Η προβοκάτσια του Τσαβούσογλου μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο πριν από το επεισόδιο με τον Ανδρουλάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΩΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ!

Προβοκάτσια Τσαβούσογλου μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο
Με ξεκάθαρη πρόθεση να προκαλέσει, ξεκίνησε την τηλεδιάσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με το που έγινε η σύνδεση με το γραφείο του, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η εικόνα του Τούρκου ΥΠΕΞ αλλά και μια εικόνα-γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία και δεξιά την ευρωπαϊκή αλλά με τα μισά αστέρια ως ημισέληνο!

Την προβοκάτσια εντόπισε ένας Γερμανός ευρωβουλευτής από την ομάδα των Πρασίνων και αντέδρασε έντονα. «Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!» είπε προς τον προεδρεύοντα Μακάλιστερ, ο οποίος έδειχνε να τα έχει χαμένα.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις», κάτι το οποίο δεν έπεισε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Τελικώς, μετά τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.

Ωστόσο, το περιστατικό ήταν ικανό για να αντιληφθούν οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα τις προκλητικές διαθέσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας. Λίγο αργότερα, ακολούθησε το επεισόδιο με τον Ελληνα ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη.

Οπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη, μίλησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του. Οταν ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρήθηκε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου του απάντησε «αν δεν θέλετε να ακουστεί η άποψή μου θα φύγω». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανταπαντήσει ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».

Οπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου υπερέβη το όριο, μιλώντας συνολικά 42 λεπτά, δεν επέτρεψε σε κανέναν ευρωβουλευτή να υποβάλει ερωτήσεις.

Ανδρουλάκης: Να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία
Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί αυτό στη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/probokatsia-tsaboysogloy-sto-eyrokoinoboylio

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα