Η Μάλτα αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»

26/1/17 | 1 | 0 | 790 εμφανίσεις
ΜΕ ΤΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ»

 

 

 

 

 

 

 

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε, η Μάλτα αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το «συνταγματικό όνομα» «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σημείωσε πως η χώρα σύναψε διπλωματικές σχέσεις με την Μάλτα, μια εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικής σημασίας», καθώς η Μάλτα και η Κύπρος ήταν οι μοναδικές χώρες της ΕΕ με τις οποίες τα Σκόπια δεν είχαν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων στα Σκόπια «ΜΙΑ» ανέφερε πως η σύναψη των διπλωματικών σχέσεων έγινε με τη «συνταγματική ονομασία» της χώρας, με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Τα σκοπιανά ΜΜΕ αναφέρουν πως περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει το «συνταγματικό όνομα», με τη ΠΓΔΜ να έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με πάνω από 170 χώρες.

Η απόφαση ανακοινώθηκε, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος συναντούσε τον πρέσβη της Μάλτας Joseph Cuschieri, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Μάλτα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση.

Φωτογραφία: AP Photo/Boris Grdanoski

www.iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Η πληροφορία προέρχεται από το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων, άρα μπορεί να μην είναι και τόσο αξιόπιστη.
  Άλλωστε, η Μάλτα, ως κράτος-μέλος τής ΕΕ, δεν μπορεί να αναγνωρίσει το μόρφωμα με όνομα διαφορετικό, απ’ αυτό με το οποίο το αναγνωρίζει η ΕΕ και ο ΟΗΕ.
  Βλέπετε και δήλωση Ταγιάνι εδώ.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο