Η πρώτη συμπαραγωγή ελληνο-σκοπιανής κινηματογραφικής ταινίας

5/7/20 | 0 | 0 | 385 εμφανίσεις

Το Ταμείο Πολιτιστικής Υποστήριξης του Συμβουλίου της Ευρώπης –Eurimages– χρηματοδοτεί την πρώτη συμπαραγωγή ελληνο-σκοπιανής ταινίας, «Behind the Haystacks»/Πίσω από τις Θημωνιές, σε σκηνοθεσία της  Ελληνίδας νέας σκηνοθέτη Ασημίνας Προέδρου.

Ένα από τα 26 έργα που έλαβαν χρηματοδότηση είναι το «Behind the Haystacks», μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, όπου ως συμπαραγωγός μαζί με τον κάτοχο από την ελληνική πλευρά είναι η εταιρεία παραγωγής «Sector Film» από τα Σκόπια.

Όπως επισημαίνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, πρόκειται για το πρώτο κινηματογραφικό έργο μεταξύ παραγωγών από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία σε συνεργασία με τη Γερμανία, το οποίο έλαβε οικονομική υποστήριξη από την Eurimages.

Από οικονομική άποψη, η συμπαραγωγή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Βόρεια Μακεδονία,  επειδή η Υπηρεσία Κινηματογράφου δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Ιανουαρίου για το 2020.

Ωστόσο, το έργο υποστηρίχθηκε από εκπροσώπους όλων των κρατών μελών του Eurimages, δήλωσε η εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στο Eurimages,  Τατιάνα Γκιουρσίνσκα Πεπελιούγκοσκα.

Στην προηγούμενη σύνοδο του Μαρτίου, η Eurimages χορήγησε επιχορήγηση στο πρόγραμμα “Prescoped” της Βόρειας Μακεδονίας, σε σκηνοθεσία της Ελεονώρα Βενίνοβα, μια συμπαραγωγή μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας.

MakFax.com.mk

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/7/21 | (5 σχόλια)
    Μη μου τους κύκλους τάραττε! … είπε ο Αρχιμήδης στον Ρωμαίο στρατιώτη, ο οποίος τον βρήκε στην παραλία την ώρα που μελετούσε κάποιο Γεωμετρικό πρόβλημα γράφοντας στην άμμο. Όμως ο στρατιώτης έβγαλε το σπαθί του και τον σκότωσε. Αυτή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο