“Η Σάκκαρη έπαιζε σαν να ήταν σε έκσταση”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διθύραμβους για την νεαρή ελληνίδα τενίστρια και για τον αποκλεισμό της περσινής νικήτριας του Roland Garros στον Τύπο. SZ: “22 νίκες και μετά ήρθε η Σάκκαρη”.

    
Tennis 2021 Roland Garros Grand Slam Maria Sakkari 

Έντονο άρωμα Ελλάδας στο φετινό Roland Garros με δύο Έλληνες, την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά, να βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στους ημιτελικούς ενός Grand Slam. Ο γερμανικός τύπος παρακολουθεί και τους δύο στην εξαιρετική πορεία τους προς την κορυφή, αλλά περισσότερο την Σάκκαρη, που δεν είχε φτάσει μέχρι τώρα τον βαθμό αναγνωρισιμότητας αλλά ούτε και τις νίκες του Τσιτσιπά.

Προημιτελικός έκπληξη”

Η Μαρία Σάκκαρη ανέκοψε τις 22 νίκες της Σβίατεκ και την απέκλεισε από τουν ημιτελικόΗ Μαρία Σάκκαρη ανέκοψε τις 22 νίκες της Σβίατεκ και την απέκλεισε από τουν ημιτελικό

“Το αργότερο όταν η ψυχοθεραπεύτρια πάτησε στο πιο φημισμένο γήπεδο του κόσμου της αντισφαίρισης, έγινε σαφές ότι αυτό το απόγευμα δεν θα κυλούσε όπως αναμένονταν” περιγράφει ο αθλητικογράφος της Süddeutsche Zeitung το προοίμιο της λαμπρής νίκης της Σάκκαρη. “Ξαφνικά εμφανίστηκαν παντού προβλήματα για την Ίνγκα Σβίατεκ. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η διεκδικήτρια και φέτος του τίτλου, (…) ξεκίνησε καλά. Στο πρώτο σετ κατάφερε και έκανε το 2:0 με μπρέικ στο σέρβις της Σάκκαρη. Αλλά η μυώδης Ελληνίδα τενίστρια, 18η στη διεθνή κατάταξη, δεν έδειξε να πτοείται. Απέδειξε ότι ακόμη και με τη γλώσσα του σώματος μπορεί να σηματοδοτήσει επιτυχίες. Κάθε φορά που κέρδιζε πόντο, σήκωνε την γροθιά της στον αέρα, κινιούνταν με τέτοιο τρόπο στο τερέν, που σε κάποια στιγμή έπαιζε σαν να ήταν σε κατάσταση έκστασης. Η 20χρονη Πολωνίδα, με 22 συνεχόμενες νίκες μέχρι τώρα στο Παρίσι, έδειξε ασυνήθιστα αδύνατα σημεία. Και στο τέλος έκανε αυτό που συνέβη στους προημιτελικούς του 2019, συνεχάρη την αντίπαλό της”. Ο γερμανός αρθρογράφος επισημαίνει ότι το Roland Garros όχι μόνο θα έχει μια νέα νικήτρια, αλλά και ότι το Σάββατο για πρώτη φορά θα σηκώσει το κύπελο ενός Grand Slam μια νέα πρωταγωνίστρια στο τένις. “Ένας τέτοιος προημιτελικός έκπληξη έχει καιρό να συμβεί στο γυναικείο τένις σε αυτό το επίπεδο” επισημαίνει ο αθλητικογράφος.

“22 νίκες σερί είχε η περσινή νικήτρια του Roland Garros Ίνγκα Σβίατεκ, και μετά ήρθε η Ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη” γράφει το Spiegel στη διαδικτυακή του σελίδα. “Τώρα απομένουν 4 αθλήτριες που δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε ημιτελικούς ενός Grand Slam. Σήμερα η ´Sakkattack´, όπως αυτοαποκαλείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα αντιμετωπίσει την Μπάρμπορα Κρεϊστίκοβα από την Τσεχία”. Τέλος και η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) αναδεικνύει την μεγάλη νίκη της Σάκκαρη. “Η Σβίατεκ δεν μπόρεσε να βρει την πιο δυνατή επίδοσή της στο στάδιο του Roland Garros” γράφει. “Η Πολωνίδα ήταν τραυματισμένη στον μηρό και δεν έδειχνε τόσο δυναμική ως συνήθως. Αλλά και η Σάκκαρη κατάφερε μια πολύ δυνατή παρουσία, και έτσι, όπως και ο συμπατριώτης της Στέφανος Τσιτσιπάς, περνά στον ημιτελικό. Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Αλεξάντερ Τσβέρεφ”.

Βρετανία, ως παγκόσμιος παίκτης

Συνάντηση Τραμπ-Τζόνσον στο Μπιαρίτς. Κλώνος του Τραμπ ο Τζόνσον;Συνάντηση Τραμπ-Τζόνσον στο Μπιαρίτς. Κλώνος του Τραμπ ο Τζόνσον;

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βρετανία για το επόμενο τριήμερο. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι οικοδεσπότης της συνάντησης κορυφής της ομάδας G7, των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών της Δύσης, που γίνεται για πρώτη φορά μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Για τον αρθρογράφο της Süddeutsche Zeitung ο Τζόνσον θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να αναδείξει την χώρα του ως παγκόσμιο παίκτη (Global Player) και εκτός ΕΕ, κάτι όμως που δεν είναι τόσο εύκολο.“Ο Μπόρις Τζόνσον θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις αντιφατικές εντυπώσεις που άφησε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των G7και να ρίξει την προσοχή σε άλλα θέματα, όπως την πανδημία” σημειώνει ο γερμανός αρθρογράφος. “Επιδιώκει να καλέσει τον παγκόσμιο πληθυσμό να εμβολιαστεί μέχρι τέλος του 2022. Σύμφωνα με το σκεπτικό του η παραγωγή εμβολίων θα πρέπει να εντατικοποιηθεί, να πέσουν τα εμπόδια για διεθνή διανομή τους και να αυξηθούν οι παραδόσεις σε φτωχές χώρες μέσω της πρωτοβουλίας Covax. Εάν το πετύχει, θα αμβλύνονταν οι κατηγορίες ότι από την έξαρση της πανδημίας φρόντιζε μόνο τη χώρα του. Σε σύγκριση με την ΕΕ, το Λονδίνο, όπως και η αμερικανική κυβέρνηση, έχει εξάγει λίγες ποσότητες εμβολίων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν αυτό συμβαδίζει με τον τρόπο σκέψης μιας χώρας που θέλει να γίνει παγκόσμιος παίκτης”.

Στο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρεται και στις προσωπικές σχέσεις Τζόνσον-Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι λείπει η βάση εμπιστοσύνης. “Στην Κορνουάλη είναι δυνατόν να ερωτηθεί ο αμερικανός πρόεδρος εάν θεωρεί τον Τζόνσον κλώνο του Τραμπ, όπως τον αποκαλούσε επί προεδρίας Τραμπ. Υπάρχει ακόμη και το θέμα των ειδικών σχέσεων ανάμεσα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Επ΄αυτού συμβολικό χαρακτήρα θα έχει ακόμη μια συνάντηση την Κυριακή με την βασίλισσα Ελισάβετ στο ανάκτορο Γουίνσδορ. Σε αντίθεση με τον Τζόνσον η βασίλισσα έχει μακρόχρονη εμπειρία σε συναντήσεις με Αμερικανούς προέδρους. Θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει και ως μια ιδιαίτερη σχέση” καταλήγει ο αρθρογράφος.

Ειρήνη Αναστασοπούλου

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα