Η κυβέρνηση της Τρίπολης πανικοβλήθηκε με τον Εβραίο συγγραφέα Λεβί που επισκέφθηκε τη Μισράτα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιούλιος 26, 2020. 08:46

Η κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη ανακοίνωσε, το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Ιουλίου 2020, ότι ερευνά την επίσκεψη του αμφιλεγόμενου Γάλλου Εβραίου συγγραφέα Μπέρναρντ Λεβί στη χώρα, τονίζοντας ότι θα λάβει μέτρα εναντίον όσων του επέτρεψαν να εισέλθει στο έδαφος της Λιβύης, γράφει αραβική ιστοσελίδα που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Κυβερνητική οργή

Το σχόλιο της κυβέρνησης ήρθε σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το γραφείο Τύπου του προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το συμβούλιο υιοθέτησε να διερευνήσει αυτήν την επίσκεψη φέροντας στο φως όλα τα γεγονότα και τις λεπτομέρειες που την περιβάλλουν, τονίζοντας ότι θα λάβει «αποτρεπτικά νομικά μέτρα εναντίον όσων συμμετείχαν σε αυτήν ή συνεργάστηκαν σε αυτήν την επίσκεψη, η οποία παραβιάζει τη νομιμότητα και τους νόμους του κράτους».

Το Προεδρικό Συμβούλιο έδωσε επίσης, «αυστηρές οδηγίες του προς όλα τα όργανα, τις υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα σε πλήρη συμμόρφωση με το νόμο και τις αποφάσεις του Προεδρικού Συμβουλίου,  για να αποτρέψουν τυχόν μελλοντικές παραβιάσεις».

Το Σάββατο, ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Λιβύης Χαλέντ αλ Μάσρι [Khaled al-Mashri] εξέφρασε την «έκπληξή του που επετράπη» στον Λεβί να εισέλθει στη Μισράτα και ζήτησε έρευνα για την επίσκεψη του, ειδικά γιατί έχει την υποστήριξη του Παρισιού που έχει τεθεί υπέρ του αρχηγού του LNA Χαλίφα Χαφτάρ.

Μάλιστα, το τούρκικο πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι πήγε στην πόλη Ταρχούνα αλλά οι αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο.

Ποιος είναι ο Μπέρναντ Λεβί

Ο Μπέρναντ Χένρι Λεβί , είναι Γαλλο-Εβραίος ακαδημαϊκός,  πολιτικός με επιρροή στα ΜΜΕ, έχει φίλους με την γαλλική πολιτική και οικονομική ελίτ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Ο Λεβί είναι γνωστός για την ακραία μισαλλοδοξία του υπέρ του Ισραήλ όσον αφορά τα συμφέροντά του και την ασφάλειά του.

Αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τους πολέμους του στη Γάζα ως γενοκτονία και μετά από την καταστροφική επιθετικότητά του κατά της Λωρίδας της Γάζας το 2010, ισχυρίστηκε ότι ο ισραηλινός στρατός ήταν «ο πιο ηθικός και δημοκρατικός στρατός».

Ο Γαλλο-Εβραίος ακαδημαϊκός εμφανίστηκε το 2011 στη Λιβύη για να υποστηρίξει την ανατροπή του Καντάφι, και έπαιξε μεγάλο ρόλο πίσω από τα παρασκήνια, όπου είχε συμβουλεύσει τον τότε Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, πριν από τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, αλλά πιστώθηκε με τον ρόλο του να πείσει τον Σαρκοζί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες ανατροπής του πρώην λιβυκού καθεστώτος.

Το όνομά του έχει επίσης συσχετιστεί τα τελευταία δέκα χρόνια με τα καυτά γεγονότα στην Αίγυπτο, το Σουδάν και το Ιράκ με τον ιρακινό στρατό, καθώς και με τους Κούρδους εκεί, σημειώνει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν ως πράκτορα της Μοσάντ και αναφέρουν ότι έχει στενές σχέσεις με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, ιδιαίτερα με την Ομάδα Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων – YPG και το πολιτικό κόμμα PYD, αλλά και με το περμεσγκά – στρατό του ιρακινού Κουρδιστάν.

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα