Η Σερβία παρέδωσε στο Ισραήλ αρχειακό υλικό για τις διώξεις των Εβραίων στην Κροατία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς συναντήθηκε σήμερα (χθες) με τον Ισραηλινό Πρέσβη στο Βελιγράδι Γιαχέλ Βιλάν και του παρέδωσε έναν σκληρό δίσκο με ψηφιακά αντίγραφα αρχειακού υλικού για τις διώξεις και τα βάσανα των Εβραίων στο Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας (NDH) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Στεφάνοβιτς είπε ότι ο σκληρός δίσκος με περισσότερες από 162.000 σελίδες ψηφιοποιημένων αντιγράφων αρχειακού υλικού που συλλέχθηκαν από τα Στρατιωτικά Αρχεία χρησιμεύει για την τεκμηρίωση και τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του φασισμού, έτσι ώστε οι νέες γενιές να μην ξεχάσουν τι συνέβη, αλλά και να αποτρέψουν  επαίσχυντες απόπειρες εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ο Πρέσβης Βιλάν ευχαρίστησε τον Στεφάνοβιτς και δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των Στρατιωτικών Αρχείων του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας και του Κέντρου Μνήμης του Ολοκαυτώματος «Γιαντ Βασέμ» είναι «εξαιρετικά σημαντική για το Ισραήλ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Βιλάν δήλωσε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν τα ιστορικά γεγονότα από τη λήθη και να μην επιτραπεί η αναθεώρησή τους, ώστε να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα.

Ο Στεφάνοβιτς είπε ότι η συνεργασία μεταξύ των Στρατιωτικών Αρχείων και του Μνημείου Κέντρου Γιαντ Βασέμ ήταν «πολύ σημαντική» και ότι συνέβαλε στην ενίσχυση των συνολικών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Ισραήλ, με βάση την ιστορική εγγύτητα του σερβικού και του εβραϊκού λαού.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα είναι καλή και ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής της, αναφέρεται.

Υπουργείο Άμυνας Σερβίας

φωτογραφία Υπουργείο Άμυνας Σερβίας 

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα