Η πρώτη κοινή περιπολία ΗΠΑ-Κούρδων στη Ροζάβα

29/1/21 | 0 | 0 | 223 εμφανίσεις

Η πρώτη κοινή περιπολία ΗΠΑ-Κούρδων στη Ροζάβα

Κι άλλο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία: Μην τολμήσεις να χτυπήσεις τους Κούρδους

Erbil (Rûdaw) – Οι αμερικανικές δυνάμεις περιπολούν την περιοχή όπου τα σύνορα της περιοχής Derik της Rojava τέμνονται με τους νομούς Şırnak της Τουρκίας και Zaho της αυτόνομης διοίκησης του Κουρδιστάν, στο Β. Ιράκ.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες, επειδή υπήρχαν πρόσφατες πληροφορίες για το ενδεχόμενο η Τουρκία να πραγματοποιήσει επιχείρηση στην περιοχή τομής των συνόρων Συρίας-Τουρκίας-Ιράκ, αύξησαν αύξησαν την κινητικότητα και τις περιπολίες τους στην περιοχή Derik.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, Αμερικανοί στρατιώτες ενίσχυσαν τη στρατιωτική βάση που διαθέτουν στο Ντέρικ με θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.

Σημειώθηκε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν περιπολίες στη συνοριακή γραμμή στο τρίγωνο Derik, Şırnak και Zaho, με συνοδεία 6 τεθωρακισμένων οχημάτων Bradley.

Ελικόπτερα που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Harab al-Jir, στα νότια της πόλης Rumelan, επιτήρησαν απο αέρος τη διαδρομή περιπολίας από τον αυτοκινητόδρομο Derik-Kamishlo.

Από την άλλη πλευρά, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι 240 οχήματα από την περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν μετέφεραν εφοδιαστικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 7 διαφορετικές φάλαγγες, στις βάσεις του διεθνούς συνασπισμού, μεταξύ 23 Δεκεμβρίου και 23 Ιανουαρίου.

Ο εν λόγω εξοπλισμός παραδόθηκε στις βάσεις Haseske και Deir ez-Zor.

Πηγή: rudaw.net/infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/2/21 | (2 σχόλια)
    Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο προβληματισμός του τι κάνουμε με την Τουρκία επανέρχομαι: 1.-Πιστεύω πως μεθοδευμένα θα πρέπει να κηρύξουμε χωρικά ύδατα 12 ή 10 ναυτικά μίλια (να υπάρχει αντιστοιχία χωρικών υδάτων και εύρους εναέριου χώρου). Δεν έχει ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας