Απίστευτη καταγγελία για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη

Μια σοβαρή καταγγελία για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε η ταλαντούχα μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου. 

Όπως καταγγέλλει η υπουργός παραποίησε επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα το κείμενο της Διακήρυξης των Υπουργών Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης για τον κατάσταση στην Ουκρανία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να επιβάλει λογοκρισία.

Και ότι πρόσθεσε στη Διακήρυξη ανύπαρκτη απόφαση περί διακοπής των σχέσεων της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού οι υπουργοί: «Στη Διακήρυξή τους οι Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας».

Μόνο που στο κείμενο της Διακήρυξης δεν υπάρχει αυτή η φράση.

 Όπως επισημαίνει με ανάρτησή της στο Facebook η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, «η κ. Μενδώνη παραποίησε επίσημο κείμενο της ΕΕ για να δικαιολογήσει την πολιτική της. Και στοχοποιεί για μία ακόμη φορά τον Πολιτισμό. Τόσο απλά».

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα πλέον είναι εχθρική προς τη Ρωσία χώρα, με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη πριν από λίγες ημέρες, την οποία την κατήγγειλε για αντι-ρωσική προπαγάνδα.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/i-l-mendoni-parapoiise-episimo-keimeno-tis-ee-gia-na-epivalei-logokrisia-vazei-fotia-stis-sxeseis-me-rosia/