Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στην Μόσχα για να εξέτάσει το μέλλον των ρωσο- αμερικανικών σχέσεων, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και πως πιστεύει ότι ο ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς».

Διαβάστε επίσης: Λευκός Οίκος: Η Ρωσία είναι υπόλογη για τις πράξεις της

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ για διαβουλεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως θέμα την ανάλυση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, αναφέρεται στην δήλωση που έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει γεγονός άνευ προηγούμενου την ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον

Η ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις είναι πρωτοφανές γεγονός, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία-1», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θυμάται» να έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Ερωτηθείσα, πόσο άνευ προηγουμένου μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της ανάκλησης του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «δεδομένου ότι και η ατμόσφαιρα είναι αρκετά φορτισμένη, θα πω απλώς, ότι δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Η ίδια προσέθεσε ότι πρόκειται «για ανάκληση για διαβουλεύσεις» και πρέπει να είμαστε «λιγότερο συναισθηματικοί», τονίζοντας ότι στο κείμενο των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα για το ίδιο θέμα έχουν ειπωθεί όλα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα