Η σημαία του Κοσσυφοπεδίου θεωρήθηκε απαράδεκτη από τον Ρώσο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ

16/4/21 | 0 | 0 | 137 εμφανίσεις

Η σημαία του Κοσσυφοπεδίου προκάλεσε τη διακοπή της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου γινότανε συζήτηση για το Κοσσυφοπέδιο.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντμίτρι Πολτζάνσκι,, ζήτησε από τον πρόεδρο του συμβουλίου την αφαίρεση της σημαίας του Κοσσυφοπεδίου που εμφανίζονταν  στο πάνελ μαζί με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Ντόνικα Γκερβάλα.

«Δεν είμαστε εναντίον των εκπροσώπων του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο θέλω να μοιραστώ το γεγονός ότι η κα Ντόνικα Γκερβάλα κάθεται μπροστά από τη σημαία του Κοσσυφοπεδίου. Το Κοσσυφοπέδιο δεν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος, επομένως ζητάμε να συνεχίσει την παρουσίαση, είτε αλλάζοντας τη θέση της είτε αφαιρώντας τη σημαία για να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Πολτζάνσκι,.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οκτώ μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος».

Ο Βρετανός εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτή η σύνοδος δεν ήταν επίσημη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η τελευταία σύνοδος είχε το ίδιο φόντο με τη σημερινή, γι’ αυτό, όπως είπε, «δεν βλέπει κανένα λόγο» να ζητήσει από τον εκπρόσωπο της Πρίστινα να αλλάξει στο φόντο τη σημαία του Κοσσυφοπεδίου.

Alo,

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/5/21 | (3 σχόλια)
    Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας