Τη δυνατότητα τα στελέχη των ΕΔ να μπορούν να κάνουν και δεύτερη δουλειά μετά το… κανονικό τους ωράριο ζητά βουλευτής της ΝΔ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας!
Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά και δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στα επίπεδα ένδειας που έχουν περιέλθει στα στελέχη των ΕΔ σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα την ώρα που η Τουρκία προετοιμάζει «θερμό» επεισόδιο.
Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης των επαγγελμάτων που υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να ασκήσουν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις εκτός υπηρεσίας ώρες, προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημά τους, το οποίο μειώθηκε την τελευταία δεκαετία ζητά.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με Αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα που διατυπώνει με επιστολή της η Ένωση Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), της οποίας υπήρξε αποδέκτης. Στην επιστολή καταγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση με τους περιορισμούς σχετικά με την επ’ αμοιβή συμπληρωματική εργασία για τους ενεργεία αξιωματικούς.
Σύμφωνα, με το Ν.Δ. 1400/1973 και Π.Δ. 130/1984 (Γενικός Κανονισμός Υπηρεσίας στον Στρατό) η πρόσθετη επ’ αμοιβή εργασία απαγορεύεται πλην των εξαιρέσεων που ισχύουν για τους υγειονομικούς αξιωματικούς, που μπορούν να ασκούν το ιατρικό επάγγελμα ως ιδιώτες, καθώς και τους αξιωματικούς του Μουσικού Σώματος, που μπορούν να διευθύνουν δημοσίως ορχήστρες ή να παιανίζουν σε ιδιωτικές ορχήστρες.
Επίσης, όλοι οι ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί μπορούν να διδάσκουν σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολές ή εκπαιδευτικά ιδρύματα κατόπιν αδείας των οικείων Αρχηγών.
Στην Αναφορά, γίνεται επίκληση των δυσκολιών, που σύμφωνα με την ΕΣΠΕΛ αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων λόγω της κρίσης. Για τον λόγο αυτό ζητείται η συγκρότηση σχετικής επιτροπής που θα εξετάσει το όλο ζήτημα της νομοθέτησης της παράλληλης εργασίας «υπό σαφείς κανόνες, όρους και προϋποθέσεις ώστε να μη θίγεται η ιδιότητα του Στρατιωτικού».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγοντας στην Αναφορά του ζητά από τον υπουργό Άμυνας την αξιολόγηση του αιτήματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.
https://www.defencenet.gr/defencenet-tv/911165_i-katantia-ton-enoplon-dynameon-proi-axiomatikos-kai-brady-gkarsoni-parkadoros
Καλύτερη διαφήμιση από τον ”ανήσυχο” ιστότοπο για την κατάντια των Ενόπλων Δυνάμεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών(Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) ,που ιδρύθηκε το 2017 , με τις (31) Ε.Σ.Π .Ε.Ε -με πρώτη της Λαρίσης- δεν θα μπορούσε να γίνει με αυτήν την καταχώρηση.
Και αντί να ανησυχεί-ο ιστότοπος- για τον συνδικαλισμό των εν ενεργεία στρατιωτικών από το 2017 , καταγγέλλει τον βουλευτή Λαρίσης κ.Χαρακόπουλο -προς τον οποίον απευθύνθηκαν εγγράφως για τα αιτήματα, που έστειλαν στις ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων,
Δεν ενόχλησε η ”επαιτεία” των συνδικαλισμένων στρατιωτικών της Λαρίσης να εξασφαλίσουν και άλλη επικουρική εργασία εκτός της προετοιμασίας τους για την υπεράσπιση της Πατρίδος;;;.
Για όλα αυτά ο κριτής λαός μάλλον θα ανησυχεί ,-ιδιαίτερα οι άνεργοι -,των οποίων τις εργασίες μπορεί να πάρουν οι μισθοδοτούμενοι αξιοπρεπώς ”ένστολοι”.
Διαπιστώνεται ο σκοπός του,οποιασδήποτε μορφής, συνδικαλισμού στις Ε.Δ. Όταν προτείνεται και αποφασίζεται κάτι πρέπει να εξετάζεται τι κρύβεται στο πίσω του μυαλού των προτεινομένων. Ιδού τώρα εμφανίζεται σιγά -σιγά ο σκοπός της υπονόμευσης του κύρους των Ε.Δ και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο.Θεωρώ πρώτον ότι είναι εκτός θέματος η πρόταση της
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.,δεύτερον δεν είναι συνειδητοποιημένοι πάνω στην επιλογή της επαγγελματικής τους επιλογής και τρίτον αγνοούν την στρατιωτική ιστορία που έχει καταγράψει ότι η ύπαρξη του Στρατού χαρακτηριζότανε πάντοτε ως λάμπουσα πενία και ο αγώνας για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας δεν αποσκοπούσε στα χρήματα αλλά στην αρετήν.
Δεν θα μπορούσε οι κατά καιρούς και οι σημερινοί ”φυσικοί” προιστάμενοί τους να τους διδάξουν τον επαγγελματικό προορισμό τους , τον οποίον επέλεξαν εθελουσίως και δεν επιστρατεύθηκα να τον υπηρετήσουν και αν επιμένουν ”να τους δείξουν την πόρτα εξόδου”;;;.
Πότε ”θα σπάσουν αυγά” οι αρμόδιοι και προς τους νομοθετούντες (όπως το 2017);;;.