Η Μέρκελ εξαπατήθηκε από Ρώσους φαρσέρ που παρίσταναν τον Ποροσένκο – Ήθελε να τερματίσει την κλήση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ρώτησαν την Μέρκελ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη συμφωνία του Μινσκ και άλλα ζητήματα.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ έπεσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι την κάλεσαν προσποιούμενοι τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με αποσπάσματα από τη συνομιλία που δημοσίευσε το Politico, το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου με μετάφραση στα γερμανικά-ουκρανικά από τη γλωσσική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος της Μέρκελ στην Deutsche Presse-Agentur, καθώς και το υπουργείο ανέφερε αργότερα ότι μετέφρασε την κλήση.

Στην ηχογράφηση, ψεύτικος Ποροσένκο ζήτησε τη γνώμη της Μέρκελ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη συμφωνία του Μινσκ, τον Λευκορώσο δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο και τα πολωνικά αιτήματα αποζημίωσης για τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας.

Προς το τέλος, πρότεινε μάλιστα να… συνεχίσει να μιλάει στα ρωσικά για να «ενοχλήσει τον Πούτιν»Η Μέρκελ απάντησε: «Όχι, σίγουρα δεν θα το κάνουμε… τα Ρωσικά μου είναι ακόμα χειρότερα από ό,τι ήταν το 2014».

Η πρώην καγκελάριος απάντησε το εξής: «Η συμφωνία του Μινσκ αγόρασε στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο». Ωστόσο, δεν είπε τίποτα αποκαλυπτικό, αλλά μίλησε υπέρ της ενότητας της Δύσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία και τόνισε ότι δεν θέλει να στηθεί ένα «δεύτερο δημόσιο μέτωπο».

«Θα ήμουν εντάξει αν αυτή παραμείνει μια συνομιλία μεταξύ μας και δεν διέρρεε στον Τύπο», σημείωσε η Μέρκελ στον δήθεν Ποροσένκο.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, το δημοσίευμα του Politico αναφέρει ότι η Μέρκελ ένιωθε άβολα με κάποιες ερωτήσεις και ήθελε να τερματίσει την κλήση.

«Δεδομένου ότι ο καλών δεν εξήγησε τον σκοπό της κλήσης του και στις προφορικές συνεισφορές του τα ερωτήματα άλλαζαν συνεχώς, η πρώην καγκελάριος απέκτησε την εντύπωση μιας αντιεπαγγελματικής συνομιλίας», ανέφερε το γραφείο της Μέρκελ στο Kontraste.

«Αυτά συμβαίνουν», δήλωσε τη Δευτέρα ο Steffen Hebestreit, επικεφαλής εκπρόσωπος της σημερινής κυβέρνησης. «Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και να παίρνουμε μέτρα ασφαλείας πριν συμφωνηθούν τέτοιες συνομιλίες». Ο Hebestreit πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Σημειώνεται, ότι οι δύο φαρσέρ είναι ο Alexei Stolyarov και ο Vladimir Kuznetsov, γνωστοί ως Lexus και Vovan. Οι κωμικοί υπέρ του Κρεμλίνου έχουν επανειλημμένα ξεγελάσει διασημότητες και πολιτικούς – συμπεριλαμβανομένου του Πολωνού προέδρου Andrzej Duda και του πρώην ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον – προσποιούμενοι ότι είναι σημαντικές προσωπικότητες.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/186153/i-merkel-eksapatithike-apo-rosous-farser-pou-paristanan-ton-porosenko-ithele-na-termatisei-tin-klisi

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα