση στη νέα εμπρηστική ανακοίνωση της Άγκυρας, που αυτή τη φορά στρέφεται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, δίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

 
Η σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για την επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» διαμηνύει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Αργά χθες το βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου από την ακριτική Ψέριμο, κατά τις οποίες έστειλε διπλό μήνυμα στην Άγκυρα, ένα φιλίας και καλής γειτονίας και ένα δεύτερο ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να υπερασπιστεί την κυριαρχία, τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Έλληνας πρόεδρος Παυλόπουλος επιθυμεί να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Παρόλα αυτά, βλέπουμε με ανησυχία και έκπληξη ότι οι δηλώσεις του κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου» γράφει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

«Η συνθήκη της Λωζάννης προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, κάτι που ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας…. Η αντίδρασή μας στην στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι θεμελιώδες δικαίωμα της χώρας μας εντός του διεθνούς δικαίου αλλά και χρέος μας για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή» αναφέρει ακόμη η εν λόγω ανακοίνωση.

«Από την ακριτική Ψέριμο στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα στη γείτονα Τουρκία. Στέλνουμε το μήνυμα της ειλικρινούς φιλίας, της καλής γειτονίας και της συμπόρευσης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και την καλούμε μέσω της Ελλάδας ν’ ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της δρόμο, όπως ταιριάζει στον λαό της και όπως ταιριάζει στη Δημοκρατία της» είχε δηλώσει ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Και συνέχισε: «Ταυτοχρόνως, όμως, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο, ιδίως τη Συνθήκη της Λωζάννης, την κυριαρχία, τα σύνορα και βεβαίως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ταυτοχρόνως ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα σύνορα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ethnos.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα