Η Μελόνι καταδικάζει «τον ναζιστικό και φασιστικό εκτοπισμό των εβραίων της Ρώμης» την ημέρα της μαύρης αυτής επετείου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε επίσημο, γραπτό μήνυμά της, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε σήμερα στην ημέρα μνήμης και στην επέτειο του εκτοπισμού των εβραίων της Ρώμης από τα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα. Πιο αναλυτικά, η Ιταλίδα πολιτικός τόνισε:

«Η 16η Οκτωβρίου του 1943, για την Ρώμη και την Ιταλία είναι μια τραγική σκοτεινή ημέρα, μια πληγή που δεν μπορεί να επουλωθεί. Εκείνο το πρωί, λίγα λεπτά μετά τις 5, πραγματοποιήθηκε ο άνανδρος και απάνθρωπος εκτοπισμός των εβραίων της Ρώμης δια χειρός της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας: γυναίκες, άνδρες και παιδιά ξεριζώθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, σπίτι προς σπίτι. Πάνω από 1000 άνθρωποι εκτοπίσθηκαν και, από όλους αυτούς, επέστρεψαν στην Ρώμη μόνον μια γυναίκα και δεκαπέντε άνδρες. Ούτε ένα παιδί. Μια φρίκη η οποία πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση, ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοιου είδους τραγωδίες. Η μνήμη αυτή ξέρουμε ότι ανήκει σε όλους τους Ιταλούς και χρησιμεύει για να παραχθούν αντισώματα κατά του μίσους και της αδιαφορίας. Μια μνήμη η οποία βοηθά στο να καταπολεμηθεί ο αντισημιτισμός σε κάθε του μορφή».

Ο αντιπρόεδρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Τζουζέπε Προβεντσάνο από την πλευρά του πριν από λίγο απάντησε στην Τζόρτζια Μελόνι ότι «η νομοθετική αυτή περίοδος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με επιλογές που αποδυνάμωσαν και δίχασαν την χώρα αλλά και την συντηρητική συμπολίτευση». «Η Μελόνι ας κοιτάξει να σχηματίσει κυβέρνηση και να προσφέρει απαντήσεις στους πολίτες, αν είναι ικανή», πρόσθεσε ο Προβεντσάνο.

του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα