Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας απέτρεψε επίθεση με πυρά στη Μόσχα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως απέτρεψε μια σχεδιαζόμενη επίθεση μαχητών στη Μόσχα και πως πυροβόλησε και σκότωσε έναν μη κατονομαζόμενο άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριξε, σχεδίαζε ένοπλη επίθεση σε πολυσύχναστο δημόσιο χώρο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 έδειξε μια φωτογραφία του άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με την FSB, ήταν από χώρα της Κεντρικής Ασίας, πεσμένο μπρούμυτα στο έδαφος μαζί με ένα επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ με το οποίο είχε πυροβολήσει προηγουμένως τους ρώσους πράκτορες.

Η FSB ανέφερε πως ο επιτιθέμενος άνοιξε πυρ εναντίον των πρακτόρων της όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν στα περίχωρα της Μόσχας και πως τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε ένα αθλητικό σακίδιο εκεί κοντά που περιείχε τρεις χειροβομβίδες.

Η FSB ανέφερε πως ο άνδρας είχε διασυνδέσεις με διεθνή οργάνωση μαχητών στη Συρία. Ο αδελφός του υπόπτου συνελήφθη επίσης και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για ενδεχόμενους συνεργούς, ανέφερε.

Η Ρωσία έχει αποτελέσει στόχο επιθέσεων ισλαμιστικών μαχητικών οργανώσεων κατά το παρελθόν, περιλαμβανομένης και μιας επίθεσης το 2017 κατά την οποία σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι από έκρηξη σε βαγόνι του μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Αξιωματούχοι ασφαλείας λένε πως χιλιάδες άνθρωποι από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας ή από την κυρίως μουσουλμανικού πληθυσμού ρωσική περιοχή του βόρειου Καυκάσου έχουν ταξιδέψει στη Συρία ή στο Ιράκ για να πολεμήσουν στις τάξεις ισλαμιστικών οργανώσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα