Η σημασία της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη

5/10/19 | 4 | 5 | 1,028 εμφανίσεις

του Δημήτρη Μακροδημόπουλου.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα αποσκοπεί στην υπογραφή της νέας συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ η οποία συμπεριλαμβάνει και την εγκατάσταση αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη. Ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος υπεραμυνόμενος της συμφωνίας είχε διατυπώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του (Καθημερινή 22/9/2019) την άποψη σύμφωνα με την οποία μετά την υπογραφή της «όποιος απειλήσει το συμφέρον της Ελλάδας, ταυτόχρονα θίγει και το συμφέρον των ΗΠΑ». Συμπίπτουν όμως πάντοτε τα συμφέροντα των δύο κρατών ιδιαίτερα σε μια ακριτική περιοχή όπως αυτή της Αλεξ/πολης και της Θράκης ευρύτερα;

Τον Σεπτέμβρη του 1995, ο τότε υφυπουργός Άμυνας Νίκος Κουρής, με αφορμή τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον των Σέρβων που διαμόρφωσαν τους επιδιωκόμενους από τη Δύση συσχετισμούς στη Βοσνία, προέτρεπε τους μαθητές της Σχολής Εθνικής Άμυνας να εξετάσουν «το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις επιβολής ή διατήρησης της ειρήνης και τις τυχόν συνέπειες που θα έχει αυτή η μετεξέλιξή του σε ενδεχόμενη κρίση στο Αιγαίο ή άλλες περιοχές του εθνικού μας χώρου»  Ακριβώς περί αυτού πρόκειται σήμερα: Δηλαδή, ποιος θα είναι ο ρόλος της αμερικανικής βάσης που θα εδρεύει στην Αλεξ/πολη στο ενδεχόμενο μιας ελληνοτουρκικής κρίσης που θα αγγίξει και τη Θράκη; Σε αυτή την περίπτωση θα ταυτίζονται τα ελληνικά με τα αμερικανικά συμφέροντα; Διότι η Τουρκία υπερέχει γεωπολιτικά σημαντικά της χώρας μας, είναι το εφαλτήριο προς την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο αλλά και στην Κεντρική Ασία  λόγω και της κοινής καταγωγής με τους λαούς της, γιαυτό η Ουάσινγκτον αγωνιά να προσεταιριστεί εκ νέου την Άγκυρα με κάθε τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην ναύαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρέτησε και στο ΝΑΤΟ, ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Σταυρίδης, σε κείμενό του στο Πρακτορείο Bloomberg, ισχυρίστηκε ότι «η απώλεια της Τουρκίας για τον υπερατλαντικό κόσμο θα αποτελούσε ένα γεωπολιτικό λάθος με σχεδόν επικές διαστάσεις».

Ο ισχυρισμός που προβάλλεται για να εφησυχάσει τον πληθυσμό της περιοχής και υποστηρίζει ότι με την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι «θα θωρακιστεί η Αλεξ/πολη και η ακριτική περιοχή μας θα αισθάνεται περισσότερο ασφαλής», δεν ευσταθεί. Διότι η Αλεξ/πολη μεταβάλλεται σε επιλεγμένο στόχο στα πλαίσια της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Ρωσίας, ιδιαίτερα στην περίπτωση ανάφλεξης στην Ουκρανία αλλά και σε ενδεχόμενο κλείσιμο των Στενών από τη σύμμαχο της Ρωσίας, Τουρκία. Κυρίως, όμως, διότι στην περίπτωση υποκινούμενης όξυνσης στη Δυτική Θράκη, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την αντίδραση της αμερικανικής δύναμης που θα εγκατασταθεί στην Αλεξ/πολη. Είναι εντελώς λανθασμένη η άποψη που ισχυρίζεται ότι η δύναμη θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της περιοχής, όπου εδρεύει, εναντίον άλλης νατοϊκής δύναμης. Αντίθετα, μπορεί σε περίοδο ελληνοτουρκικής κρίσης να αξιοποιηθεί από την Ουάσινγκτον ως μέσον επιβολής των επιθυμητών της συσχετισμών ανάμεσα στις δύο χώρες. Ποιος μπορεί να αποκλείσει σε αυτή της περίπτωση την επαναχάραξη των συνόρων στη Θράκη με τις μετακινήσεις πληθυσμών ώστε να δημιουργηθούν ομοιογενείς εθνικά πληθυσμοί; Δεν πρόκειται για σενάριο φαντασίας:

Την 15η Οκτωβρίου 1995 η εφημερίδα «Βήμα» αποκάλυψε ότι υπήρξε «σχέδιο του ΝΑΤΟ για αυτονόμηση της Θράκης», δηλ. αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, χωρίς την συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών, για να παραμείνει μυστική η πρόθεση τους, σε «επιτελική άσκηση επί χάρτου» τον Ιούλιο του 1995 εξέτασαν την «μερική αυτονόμηση της Δυτική Θράκης». Σχεδίαζαν «σενάριο σύρραξης» που θα μετείχε ο συμμαχικός παράγοντας για την «διευθέτηση της κρίσης» που θα έχει ξεσπάσει στην Νότιο Βαλκανική, ώστε να μετακινηθούν πληθυσμοί για να δημιουργηθούν ομοιογενείς φυλετικά ζώνες και για να προταθεί ειρήνη στην οποία θα περιλαμβάνεται η «μερική αυτονόμηση» της Θράκης.

Την προηγουμένη του δημοσιεύματος, κατά το βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα, ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής του πανεπιστημίου Χάουαρντ Ν. Σταύρου άφησε άναυδους τους Έλληνες τηλεθεατές όταν ανακοίνωνε ότι στην Αμερική από μακρού χρόνου, επιστήμονες, πολιτικοί και στρατιωτικοί που ανήκαν σε διάφορους πολιτικο-πολεμικο-οικονομικούς ομίλους, συσκέπτονται, μελετούν και αποφασίζουν αποσταθεροποιητικά σενάρια για την Ελλάδα. Τα σενάρια αυτά ήταν η αντίδραση της Ουάσινγκτον στα σχέδια για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξ/πολης που θα μετέφερε ρωσικό αέριο στο λιμάνι της Αλεξ/πολης και εκείθεν στις αγορές της Δύσης. Γιαυτό και ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζέημς Μπέηκερ σε άρθρο του στην εφημερίδα «Los Angeles Times» είχε υποστηρίξει τότε πως «η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εφόσον θα παρεκτραπεί».

Ας μη ξεχνάμε την “ευαισθησία” που επιδεικνύουν ιστορικά οι ΗΠΑ στις μειονότητες ως όχημα εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους. Η διακήρυξη των 14 σημείων του Γούντροου Ουίλσον μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου για τη μεταπολεμική ειρήνη, που αναφέρονταν στην αυτοδιάθεση των λαών, αποσκοπούσε ουσιαστικά στη διάλυση των αποικιακών αυτοκρατοριών της Βρετανίας και της Γαλλίας ώστε να δυνηθεί το αμερικανικό κεφάλαιο να διεισδύσει στις αγορές τους. Ούτε θα πρέπει να υποτιμούμε τις αποδεδειγμένες διπλωματικές ικανότητες του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ: Όταν μετέβη ως πρέσβης στο Κίεβο η Ουκρανία ήταν ένα ενιαίο κράτος, Ουκρανοί και ρωσόφωνοι ζούσαν μαζί ειρηνικά. Όταν αποχώρησε για να έλθει στην Αθήνα η Ουκρανία είχε διασπαστεί, ο εμφύλιος ακόμη μαίνεται αλλά ο σκοπός έχει επιτευχθεί. Το Κίεβο έχει περιέλθει στην επιρροή των ΗΠΑ.

Όμως η εγκατάσταση της στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι θα έχει και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Διότι θα αμφισβητήσει τον εμπορικό χαρακτήρα του λιμένα, θα αναιρέσει την ολόπλευρη και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως γνωστοποιήθηκε, η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξ/πολης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε προγραμματιστεί να ιδιωτικοποιηθεί, θα “παγώσει” μετά την υπογραφή της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Διότι μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, στην οποία παρεισέφρησαν και ρωσικά κεφάλαια, οι ΗΠΑ θέλουν τον πλήρη έλεγχο του λιμένα. Τι σημαίνει αυτό; Στα πλαίσια του ανταγωνισμού ΗΠΑ – Ρωσίας, θα είναι δυνατή η ελεύθερη χρησιμοποίηση του λιμένα από τους “εχθρούς” των ΗΠΑ; Ασφαλώς όχι. Δεν θα μειωθεί σημαντικά ο όγκος των προσδοκώμενων εμπορευματικών μεταφορών; Ήδη μια πρώτη συνέπεια που πληρώνει η περιοχή και το λιμάνι είναι ο αποκλεισμός των ρωσικών σιδηροδρόμων από την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ανάθεσή της στην ιταλική Ferrovie. Διότι η Ρωσία έχει γεωπολιτικά συμφέροντα να παρακάμψει δηλαδή τα Στενά στις θαλάσσιες μεταφορές, γεγονός που και το λιμάνι θα εκτόξευε εμπορικά αλλά και ο σιδηροδρομικός άξονας Αλεξ/πολης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων που απαξιώνεται καθημερινά θα είχε αξιοποιηθεί αναζωογονώντας την ενδοχώρα. Η Αλεξ/πολη και η Θράκη δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να εμπλακούν στην αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας.

Μακροδημόπουλος Δημήτρης

Αλεξ/πολη – κιν. 6947-771412

3-10-2019

Category: Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ says:

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας

 2. 2
  Σ.Α.Ν says:

  ”Η Αλεξ/πολη και η Θρακη δεν θα πρεπει με κανενα τροπο να εμπλακουν στην αντιπαραθεση ΗΠΑ-Ρωσιας”, κατεληξε ο κ. αρθρογραφος στο λεπτομερες αρθρο του ,πλην απεφυγε να προσθεσει , πως θα προφυλαχθει η Θρακη ΜΑΣ απο την βουλιμικη Τουρκια , που εχει σαυτην την Θρακη πανω απο 100.000 δικους της ανθρωπους ικανους για εσωτερικες αναταραχες ,σε περιπτωση πολεμικης εμπλοκης Ελλαδος και Τουρκιας,η, και γενικωτερα.
  Φυσικα στην προκειμενη περιπτωση θα μπορουσε να αναφερθει και η προσπαθεια του πρωην πρωθυπουργου κ. Κωστα Καραμανλη (με την γνωστη διαδρομη), να κρατησει ”προστατευομενη περιοχη”την Θρακη με τους αγωγους φυσικου αεριου , που ”οραματισθηκε” ,ουτε στην κατεδαφιση του οραματος του αυτου απο τον διαδοχο του -τον γνωστο κ.ΓΑΠ-,ο οποιος και προετοιμασε το εδαφος για την σημερινη εξελιξη.
  Σε καθε περιπτωση ομως η Αλεξ/πολη ,- που οντως θα αλλαξει οψη- και η Θρακη δεν κινδυνευουν απο τους συμμαχους μας Αμερικανους και απο τους συμμαχους μας στο ΝΑΤΟ Τουρκους -των οποιων ” ο βηχας θα κοπει τωρα ”,αλλα σιγουρα θα ειναι ενα σοβαρο εμποδιο για τα συμφεροντα της Ρωσιας , που ανεκαθεν ηθελε και θελει να κατεβει στην λευκη θαλασσα του Αιγαιου και της Ανατολικης Μεσογειου -μαλιστα στην περιοδο μεχρι το 1989- δια της κομμουνιστοποιησεως της Ελλαδος .
  Αλλα αυτο εμας ”τι μας κοφτει”, γιατι κακα τα ψεμματα -και η ιστορικη αληθεια το επιβεβαιωνει- η Ρωσια ουδεποτε βοηθησε την Ελλαδα μας και τελευταια -παρότι ομοδοξη μετα την κομμουνιστικη αθειία -αμφισβητει πεισμονως και το Οικουμενικο Πατριαρχειο της Κων/πολεως ,χωρις να συμβαλλλει δια της παρεμβασεως προς την Τουρκια , εστω στο ανοιγμα της Χαλκης.
  Οσο για τα γεωπολιτικα Σχεδια απο το 1995 -και ισως και απο το 1918 και σιγουρα απο το 1944- για αυτονομηση της Θρακης ,αυτα αλλαζουν πολυ συχνα , γιατι η τυχον αυτονομηση της Θρακης θα συμπεριλαβει ολα τα τμηματά της -Ανατολικη , Βορεια και Δυτικη, οποτε τοτε διαταρασσεται η ισορροπια σε τρια Κρατη , Τουρκια, Βουλγαρια και Ελλαδα και θα οδευουμε προς τον Γ’ Παγκοσμιο.
  Προ αυτου ομως -αμποτε γινει , ο Θεος το ξερει και θα το επιτρεψει ,η, θα το αποτρεψει-θα προηγηθει η αυτονομηση της Μακεδονιας , με υπομοχλιο την ” Βορεια ΜΑακεδονια” ,- οπως λενε τα Σκοπια μετα την Συμφωνια των Πρεσπων -, που υπεγραψε η ” Αντιαμερικανικη” Ελληνικη Αριστερα με τα αστερια της τους κ.κ. Τσιπρα και Κοτζια-αραγε που ειναι αυτος ;;;-

  • 2.1
   Μακροδημόπουλος Δημήτρης says:

   Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξ/πολης μετέβαλε τη Θράκη σε πεδίο αντιπαράθεσης Τουρκίας – Ρωσίας αλλά και ΗΠΑ – Ρωσίας. Γενικά αν δούμε τις περιοχές από όπου διέρχονται αγωγοί αυτές αποσταθεροποιούνται. Ο Καραμανλής καλά θα έκανε να προσέχει τα οικονομικά του κράτους ώστε να αποφεύγαμε την κρίση. Όποιος πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τη Θράκη σε μια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση είναι πολλαπλά γελασμένος. Ας μη ξεχνάμε ότι τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές τις έχουμε υποστεί ως νικητές του Α΄και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Μικρασιατική Καταστροφή και Εμφύλιος Πόλεμος)εξ αιτίας των συμμάχων μας. Η Ουάσινγκτον δεν γνώριζε για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο;

   • 2.1.1
    Σ.Α.Ν says:

    Εσεις -απ’οτι γραψατε- θα προτιμουσατε ο πρωην πρωθυπουργος Καραμανλης να μη εφαρμοσει στα εξωτερικα θεματα ανεξαρτητη εθνικη πολιτικη και να μη δημιουργησει προβληματα στους Αμερικανους , ουτε στους Ρωσους , παρότι (οπως πολυ καλα θυμαστε) δεν ειχε αντιδρασεις απο τον κ. Πουτιν , οπως απο τους Αμερικανους -, ΟΥΤΕ φυσικα να εξασφαλισει την ομοφωνη αποφαση στο Βουκουρεστι για μη εισοδο των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ το 2008 με τα ” Μακεδονικα” χρυσαφικα της Συμφωνιας των Πρεσπων, αλλα να ασχοληθει με την οικονομια ,για να αποφυγουμε την οικονομικη κριση, που μετα τα Χριστουγεννα του 2008 μας ηρθε απο την Αμερικη και ολοκληρο το 2009 δεν μπορεσαμε να συνεννοηθουμε για κυβερνηση εθικης ενοτητος για να την αντιμετωπισουμε , οταν πια πανθομολογειται οτι αυτη μας ερχοταν απο το 1981 και κυριως μετα το 2001 , που η Λημανς Μπραδερς ”τακτοποιησε” τα οικονομικα μας επι κ.Σημιτη για να μπουμε καταχρεωμενοι στην ΟΝΕ.
    Ειναι θεμα προτεραιοτητων ,αλλα υπερτερει η πατριωτικη αντιμετωπιση των εθνικων θεματων απο τις οποιες οικονομικες διευθετησεις και γιατι ”ουκ επ’αρτω ζησεται ανθρωπος” και γιατι και τωρα ”καιγομαστε” απο τις απειλες και πραξεις της Τουρκιας και το μεταναστευτικο.
    Η Ουασιγκτων σιγουρα εγνωριζε για την εισβολη των Τουρκων μετα το πραξικοπημε κατα του Μακαριου , αλλα περισσοτερες λεπτομερειες εγνωριζαν και οι Σοβιετικοι-φιλοι τυο Μακαριου- , που ”πηγαν στην τουαλετα” οταν γινοταν η Τουρκικη αποβαση.
    Η Θρακη παντως με τοσες Αμερικανικου ενδοαφεροντος βασεις και επιχειρησεις , θα γινει στην χειροτερη περιπτωση προστατευμενη περιοχη ,απροσιτη για τους Τουρκους , περαν του οτι υπαρχουν και τα Βουλγαρικα συμφεροντα στα Θρακικα παραλια του Ευξεινου Ποντου και της νοτιας Βουλγαριας.
    Τελος-τελος εχουμε και τον τυφλοποντικα της Ιστοριας , που βδελυσεται τα σχεδια των γεωπολιτικων παικτων.

 3. 3
  Μακροδημόπουλος Δημήτρης says:

  Οι Αμερικανοί όπως και όλες οι άλλες χώρες εκείνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι τα συμφέροντά τους και η ενδυνάμωση των συμφερόντων τους. Δεν τους ενδιαφέρει η εθνικότητα του εδάφους αν διατηρείται ή αν αλλάζει χέρια. Δεδομένου ότι ΗΠΑ και Ρωσία υπηρετούν το ίδιο ιδεολογικοπολιτική σύστημα, οι διαφορές μεταξύ τους είναι μόνον οικονομικές. Δεν δικαιολογείται ο φανατισμός σας. Εξ άλλου αυτές οι δηλώσεις των ΗΠΑ ή των Ευρωπαίων δήθεν υπέρ μας το μόνο που επιτυγχάνουν να διευρύνουν το χάσμα της χώρας μας με την Τουρκία. Δεν νομίζω όμως θα σας πείσω επ’ αυτού. Γράψατε ότι είστε Θρακιώτης. Δεν πρέπει όμως να λατοικείτε στη Θράκη, αν κρίνω από τις απόψεις σας.

  • 3.1
   Σ.Α.Ν says:

   Επιτελους συμφωνησαμε οτι οι οποιοι ξενοι Αμερικανοι, Ρωσοι ,Κινεζοι Αγγλοι,Γαλλοι κλπ ενδιαφερονται για τα συμφεροντα τους- και αυτο ισχυει διαχρονικως -,αλλα οι περισσοτεροι των παλαιων και νεων Ελληνων δεν δεχονται οτι τα συμφεροντα τους εξυποηρετουσαν και οι Αγγλογαλλοι την εποχη του Βενιζελου και κυριως απο το 1915-1922.
   Υπογραμμιστε μου τον φανατισμο μου , που διαπιστωσατε ,εκτος αν θεωρειτε φανατισμο τα λογικα και ιστορικως επιβεβαιωμενα συμπερασματα ,τα οποια θεωρω πως πρεπει να κατατιθενται πεισουν, δεν πεισουν.
   Τελος ειμαι Θρακιωτης -γεννημα, θρεμμα-, χωρις μεταδημοτευση ,διαμενω στην Βορειο Ελλαδα -και την εκπροσωπω την Θρακη μας -και ως πλησιστιος την επισκεπτομαι συχνα και διατηρω επαφες με πολλους και για πολλα.
   Να ειστε καλα.

 4. 4
  Μακροδημόπουλος Δημήτρης says:

  Ας το επαναλάβω αγαπητέ ΣΑΝ για να συνειδητοποιήσετε τα λανθασμένα συμπεράσματά σας. Στον Α και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο με τους νικητές ήμασταν με τους συμμάχους μας. Κι όμως υποστήκαμε τεράστιες εθνικές καταστροφές. Το έθνος συρρικνώθηκε στα κρατικά του όρια. Και συνεχίζει να συρρικνώνεται αν λάβουμε υπόψη μας τί συμβαίνει στη Βόρεια Ήπειρο. Μαθατε τα νέα για την αποχώρηση των Αμερικάνων από τη Β. Συρία ώστε να εισβάλλει ανεμπόδιστα ο Ερντογάν; Εγκαταλείπουν τους συμμάχους Κουρδους που πολέμησαν στο πλευρό τους χάριν των συμφερόντων τους. Κάνουν τα πάντα να προσεταιρισθούν εκ νέου τον Ερντογάν λόγω της γεωπολιτικής αξίας της Τουρκίας και συμπεριφέρονται στη χώρα μας σαν να την έχουν μόνιμα στο τσεπάκι τους.

  • 4.1
   Σ.Α.Ν says:

   Μα δεν συμφωνησαμε πως ολοι οι κατα καιρους ”προστατες μας” κοιταξαν τα συμφεροντα τους , κατι που δεν το ανεγνωριζε ο τε αειμνηστος Ελευθεριος Βενιζελος -που εκανε χωρις εγγυησεις τα ”χατηρια” τους -και κατι που δεν αναγνωριζει και ο κ. Τσιπρας με την Συμφωνια των Πρεσπων , γιατι αμφοτεροι επικαλουνται τον πολιτικο ρεαλισμο τους και ολοι οι μονοφθαλμοι οπαδοι τους τους εραιναν και τους ραινουν με ανθη.
   Η πραγματικοτητα ομως για τις διαθεσεις των ξενων ”προστατων” δεν αλλαζει απο την Αθηναικη Δημοκρατια και την Στρατιωτικη Σπαρτη.
   Παντως η Αλεξ/πολη μας ειναι κοντα στην Κων/πολη και τα Μοναδικα Στενα των Δαρδανελλιων, που κλεινουν τον Βορρα και γιαυτο δυσκολα θα εγκαταλειφθουν απο τους Αμερικανους -εστω και αν εχουν ως Προεδρο τον ΟΧΙ-ΝΑΙ λεγοντας κ. Τραμπ, που δυσκολα θα εκλεγεί αλλος τετοιος στο μελλον.
   Μη ξεχναμε ,τελος οτι γιαυτην την Αλεξ/πολη εγινε και η Συμφωνια της Γιαλτας το 1945, που δεν αποκλειεται να επικαιροποιηθει , οταν συμμαχησουν στην επομενη 10ετια προ του κοινου εχθρου ΚΙΝΕΖΟΥ ,Αμερικανοι και Ρωσοι.
   Παντως η Τουρκιά θα ειναι εκτος παιχνιδιου , οσο για Θρακη ομιλουν Ελληνες και Βουλγαροι.
   Απλως εμεις οι -τυχεροι ,ατυχοι- ακριτες του νεοελληνισμου Θρακιωτες θα κραταμε γερα εχοντας και στο μυαλο μας και την Αγιά Σοφιά .
   Καληνυχτα .

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  20/10/20 | (0 σχόλια)
  Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας