Η Ουάσινγκτον ανοίγει μέτωπο με το Ιράν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μέτωπο με το Ιράν ανοίγει η κυβέρνηση Τραμπ, με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ να καταφέρονται με διαφορά λίγων ωρών κατά των “προκλήσεων” της Τεχεράνης και να προαναγγέλλουν σκλήρυνση της στάσης της Ουάσινγκτον απέναντί της.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, αναφέρει πως το Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις του με βάση τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του, όμως υπάρχουν ανησυχίες για το ρόλο της Τεχεράνης ως υποστηρίκτριας της τρομοκρατίας.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο Τίλερσον σχολίασε πως η συμφωνία του 2015 δεν επιτυγχάνει τον στόχο ενός πυρηνικά αφοπλισμένου Ιράν, αλλά απλώς καθυστερεί τον στόχο της Τεχεράνης να αποκτήσει πυρηνικά.

“Μία εμπεριστατωμένη πολιτική για το Ιράν απαιτεί να αντιμετωπίσουμε όλες τις απειλές που προβάλλει το Ιράν, και είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές, δήλωσε ο Τίλερσον σε εκπροσώπους του Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξηγώντας πως υπάρχουν και άλλες σοβαρές απειλές πέρα από αυτήν των πυρηνικών. “Αυτή η συμφωνία αναπαριστά την ίδια αποτυχημένη πρσέγγιση του παρελθόντος που μας έφερε στη σημερινή άμεση απειλή που αντιμετωπίζουμε από τη Βόρεια Κορέα”, υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε την Τετάρτη, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία, ότι η αποσταθεροποιητική επιρροή του Ιράν πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη σύρραξη στην Υεμένη.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα