Μια ανάρτηση της κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, που έγινε στο Instagram, για τις γυναίκες οι οποίες την εμπνέουν και των οποίων τα επιτεύγματα αναγνωρίζει, ήρθε να τροφοδοτήσει πολλά σχόλια για το κατά πόσο συνδέεται με την επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημακρατίας, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2020. Και αυτό γιατί, η κα Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνει στον συγκεκριμένο κατάλογο των γυναικών και ένα μόνο πολιτικό πρόσωπο, που είναι η πρ. πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και στενή πολιτική φίλη του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κα Μαρία Δαμανάκη.

Βεβαίως δεν γίνεται καμία σύνδεση και καμία αναφορά στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, αλλά η σκέψη έρχεται αυτόματα στο μυαλό όλων όσων διαβάζουν το σχετικό κείμενο.

Πιό συγκεκριμένα, η σύζυγος του πρωθυπουργού, με ανάρτησή της στο στο intagram επέλεξε να στείλει το μήνυμα: «Υποδεχόμαστε τη Νέα Χρονιά γιορτάζοντας τα επιτεύγματα γυναικών που μας εμπνέουν, που η δουλειά τους και η επιρροή τους αγγίζει όλες τις γενιές».

Συνόδευσε την ανάρτησή της με ένα παζλ φωτογραφιών όπου περιλαμβάνονται η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη, η διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγελική Γιαννακίδου, η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, η σχεδιάστρια του brand Zeus +Dione Λυδία Βουσβούνη, η χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μαρία Κουσουνή. Μοναδική γυναίκα από την πολιτική που περιλαμβάνεται στο φωτογραφικό κολάζ είναι η Μαρία Δαμανάκη, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ η οποία το 20099 ορίστηκε επίτροπος Ναυτιλίας και Αλιείας της ΕΕ.
Δείτε την ανάρτηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη:

https://europost.gr/i-mareva-thelei-ti-maria-damanaki-gia-proedro-tis-dimokratias-mia-anartisi-tis-kas-mitsotaki-poy-trofodotei-polla-scholia/