Η Ρωσία καταδικάζει το άνοιγμα της πρεσβείας του Κοσσυφοπεδίου στην Ιερουσαλήμ

19/3/21 | 0 | 0 | 165 εμφανίσεις

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας το άνοιγμα πρεσβείας στο Κοσσυφοπέδιο την περασμένη Δευτέρα στην ιερή πόλη, η εκπρόσωπος, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι αυτό το βήμα έρχεται σε αντίθεση με το ψήφισμα 1244 που εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ζαχάροβα είπε, «Σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε τη βασική θέση της Ρωσίας στην Ιερουσαλήμ, η οποία παραμένει σταθερή, και έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η πόλη πρέπει να γίνει η πρωτεύουσα των δύο ανεξάρτητων κρατών της Παλαιστίνης και του Ισραήλ».

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε την ανάγκη η Ιερουσαλήμ να είναι ανοιχτή στους πιστούς των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ.

Ορισμένες χώρες που συνεργάστηκαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν τις πρεσβείες τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, αφού η διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2017 ότι αναγνώρισε την ιερή πόλη ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/5/21 | (3 σχόλια)
    Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας