Η Μιλένα Έρις «υφαίνει περίτεχνα τον ιστό» της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης

21/2/21 | 0 | 0 | 469 εμφανίσεις

της Πετρούλας Γερογιάννη.

Η Μιλένα Έρις με το νέο της βιβλίο «Όσοι πέρασαν απέναντι» έρχεται δυναμικά να ικανοποιήσει τις υψηλές προσδοκίες που γέννησε στο κοινό η ανάγνωση του πρoηγούμενού της βιβλίου, « Εγώ πριν από τον εαυτό μου».

Η πένα της συγγραφέως αγγίζει σύγχρονα κοινωνικά φαινόμενα, ανθρώπινες συμπεριφορές  και ψυχολογικά συμπλέγματα , με βαθιά γνώση της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, που καθιστά σχεδόν βέβαιη τη ταύτιση του αναγνώστη με κάποιους από τους ήρωες του βιβλίου.

Μέσα σε ένα μυθιστόρημα ο αναγνώστης θα έρθει αντιμέτωπος με ολοκληρωμένους ανθρώπινους χαρακτήρες που εμφανίζουν ακραίες και αντίθετες μεταξύ τους συμπεριφορές, ως απόρροια τόσο των έμφυτων τους προδιαθέσεων , όσο και των συνθηκών μέσα στις οποίες διαβιούν.

Τα λογοτεχνικά τεχνάσματα σε αυτό το βιβλίο έχουν την τιμητική τους, με αποκορύφωση αυτό της αμφισβήτησης του προφανούς πρωταγωνιστή και της αναζήτησης του πραγματικού πρωταγωνιστή του βιβλίου.

Η χρόνια ενασχόληση της γράφουσας με ανθρώπους με ψυχοκοινωνικές  και συναισθηματικές δυσκολίες   μου επιτρέπει να κάνω λόγο για μια άκρως διεισδυτική γραφή και για μια οξυδερκή συγγραφέα που καταφέρνει και «υφαίνει περίτεχνα τον ιστό» της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

Γερογιάννη Πετρούλα,

Φιλόλογος , Απόφοιτος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Απόφοιτος Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Κάτοχος MSc στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

 

 

 

Category: Πολιτισμός, Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο