Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

27/1/21 | 3 | 1 | 520 εμφανίσεις
του Παντελή Σαββίδη
Παρακολούθησα χθες, με κάποιον τρόπο, την ομιλία εμβληματικού πολιτικού και καλού ρήτορα, στον επιχειρηματικό σύλλογο “Αργώ”, Ελλήνων επιχειρηματιών των Βρυξελλών. Η ομιλία έγινε διαδικτυακά και την παρακολουθήσαμε 75 άτομα.
(74 οι προσκεκλημένοι + εμένα). Τον αριθμό τον αναφέρω για να δώσω εγκυρότητα στο σχόλιο. Ήμουν και εγώ εκεί, με κάποιον τρόπο.
Καλή η ρητορική εμφάνιση του πολιτικού. Στέκομαι κριτικά, όμως, στο περιεχόμενο της ομιλίας του.
Το ” δια ταύτα” ήταν πως η ελληνική κοινή γνώμη στέκεται- με τις αντιδράσεις της- εμπόδιο στην προσπάθεια της Ελλάδας να τα βρει με την Τουρκία.
Το τι ακριβώς σημαίνει η προσπάθεια της Ελλάδας να τα βρει με την Τουρκία είναι γνωστό. Παραχωρήσεις. Ο ομιλητής, λοιπόν, υποστήριξε πως η ελληνική κοινή γνώμη στέκεται εμπόδιο στις παραχωρήσεις που θέλουν να κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις για να ησυχάσουν, όπως νομίζουν, από τον τουρκικό βραχνά.
Καλά κάνει η κοινή γνώμη και αντιδρά και περισώζει ό,τι είναι να περισωθεί από ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ελληνική κυριαρχία. Και τώρα που το γνωρίζουμε πως αυτό στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια του ελληνικού κατεστημένου για παραχωρήσεις πρέπει να επιμείνουμε και να εντείνουμε τις αντιδράσεις μας.
Με την Τουρκία πρέπει να τα βρούμε. Είναι γείτονάς μας και θα αποτελεί μια διαρκή απειλή. Αλλά όχι υποχωρώντας από όσα παραχωρεί στην Ελλάδα το Διεθνές Δίκαιο. Και αυτό, όχι μόνο διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος παραχωρήσεων αλλά και διότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει να διεκδικεί μέχρι να κάνει την Ελλάδα επαρχία της. De facto, όχι De jure. Να το πω διαφορετικά, Μέχρι να την κάνει προτεκτοράτο της. Αν αυτή είναι η φιλοδοξία της ελληνικής άρχουσας τάξης τότε θα βρίσκει την κοινή γνώμη, όπως είπε ο εμβληματικός πολιτικός, απέναντί της. Και θα ευθύνεται, η ελληνική άρχουσα τάξη, για άλλη μια φορά για τον διχασμό της κοινωνίας. Και όπως γράφουν οι καλά γνωρίζοντες, μια διχασμένη κοινωνία δεν μπορεί να αναπτυχθεί.
Το επίσης ενδιαφέρον είναι πως την διαδικτυακή εκδήλωση παρακολούθησαν και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι άλλην εντύπωση δίνουν στην κοινή γνώμη με τις δημόσιες δηλώσεις τους ενώ εκεί συμφώνησαν με τον ομιλητή, πρώην πολιτικό. Όπως συμφώνησε και η συντριπτική πλειονότητα του ακροατηρίου.
Ο μόνος που τόλμησε να διατυπώσει κάποιες επιφυλάξεις ήταν ο Ζάννας, απόγονος της γνωστής οικογένειας της Θεσσαλονίκης και συγγενής του Σαμάρα.
Στο ίδιο κλίμα κινείται με αρθρογραφία στελεχών του και το γνωστό μοναδικό, ελληνικό think tank θέτοντας το δίλημμα “παραχωρήσεις ή πόλεμος”.
Υποτίθεται πως τα think tanks αναζητούν- και προτείνουν στους εντολείς τους- τρόπους που θα ικανοποιούν το ερώτημα που τίθεται. Και το ερώτημα στο think tank είναι, ή πρέπει να είναι: υπάρχει τρόπος να διατηρήσει η χώρα ό,τι της ανήκει και να μην πάει σε πόλεμο; Δυστυχώς, η απάντηση της γνωστής Δεξαμενής Σκέψης είναι όχι. Τότε, όμως, δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της.
Θέλουμε ακέραια τη χώρα με τα δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο; Τότε πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Μαρία Μαγγιώρου says:

  «Τώρα που γνωρίζουμε»…

  Πράγματι, πρέπει να εμπεδώσουμε το γεγονός ότι η Διαχείριση της Εξουσίας είναι ένα Μάνατζμεντ Ιδιωτικών Συμφερόντων ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Δεν είναι Πολιτική, που θα πει γεγονός Κοινωνικό.
  Είναι Μάνατζμεντ Προπαγάνδας όταν πρόκειται για τον Κοινωνικό Έλεγχο και «Παραγγελιές» όταν πρόκειται για τις διεθνείς σχέσεις χωρών όπως η Ελλάδα.

  Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ την τόσο ξεκάθαρη περίπτωση εξουδετέρωσης της λαϊκής θέλησης με το μεγάλο κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ: να ξεθάψει την υπόθεση την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, ημέρα Κυριακή!

  Ο λόγος που δεν βρίσκεται άκρη στην αναγέννηση ενός κεντροαριστερού κόμματος είναι ότι δεν έμεινε ο παραμικρός κομματικός χώρος για Πολιτική. Κουτσοί- στραβοί, όλοι οι «πολιτικάντιδες» αποτελούν μια ελίτ μιας αποικιακής χώρας.
  Κανείς τους δεν έκρυψε το ελιτίστικο συναίσθημα όταν έσπευσαν να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο παρερμηνεύοντας την ιδέα του παραδειγματικού εμβολιασμού.
  Ο Λαός, το Έθνος, η ψυχή της Ελλάδας υφίσταται bulling για να παίζεται το παιχνίδι της μάσας.

  Τον Ζουράρη τον παρερμηνέψαμε όταν είπε ότι η Ελλάδα καταστρέφεται μαζί με τη γλώσσα της, όχι από ένα νησί, γιατί η Πατρίδα μας δεν είναι Χώρος. Επειδή υπάρχει ακόμα Συνείδηση Κοινωνίας δεν «παραχωρούν» οι Έλληνες ούτε μισό τετραγωνικό του εδάφους τους. Όταν μας στερούν την Ψυχή και τη Λαλιά, τα αφεντικά του κοπαδιού είναι έτοιμα να δώσουν πολλά περισσότερα από ένα νησί.
  Επειδή οι Έλληνες είναι ο μόνος λαός που ξέρει από Κοινωνία, είναι ο μόνος που ξέρει από Δίκαιο: ‘Γλώσσα δε σ’έχω για σπαθί, δε σ’ έχω για τουφέκι, Σ’ έχω να κλαις το δίκιο σου, να κλαις το μερτικό σου’. ΛΟΓΟ/ΣΟΦΙΑ έχει μόνον ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που θα πει ο ολοκληρωμένος ως έμβιο διαφορετικό από όλα τα άλλα, αυτός που έχει ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
  Μπροστά στον ελληνικό λαό, οι κυβερνώντες είναι σαν να κυβερνούν τα ζώα τους ανθρώπους: Στο Ιδιωτικό Μάνατζμεντ «οι άρχοντες ασκούν την εξουσία μαζί με θηρία», έλεγε ο Αριστοτέλης. Γιατί οι «ιδιωτικές απολαύσεις» (που επεβλήθηκαν με τον Διαφωτισμό) ανήκουν στο επίπεδο του ζώου «και άμα κυβερνά το Ιδιωτικό συμφέρον, η εξουσία καταστρέφει και τους καλύτερους». Στην Πολιτική = Πολιτική Κοινωνία, «άρχει ο Νόμος», η Δικαιοσύνη.

  Ο ειδικός σύμβουλος του ανοιχτά προδοτικού ΕΛΙΕΜΕΠ, της σημιτικής ΕΥΠ, Π. Αποστολίδης τέθηκε επικεφαλής της ομάδας «επαφών» με τους Τούρκους α) επειδή δεν γνωρίζει από Λόγο αλλά μόνο από τη «λογική» του συμφέροντος και β) (σύμφωνα με δημοσίευμα της 23-9-20) λόγω απροθυμίας διακεκριμένων διπλωματών μας να συμμετέχουν…

 2. 2
  Μαρία Μαγγιώρου says:

  Εννοείται την υπόθεση NOVARTIS σχετικά με το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ.

 3. 3
  Γιώργος says:

  Τι σας εμποδίζει να μας αποκαλύψετε το όνομα του ομιλητή κύριε Σαββίδη;

  • 3.1
   Grantaire says:

   Συμφωνώ και εγώ με το ερώτημα. Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο εμποδίζεται ο κύριος Σαββίδης να αναφέρει το όνομα; Μήπως πρόκειται για τον γνωστό “ξερόλα” Βενιζέλο, που από όποιο υπουργείο πέρασε, ( και δέν μιλάμε μόνο για τα χρόνια της κρίσης), άφησε κυριολεκτικά μόνο βαρύγδουπες δηλώσεις και μηδέν έργο;
   Όσον αφορά τον ρόλο του ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι όχι μόνο αρνητικός όπως αναφέρει ο κύριος Σαββίδης, αλλά κυριολεκτικά υπηρετικός ξένων συμφερόντων- προδοτικός. Ποιούς να πρωτοαναφέρεις απ΄όλους αυτούς; Κουλουμπής, Τσούκαλης, Παγουλάτος, Βερέμης, Μαραντζίδης, Λυμπεράκη, Ντόκος, δέν τελειώνει ο κατάλογος. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν τις ιδέες τους, είναι πιό απόλυτοι μονολιθικοί στη σκέψη και εμπαθείς ακόμη και από τους θεωρητικούς του μαρξισμού-λενινισμού. Και φυσικά κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα, την πόλη που πολύ σωστά έχει αναφέρει ο κύριος Σαββίδης κατατρώει την σάρκα του έθνους.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό. Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας