Η Ρουμανία αντέδρασε σε φερόμενο χάρτη διάλυσης της Ουκρανίας από τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το δημοσίευμα του Μεντβέντεφ στο Telegram

Το Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε «σταθερά», την Πέμπτη, την προσέγγιση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δημοσίευσε σε κοινωνικό δίκτυο «έναν χάρτη που αποδίδει φανταστικά εδάφη της Ουκρανίας, στη Ρουμανία».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών «τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία για μεγάλο χρονικό διάστημα και το οποίο ενισχύθηκε μετά την έναρξη του παράνομου και παράνομου επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας».

«Αυτές οι αποκαλούμενες «προτάσεις» και «αναλύσεις» που στοχεύουν στην τυχαία επαναχάραξη των συνόρων ορισμένων κρατών και ως εκ τούτου προωθούν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν είναι τίποτα άλλο από εντελώς ανεπιτυχείς προσπάθειες να δικαιολογήσουν τη δική τους συμπεριφορά παραβίασης των κανόνων της διεθνούς τάξης», σημειώνει το ρουμανικό ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε την «πλήρη» υποστήριξη της Ρουμανίας για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και επανέλαβε την καταδίκη του για την αδικαιολόγητη και απρόκλητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

O αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Telegram έναν χάρτη της Ευρώπης, όπου το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας ανήκει σε άλλα κράτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής  Vedomosti.

Στην ανάρτησή του, ο Μεντβέντεφ ισχυρίζεται ότι υπάρχουν δυτικοί αναλυτές -χωρίς να τους κατονομάσει- που θα έβλεπαν έτσι το μελλοντικό ουκρανικό κράτος, σημειώνει η εφημερίδα.

Σε έναν από τους χάρτες που δημοσίευσε ο πρώην Ρώσος πρόεδρος, επτά ουκρανικές περιοχές μεταφέρονται στην Πολωνία, μία στην Ουγγαρία, δύο στη Ρουμανία και 13 περιοχές συν τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Ρωσία.

Έτσι, η Ουκρανία θα παρέμενε μόνο στην περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσίευσε ο Μεντβέντεφ την ημέρα που η Ουκρανία γιορτάζει, για πρώτη φορά, την Ημέρα του Κράτους.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα