Η Ιταλία με δημοψήφισμα μειώνει τον αριθμό των βουλευτών από 954 σε 600

23/9/20 | 0 | 0 | 299 εμφανίσεις

 

Οι Ιταλοί αποφάσισαν να μειώσουν τον αριθμό των βουλευτών στο κοινοβούλιο από 954 σε 600 βουλευτές, σύμφωνα με  τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (20 Σεπτεμβρίου).

Στο 70 τοις εκατό των  καταγεγραμμένων ψηφοδελτίων, το 69 τοις εκατό των ψηφοφόρων υποστήριξε τη συνταγματική αλλαγή, όπως αναφέρει το Associated Press

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάιο του Κινήματος των 5 Αστέρων χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ιστορικό αποτέλεσμα. Έγραψε ότι η Ιταλία «πρέπει να επιστρέψει σε ένα κανονικό κοινοβούλιο μειώνοντας τον αριθμό των βουλευτών και μειώνοντας τα προνόμια. Έχουμε στείλει ένα μήνυμα στους Ιταλούς. «Χωρίς το κίνημα των 5 Αστέρων, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά».

Ο Νίκολα Ζινγκαρέτι, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το αποτέλεσμα «επιβεβαίωσε ότι το DP είναι κόμμα αλλαγής και πρέπει να προετοιμαστούμε για τις νέες μεταρρυθμίσεις».

Ενώ οι επικριτές των αλλαγών υποστήριξαν ότι η μείωση του αριθμού των βουλευτών θα μείωνε την εκπροσώπηση, θα απειλούσε τη δημοκρατία και θα ελαφρύνει τους φορολογούμενους  από πολύ λίγα χρήματα.

Το Κίνημα  των 5 Αστέρων,  στην εκστρατεία του διατύπωσε τη θέση  ότι αυτή η αλλαγή θα εξοικονομήσει στους φορολογούμενους 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε 10 χρόνια, ενώ ο οργανισμός παρακολούθησης της δαπάνης δημόσιου χρήματος είπε ότι ο αριθμός αυτός δεν θα ξεπερνούσε τα 57 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, πράγμα που σημαίνει  σταγόνα στον ωκεανό, αν κοιτάξουμε το  τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/10/20 | (1 σχόλια)
    Χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο ένας κατάλογος βρετανικών πόλεων στις οποίες δήμαρχοι είναι μουσουλμάνοι. Τον αναρτήσαμε και εμείς. Σε μια πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώσαμε πως ισχύει εν μέρει. Σε τρεις πόλεις π.χ. που ψάξαμε στο διαδίκτυο στη μία μουσουλμάνος ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας