Η ορατή ΝΔ και η αόρατη, που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

3/3/17 | 4 | 0 | 1,106 εμφανίσεις

Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης  Liberal.gr Παρασκευή 03 Μαρτίου 2017

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι πρωτόβγαλτος. Ούτε αφελής. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποια επίπτωση έχει κάθε λέξη που λέει ένας πολιτικός. Και πότε τη λέει. Και δεν φημίζεται για αλτρουιστικό παρελθόν ούτε για υπερκομματική ιδεολογία. Το αντίθετο μάλιστα. Οι χτεσινές του δηλώσεις δεν στοχεύουν σε καμιά εθνική συναίνεση. Σε στήριξη της κυβέρνησης στοχεύουν.

Μπορεί να ακούγεται σόλικο σε όσους δεν ξέρουν το παιχνίδι της πολιτικής, αλλά το παιχνίδι αυτό δεν έχει καθαρούς όρους, ούτε ιδεολογική και προσωπική σταθερότητα. Έχει μόνο στόχους.

Ας δούμε τι λέει η πολιτική:

Ο κ. Μεϊμαράκης, σε κουβέντα του καναπέ με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που τους προσέγγισε ο ίδιος, χαρακτήρισε «τζάμπα μαγκιά» τη γραμμή Μητσοτάκη να καταψηφίσει η ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο που φέρνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αντ’ αυτού ζήτησε συναίνεση και υπερασπίστηκε τη γραμμή που ακολούθησε το κόμμα επί δικής του προσωρινής προεδρίας, όταν ψήφισε μαζί με τη μειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ το τρίτο μνημόνιο το 2015.

Εδώ ο αναγνώστης πρέπει να προσέξει τα εξής:

 1. Η ψήφιση τότε του μνημονίου ήταν μονόδρομος για τη ΝΔ, δεδομένου ότι υπερασπιζόταν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και μια καταψήφισή του θα την οδηγούσε εκτός, όπως ήθελε ο δρ. Σόιμπλε.

Επομένως, ο κ. Μεϊμαράκης δεν ψήφισε τότε για λόγους καμιάς συναίνεσης, αλλά για να υπερασπιστεί τη βασική πολιτική του κόμματός του και να μην έρθει σε αντίθεση με τα πιστεύω των ψηφοφόρων του!

 1. Ξέρει καλύτερα από όλους ότι στην πολιτική, για να επιβιώσεις και να έρθεις στην εξουσία είναι απαραίτητο να έχεις έναν ιδεολογικό ή πολιτικό αντίπαλο και να του εναντιώνεσαι. Αυτό είναι νόμος. Αυτή την αλάνθαστη συνταγή ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμένος και μ’ αυτήν κέρδισαν την ψήφο του λαού και εξακολουθούν να κάθονται στην κυβέρνηση.

Αν είσαι όμοιος με τον αντίπαλό σου και αν ακολουθείς τη δική του πολιτική δεν έχει λόγο να σε ψηφίσει ο ψηφοφόρος. Αυτό το ξέρει κι ένα παιδάκι, πολύ περισσότερο ο κ. Μεϊμαράκης.

 1. Ξέρει καλύτερα από όλους ότι στο παραπάνω πλαίσιο εκείνο που συσπειρώνει τους ψηφοφόρους δεν είναι σώνει και καλά τι θα κάνεις όταν κυβερνήσεις αλλά αν τους εκφράζεις ΤΩΡΑ. Και οι ψηφοφόροι, όχι μόνο της ΝΔ, είναι με τα μυαλά στα κάγκελα μ’ αυτά που ψηφίζονται, μ’ αυτά που υφίστανται και μ’ αυτά που θα ψηφιστούν.

Επομένως, ο κ Μεϊμαράκης, ζητώντας δήθεν συναίνεση, ζητάει από το κόμμα του να υποστεί μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την αποδοκιμασία και την απόρριψη του κόσμου γι’ αυτά που έρχονται!

Ταυτόχρονα, ζητάει από το κόμμα του να δώσει στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμένο το διαρκές επιχείρημα να λένε σε κάθε ευκαιρία «γιατί αντιδράτε στα μέτρα; Μαζί τα ψηφίσαμε»!

Ζητάει δηλαδή από το κόμμα του να δηλώσει στο λαό ότι δεν έχει διαφορά αν στην εξουσία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, αφού η διαχείριση των μνημονίων είναι δεδομένη και μονόδρομος.

Ζητάει δηλαδή από το κόμμα του να πει στους ψηφοφόρους «τι ΣΥΡΙΖΑ τι ΝΔ»!

(Εδώ θα κάνω μια παρένθεση. Σημασία δεν έχει τι πιστεύω εγώ ή άλλοι ψηφοφόροι, που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στη διαχείριση των μνημονίων όποια κυβέρνηση κι αν έρθει. Σημασία έχει να δει κανείς τι σημαίνει η χτεσινή παρέμβαση Μεϊμαράκη. Και ποια είναι η αλήθεια πίσω απ’ αυτήν. Κλείνει η παρένθεση).

 1. Ο κ. Μεϊμαράκης ξέρει καλύτερα από όλους ότι αυτό που κρατάει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ζωή είναι η διαρκής σύγκρουση Μ’ αυτήν έγινε το 4% 35% και μ’ αυτήν συσπειρώνει ακόμα όσους του έχουν απομείνει. Μ’ αυτήν πορεύεται και γιατί είναι ζωτικό συστατικό της ιδεολογίας του.

Με τη συναίνεση που ξύπνησε ξαφνικά μέσα του ο πρώην υπουργός ζητάει από το κόμμα του να γίνει αρνάκι στο στόμα ενός λύκου. Ο οποίος θα συνεχίσει να είναι λύκος και μετά τη συναίνεση. Ενώ το αρνί θα είναι νεκρό.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισπράξει την όποια συναίνεση της ΝΔ και θα την στρέψει εναντίον της, κατηγορώντας την για παράδειγμα ότι ψηφίζει γιατί δεν μπορεί να απαρνηθεί τα μνημόνια Σαμαρά, τα οποία φταίνε και για την υπογραφή της κυβέρνησης!

 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει ένα μόνο μνημόνιο, μαζί με τα άλλα κόμματα πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. Το Τρίτο. Αυτή τη φορά καλείται να υπογράψει το παρόν, το τέταρτο, που είναι όλο δικό του και για το οποίο ευθύνεται στο 80%.

Επομένως, είναι στη χειρότερη πολιτική θέση που έχει βρεθεί ποτέ απέναντι στο λαό. Τα επιχειρήματά του είναι ισχνά και τα βάρη θα έρθουν εξ αιτίας κυρίως της δικής του πολιτικής από το 2015 μέχρι σήμερα.

Ο κ. ΜεΪμαράκης, με τη χτεσινή του παρέμβαση ζητάει από το κόμμα του να βάλει πλάτη στην πιο δύσκολη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ! Να τον βοηθήσει να μην επωμιστεί μόνος του με τον Καραμανλικό Καμένο το 4ο μνημόνιο, που είναι όλο δικό του και να υπονομεύσει έτσι κάθε δρόμο της ΝΔ για την εξουσία! Γιατί αυτό κάνει.

 1. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι χτεσινός. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι αν ήθελε να αμφισβητήσει την πολιτική Μητσοτάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να το κάνει απ’ ευθείας στον πρόεδρο της ΝΔ ή στο πολιτικό γραφείο. Κανείς δεν θα του αρνιόταν την παρέμβαση.

Η επιλογή του να παρέμβει εξωθεσμικά και με τα συγκεκριμένα λόγια σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά η πολιτική του κόμματός του. Αντιθέτως, στόχευε στην υπονόμευσή της. Και ο υπόγειος τρόπος που επέλεξε μαρτυράει το σκοπό. Οι καθαρές πολιτικές ασκούνται με καθαρούς όρους.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημάδεψε απ’ ευθείας αφενός τον κ. Μητσοτάκη και αφετέρου την πολιτική που θα έβλαπτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι στόχοι ήταν δύο και είναι ξεκάθαροι.

Έτσι κι αλλιώς η ΝΔ έχει τα χάλια της αντιπολιτευτικά. Ούτε λαό μπορεί να εμπνεύσει και να συσπειρώσει στους δρόμους, ούτε έχει κανένα ιδεολογικό πρόγραμμα σαν λαϊκή δεξιά ή φιλελεύθερη ή νεοφιλελεύθερη, όπως έχουν όλα τα μεγάλα παραδοσιακά κόμματα. Είναι μια άμορφη σούπα και μάλιστα διασπασμένη.

Το ένα κομμάτι της είναι η ΝΔ που βλέπουμε και το άλλο είναι η ΝΔ που δεν βλέπουμε και που στηρίζει την κυβέρνηση! Για εσωτερικούς και για εξωτερικούς λόγους!

Με τη χτεσινή του παρέμβαση ο κ. Μεϊμαράκης εντάχθηκε φανερά στη δεύτερη, αποδεικνύοντας ακόμα πιο περίτρανα ότι αυτή υπάρχει.

Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ Α Ν says:

  ”Ετσι και αλλιως η Ν.Δ εχει τα χαλια της αντιπολιτευτικα. Ουτε λαο μπορει να εμπνευσει και να συσπειρωσει στους δρομους, ουτε εχει κανενα ιδεολογικο προγραμμα σαν λαικη δεξια η φιλελευθερη -η- νεοφιλελευθερη , οπως εχουν ολα τα παραδοσιακα κομματα . Ειναι μια αμορφη σουπα και μαλιστα διασπασμενη” Αυτα γραφει -μεταξυ αλλων- στο αρθρο του αυτο ο ”φιλονεοδημοκρατης”-επειδη γραφει στο LIBERAL GR. του ”Μητσοτακικου” κ. Φωτιαδη, καθαροαιμου οπαδου -δεν απαγορευεται- των κ. κ. Μανου, Ξαφα κλπ. Μετα ολα αυτα και τα αλλα προς το τελος του αρθρου οι φιλοι της Νεας Δημοκρατιας, ΣΥΝΕΧΩΣ, απο το 1974, – χωρις διαφυγες προς Πολ.Αν, Κ.ε.Π , ΛαοΣ, κλπ,κλπ απαντουν στον κ. Παπαδοπουλο-Τετραδη (αραγε υπηρξε,η, ειναι μελος της Ν.Δ) με την εξης λαικη παροιμια ” παρτον στον γαμο σου να σου πει και του χρονου”. θα μπορουσε,παντως, ο καλος-για λογους αβροφροσυνης- κ. δημοσιογραφος , αντι να γραψει τον παροντα ”εξαψαλμο” του εναντιον του κ. Μειμαρακη , να του παρει μια συνεντευξη, για να μαθει και ο ιδιος και εμεις την αληθεια των σκεψεων , των προτασεων και των σχεδιων του. Αλλα αυτα ολα γινονται ,οταν νοιαζεσαι για την αληθεια και τον πολιτικο σου χωρο . Τελος, στον κ. δημοσιογραφο , τον ιστοτοπο του καιστις σκεψεις ολων των αλλων ομοφρονων τους.” Περναει απο το μυαλο τους”, αν η οπαδος του χαους σημερινη κυβερνηση μας, δημιουργησει συνθηκες ενος νεου δημοψηφισματος και μιας νεας διαπραγματευσης ,-αλλα 12/13 Ιουλιου 2015 – τι θα πραξει η Ν.Δ , που μας ενεταξε στην ΕΟΚ το 1979 και ειναι αταλαντευτα φιλοευρωπαικη δυναμη ,γιατι η Ευρωπη μας-οποια και να ειναι και με τα γυφτικα της- ειναι πρωτα Ελλαδα;;; Λογικα και βεβαιοτατα και τοτε θα ψηφισει την παραμονη της Ελλαδος ,οπως στο 15αυγουστο του 20215 την οποια νεα συμφωνια, αντι του GRΕXIT . Προς τι λοιπον ο σπαραγμος;;;. Μηπως για να εχει θεμα η εκπομπη ”αιθουσα συνταξης” της σημερινης ΕΡΤ;;;.

 2. 2
  x says:

  καποτε δεχθηκα ενα μειλ απο το διαχειριστη της σελίδας,οτι καποιοι ειχαν ενοχληθεί..απαντησα,να πανε στον εισαγγελεα ή να με μπλοκαρετε..χθες δεχθηκε επίθεση το οχημα μου..τσούζει η αλήθεια παντα..ειναι τοσο αφορητη η ενοχη που ολα πρεπει να γινονται στα κρυφα…ποιος ειναι καθαρος;,αυτος που που ποναει ή αυτος που χτυπαει;

 3. 3
  x says:

  αυτη ειναι η αλητεια…με γραβατες

 4. 4
  x says:

  θα παω εγω στον εισαγγελεα τη δευτερα χωρις απειλές στο νετ..η αορατη δυναμη ετσι;γεια σας για παντα εκτός απο οσους συναντηθουμε στο μελλον

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  27/9/20 | (5 σχόλια)
  του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας