Η ΠΛΑΝΗ

12/7/20 | 4 | 1 | 422 εμφανίσεις


Σε ένα ενδιαφέρον σχόλιό του στο facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποπίπτει στην ίδια πλάνη με την πλειονότητα των Ελλήνων.
Ενώ, σωστά, θεωρεί πως η απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία σηματοδοτεί άλλη μια φορά την στροφή της Τουρκίας προς την Ανατολή, εκτιμά πως θα προκαλέσει ρήγματα στο εσωτερικό της χώρας, μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών.
Εδώ βρίσκεται η πλάνη.
Την Τουρκία, όμως, και τη δυναμική της την «διαβάζουν» καλά όσοι γεννήθηκαν στην σημερινή επικράτειά της και παρακολουθούν σε βάθος τις εξελίξεις της.
Αυτοί, λοιπόν, πιστεύουν πως τα δύο ισχυρά πολιτικά ρεύματα της χώρας δημιούργησαν, πλέον,συνεταιρισμό Το Ισλάμ και το εθνικιστικό κεμαλικό ρεύμα
Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αντίπαλος του Ερντογάν (Muharem Ince, 2018, πήρε 48%) δήλωσε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα πάει στις 24 Ιουλίου στην Αγία Σοφία να προσευχηθεί.
Αυτός ο συνεταιρισμός επιβεβαιώθηκε με την Γαλάζια Πατρίδα που ήταν σχέδιο κεμαλικών εθνικιστών και υιοθετήθηκε από τον Ερντογάν
Αντίστοιχα επιβεβαιώνεται σήμερα με την αποδοχή της ισλαμοποίησης της Αγίας Σοφίας από πλευράς των εθνικιστών κεμαλιστών
Υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ Κεμαλιστών που επιθυμούν μια δυτική Τουρκία και κεμαλιστών εθνικιστών που επιθυμούν μια Τουρκία επιθετική κατά της δύσης με οράματα κατάκτησης.
Αυτή η πλειοψηφική τάση (Ισλαμιστών και εθνικιστών κεμαλιστών) δίνει στη βουλή ψήφο στον Ερντογάν για να στείλει στρατό στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και κατά των Κούρδων εντός της χώρας
ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Ασχέτως να πλανάται ο έμπειρος-ίσως ο εμπειρότερος ,γιατί χειρίσθηκε στην προηγούμενη 30ετία σχεδόν όλα τα κρατικά θέματα (φυσικά όχι επιτυχώς)ως υπουργός και αρχηγός του μικρού Πασόκ-πολιτικός κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλοί άλλοι Έλληνες ,το βέβαιο είναι ότι και στην Τουρκία και στην μεγάλη ομογένειά της εκτός αυτής -ιδίως στην Γερμανία-θα αισθάνονται πολύ άβολα πάρα πολλοί Τούρκοι για την κυριολεκτικά βάρβαρη απόφαση του κ.Εντογάν-που φυσικά ουδείς αμφιβάλει ότι εδικαιούτο να την πάρει- στο θέμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ , που τώρα θα αναδείξει παγκοσμίως και την Ελληνική ονομασία της και την Ιστορία του Ιουστινιανού και των δύο Μικρασιατών Ελλήνων αρχιτεκτόνων -Ανθεμίου και Ισιδώρου-,που πρωτοτύπησαν σαυτό το μοναδικό για τον 6ο μ.Χ αιώνα κτιριακό συγκρότημα προς δόξαν της του Θεού μας Σοφία (και η ονομασία ακόμη σε ”τρελαίνει”).
  Ευκαιρία να πεισθούν και οι αμφιταλαντευόμενοι Ελληνορθόδοξοι για την Πατρίδα και Ορθοδοξία μας ότι οι δύο αυτές έννοιες συνήρπασαν και συναρπάζουν από τους βοσκούς και ψαράδες μέχρι τους ανώτερα μορφωμένους ανθρώπους – με αποτέλεσμα να έχουμε ήρωες και μοναδικούς δημιουργούς σε όλες τις τέχνες .
  Ο κ.Ερντογάν ”ανέβηκε στο τρένο και μέσα σαυτό τρέχει ”,αλλά μαζί του είναι επιβάτες όλοι οι Τούρκοι που δεν τρέχουν ,αλλά θα φθάσουν στον όποιο προορισμό μαζί του και αυτό θα τους προβληματίσει όλους ,γιατί δεν γνωρίζουν τον τελικό σταθμό.
  Πάντως ακόμη δεν αποφασίσθηκε από όλα τα δικά μας κόμματα καμιά καθιστική διαμαρτυρία στις πλατείες των πρωτευουσών των Νομών μας ,για να δυναμώσουμε ενωμένοι και εμείς ως Έλληνες και ως Χριστιανοί και να προσευχηθούμε για τους Ρωμιούς της Κωνσταντίνου Πόλης μας ,με τον Βαρθολομαίο τους και τον Βαρθολομαίο μας.Γένοιτο.

 2. 2
  • 2.1
   Banned_Member says:

   Θεωρείται, λέει, τρομοκρατική οργάνωση από ΗΠΑ, Ιαπωνία, ΗΒ & ΕΕ (πέρα από Τουρκία).

 3. 3
  Μαρία Μ. says:

  Τέτοιου είδους πλάνες των Ελλήνων οφείλονται στην δυτικοφροσύνη: Ο δυτικός τρόπος σκέψης είναι για πέρα για πέρα απολιτικός.

  Αυτό αποδεικνύεται με το πισωγύρισμα της Ευρώπης στην προ Κρατικού Συστήματος εποχή, στο δυτικό “όραμα” που αποκαλούν νεο-μεσαιωνισμό (με θετική έννοια, και τους κάνει ευτυχισμένους αφού επιστρέφουν επιτέλους στη γνήσια παράδοση των Βορείων).

  Το ακριβές αντίστοιχο είναι ο νεο-οθωμανισμός που κάνει ευτυχισμένη την πλειονότητα των Τούρκων αφού πρόκειται για τη γνήσια παράδοσή τους.

 4. 4
  Banned_Member says:

  Ο Παοκτζής ο Γιαννακίδης, γράφει πάντα εύστοχα (to the point, που λένε).

  “Είμαστε μόνοι μας και βαδίζουμε στη χειρότερη περίοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά το Κυπριακό. Και αν κρίνουμε από την τύχη της Αγίας Σοφίας, δεν υπάρχει ούτε Θεός για να βάλει το χέρι του. Πηγή: Protagon.gr”

  https://www.protagon.gr/apopseis/perimenontas-ti-dysi-44342085594

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας