Η Ουάσινγκτον ανοίγει μέτωπο με το Ιράν

20/4/17 | 0 | 0 | 421 εμφανίσεις

Μέτωπο με το Ιράν ανοίγει η κυβέρνηση Τραμπ, με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ να καταφέρονται με διαφορά λίγων ωρών κατά των “προκλήσεων” της Τεχεράνης και να προαναγγέλλουν σκλήρυνση της στάσης της Ουάσινγκτον απέναντί της.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, αναφέρει πως το Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις του με βάση τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του, όμως υπάρχουν ανησυχίες για το ρόλο της Τεχεράνης ως υποστηρίκτριας της τρομοκρατίας.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο Τίλερσον σχολίασε πως η συμφωνία του 2015 δεν επιτυγχάνει τον στόχο ενός πυρηνικά αφοπλισμένου Ιράν, αλλά απλώς καθυστερεί τον στόχο της Τεχεράνης να αποκτήσει πυρηνικά.

“Μία εμπεριστατωμένη πολιτική για το Ιράν απαιτεί να αντιμετωπίσουμε όλες τις απειλές που προβάλλει το Ιράν, και είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές, δήλωσε ο Τίλερσον σε εκπροσώπους του Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξηγώντας πως υπάρχουν και άλλες σοβαρές απειλές πέρα από αυτήν των πυρηνικών. “Αυτή η συμφωνία αναπαριστά την ίδια αποτυχημένη πρσέγγιση του παρελθόντος που μας έφερε στη σημερινή άμεση απειλή που αντιμετωπίζουμε από τη Βόρεια Κορέα”, υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε την Τετάρτη, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία, ότι η αποσταθεροποιητική επιρροή του Ιράν πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη σύρραξη στην Υεμένη.

koutipandoras.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/1/21 | (0 σχόλια)
    Εκ της Συντακτικής Ομάδας. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την επανάληψη της ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Δε γνωρίζουμε ποιες από αυτές ευσταθούν, μα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το 2020, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τη Μάχη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας