Η Ντόρα Μπακογιάννη «αδειάζει» την υπουργό Πολιτισμού: «Η κυρία Μενδώνη έκανε επικοινωνιακό φάουλ» 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η βουλευτής της ΝΔ και Πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξη, μίλησε για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη μετά τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του, τη διαχείριση της κυβέρνησης στην εν λόγω υπόθεση και τη στάση της αντιπολίτευσης.

​«Μιλάτε σε μια γυναίκα που είναι μάνα και γιαγιά. Όπως αντιλαμβάνεστε η δική μου γνώμη είναι η χειρότερη. Είναι μια αποκρουστικότατη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας χάρις σε ένα γενικότερο κλίμα που δημιοθργήθηκε στην ελληνική κοινωνία μετά την κυρία Μπεκατώρου και την γενικότερη στήριξη που φάνηκε πως υπάρχει σε όλα τα θύματα βιασμών, πόσο μάλλον όταν τα θύματα είναι ανήλικοι… αυτό οδήγησε ανθρώπους να ανοίξουν το στόμα τους πάρα πολλοί άνθρωποι, ευτυχώς και οδήγησε ανθρώπους όπως τον κ. Λιγνάδη στην δικαιοσύνη», ήταν το σχόλιο της κυρίας Μπακογιάννη στο θέμα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

«Κι αυτός πρέπει να είναι και ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ως κοινωνία. Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι: ολόκληρη η κοινωνία είναι απέναντι σε τέτοιοι είδους φαινόμενα. Ολόκληρη η κοινωνία στηρίζει τα θύματα και δεν διανοείται ότι υπάρχουν θύματα που έφταιγαν εκείνα. Και ολόκληρη η κοινωνία δεν θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, θα χρειαστεί να «γίνουν προσαρμογές στο ποινικό Δίκαιο που έχουμε στην Ελλάδα και ό,τι προσαρμογές γίνουν να είναι εν ψυχρώ». Μίλησε μάλιστα για την συνθήκη της παραγραφής του αδικήματος και έφερε το παράδειγμα της Γερμανίας όπου σε περιπτώσεις βιασμών ανηλίκων το αδίκημα παραγράφεται από τα 30 χρόνια.

«Να το κάνουμε από τα 21, να μην λειτουργεί η παραγραφή περισσότερο από μια απλή κλήση στο αυτοκίνητό σας», υπογράμμισε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι χώρες που ασχολήθηκαν με τέτοια θέματα οδηγήθηκαν σε ένα μακρύτερο χρόνο παραγραφής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης από το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πράξης σε ένα παιδί», τόνισε.

Ερωτηθείσα για την  διαχείριση της κυβέρνησης και τα όσα χρεώνονται στην Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η πρώην υπουργός δήλωσε: «Ένα είναι βέβαιο, κανείς δεν γνώριζε την δράση του κ. Λιγνάδη. Εγώ προσωπικά ότι όταν το άκουσα, έπεσα από τα σύννεφα. Το να κατηγορεί κανείς έναν πολιτικό ότι ήξερε ένα τέτοιο πράγμα είναι βλακώδες. Δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να έχει γνώσει και να προχωρήσει να έχει τον κ. Λιγνάδη διευθυντή».

«Μόλις υπήρξε καταγγελία, έξι ώρες μετά πήρε την παραίτησή του. Επικοινωνία δεν το χειρίστηκε καλά. Επί της ουσίας δεν μπορεί να της προσάψει κανείς τίποτα», πρόσθεσε κι αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση.
«Ένα θέμα κοινωνικό προσπαθεί να το κομματικοποιήσει με άθλιο τρόπο. Ακούστηκαν πράγματα απαράδεκτα. Είναι κρίμα κι άδικο αυτό που κάνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπουργό την κυρία Κονιόρδου, ήταν πρωταγωνίστρια σε ένα έργο του κ. Λινάρδη, μπορώ εγώ να διανοηθώ ότι η κυρία Κονίορδου ήξερε κάτι;», ανέφερε.

«Η κυρία Μενδώνη έπρεπε να περιμένει μια καταγγελία επώνυμη κι έγγραφη. Όταν την έλαβε, έξι ώρες μετά ο κ. Λιγνάδης έφυγε. Η κυρία Μενδώνη έχει προσφέρει πάρα πολύ στο Υπ. Πολιτισμού. Τώρα επικοινωνιακά έκανε φάουλ», σημείωσε.

Αναφορικά στα ελληνοτουρκικά και την κλιμακωτή ένταση που φαίνεται να επιστρέφει στην Αν. Μεσόγειο, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως: «θα περάσουμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Μέρες ηρεμίας, κι ημέρες έντασης όλο το εξάμηνο. Ο Ερντογάν βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Κανείς δεν θα του χαριστεί. Ξέρει ότι θα πιεστεί αφόρητα. Προσθέστε την εσωτερική πίεση. Έχει επίσης μια Ευρώπη που θα βρεθεί μπροστά σε αποφάσεις. Αυτά που κάνει σήμερα ο Ερντογάν είναι επιχειρήματα για όλους εκείνους που λένε ότι πρέπει να πάρει αυστηρότατο μήνυμα. Είναι αποστομωτικά επιχειρήματα για όσους τον υποστηρίζουν».

Όπως σημείωσε όλοι επιθυμούν να κρατήσουν τον Ερντογάν στη Δύση. Αυτό ωστόσο που δεν είναι διατεθειμένες οι ΗΠΑ να κάνουν είναι τα στραβά μάτια.

​«Η διακυβέρνηση Μπάιντεν του λέει ότι θα πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, του μιλάει για ελευθεροτυπία, για κράτος Δικαίου, για τους S400. Ενώ έχουν διαφορετική πολιτική και στη Συρία.

Το ίδιο και η Ευρώπη που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «αργά προσπαθεί να γυρίσει το καράβι»

«Πιεζόμενος θα προτιμήσει τη Δύση, από την ανασφάλεια της Ανατολής», υπογράμμισε κλείνοντας.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/965315_ntora-mpakogianni-i-kyria-mendoni-ekane-epikoinoniako-faoyl-vinteo

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα