Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΩΣ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ.

28/1/20 | 3 | 2 | 649 εμφανίσεις

Η ιστορία με τον ΠΑΟΚ είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Σε όλα, μα σε όλα τα ζητήματα αυτή είναι η συμπεριφορά του κέντρου.
Απλώς, δεν παίρνει τόση δημοσιότητα.
Η Ελλάδα βρίσκεται, ακόμη, σε διαδικασία συγκρότησης κράτους. Με πρωταγωνιστές τους κοτζαμπάσηδες.
Γράφω συχνά για την αθηναϊκή ιδεολογία. Και επειδή αντιδρά απλός κόσμος απο την Αθήνα αναγκάζομαι να διευκρινήσω ότι φορείς της και εκτελεστές της δεν είναι οι απλοί κάτοικοι των Αθηνών. Ονομάζεται “αθηναϊκή” επειδή εκεί παράγεται, απο εκεί εκτελείται και θεωρεί πως η Ελλάδα είναι μια εσωτερική αθηναϊκή αποικία.
Όλες οι κυβερνήσεις ήταν φορείς της.
Δεν πιστεύω πως η χώρα θα αλλάξει. Η χώρα είναι τελειωμένη.
Διότι κυρίαρχη αντίληψη της αθηναϊκής ιδεολογίας είναι πως δεν υπάρχει πουθενά γραμμή άμυνας. Για το συμφέρον τους είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα πάντα.
Τα ποδοσφαιρικά τα βαριέμαι αφόρητα. Διαβλέπω πως άρχισε πολύ σύντομα η αρχή του τέλους της κυβέρνησης. Κρίμα, διότι απέναντι βρίσκεται ο μόλις δοκιμασθείς Συριζα και το κακό που έκανε είναι νωπό.
Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, μαζί με την άμυνα, έπρεπε να ήταν το ενδιαφέρον για την περιφέρεια. Αλλά αυτήν την επαφή με τον κόσμο της περιφέρειας δεν την έχει ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε η κυβέρνησή του.
Ρώτησα ακαδημαϊκή προσωπικότητα που διετέλεσε και πρύτανης για τα μέτρα της υπουργού παιδείας.
Μου είπε πως καλά είναι αλλά το πρόβλημα και με την υπουργό και με τον πρωθυπουργό είναι ότι δεν έχουν ιδέα απο το ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν φοίτησαν σ αυτό, ουτε προπτυχιακά.
Πιστεύω- και το έχω γράψει επανειλημμένως- πως χρειάζεται ένας ισχυρός πολιτικός φορέας που θα εκφράζει την ελληνική περιφέρεια. Με έδρα εκτός του κέντρου.
Βεβαίως, θα αρχίσετε το γνωστό μοτίβο περί απόσχισης κλπ. Αν ήμασταν αποσχιστές δεν θα γράφαμε και θα αγωνιούσαμε καθημερινά για το μέλλον της κρατικής οντότητας του ελληνισμού.
Ο πολιτικός αυτός φορέας που θα είχε έδρα εκτός Αθήνας θα πίεζε την εκάστοτε κυβέρνηση και θα έθετε ως όρο για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση το απόλυτο ενδιαφέρον για την περιφέρεια.
Ξυπνείστε, μας τελειώνουν.
ΥΓ: Το ποδόσφαιρο το βαριέμαι αλλά είναι ο χώρος που αναδεικνύει τόσο ωμά και απροκάλυπτα τη διάσταση της αποικιοποίησης της Ελλάδας απο την πρωτεύουσά της. Δείχνει και κάτι άλλο. Πόσο σαθρή, πόσο φθηνή, πόσο χωρίς παιδεία είναι η “αστική” τάξη της χώρας.
Με τέτοιες ηγεσίες,η χώρα είναι τελειωμένη.
Κατάργηση του πρωταθλήματος επι πενταετία το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης. Επι πενταετία, όμως, Επανασύσταση με όρους απόλυτους και καθαρούς.
Ποιός είναι ο Μαρινάκης ή όποιος άλλος παράγων που θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες σαν και αυτές που διαφαίνονται;

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Stratus says:

  Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που περιγράφετε, που να δείτε “αυτούς”, και τους “κολλητούς” τους στο εξωτερικό,(διπλωματικές αποστολές)εάν ήξεραν οι Έλληνες ποιους στέλνουν έξω, θα έπρεπε να τους είχαν πάρει με τις πέτρες.
  Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι διαχρονικό, και μάλλον φταίει ο κόσμος,όχι όπως το περιέγραψε ο Πάγκαλος, έτσι ώστε να ενοχοποιήσει έναν ολόκληρο λαό.
  Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει ο πυρήνας που θα αλλάξει τα πράγματα στη πολιτική, και ότι τελικά ο κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του.
  Κάθισα και είδα το Brexit, και όσο ταινία και να είναι, καταλαβαίνεις τη διαφορά επιπέδου που υπάρχει.
  Δυστυχώς για εμάς δεν υπάρχει άρχουσα τάξη που μαζί με τα δικά της συμφέροντα να σεβαστεί και των υπολοίπων, πολύ σωστά τους αποκαλείται κοτζαμπάσηδες, των Αθηνών θα πρόσθετα από κάτω.
  Αυτοί οι άνθρωποι μόνο εθνικό διχασμό παράγουν για να έχουν λόγο ύπαρξης και δεν τους ενδιαφέρει εάν η Τούρκικη σημαία ανέβει στην Ακρόπολη.
  Θα το πληρώσουμε ακριβά το τίμημα της “ησυχίας” και του ατομισμού εκτός εάν αισθανθούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν την ανάσα μας στο σβέρκο τους.
  Εάν δεν υπάρχει αφύπνιση θα χρειαστούμε διαβατήρια σε λίγο καιρό για να περάσουμε τα Τέμπη.

 2. 2
  Banned_Member says:

  Ανάλογα πως τα βλέπει κανείς.

  Για μερικούς η χώρα βρίκεται σε φάση συγκρότησης, για άλλους σε φάση αποσύνθεσης.

  Προσωπικά πιστεύω ότι βρίσκεται σε μόνιμη φάση αφασίας. Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο….

  Αρκεί να δει κανείς πως φέρονται οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι ασφαλιστικές, οι courier κ.ο.κ. στους πελάτες τους (σε όλους εμάς δηλ) και θα καταλάβει κανείς που βρισμόμαστε. Σίγουρα πάντως όχι στην Ευρώπη.

  Σε σχέση με το υδροκέφαλο κέντρο των Αθηνών, ισχύει ότι δε δίνει και πολύ δεκάρα για τη Θεσ/νίκη, μόνο που imho δε δίνει δεκάρα για τίποτα γενικώς. Πιστεύετε κ. Σαββίδη ότι δεν κοιμάται καλά το βράδυ ο Πατούλης, διότι υπάρχουν άλυτα θέματα άκρως σοβαρά που χρονίζουν και τα οποία θα μας πνίξουν όλους εδώ χάμω; Τι να πούμε τώρα; Για τα σκουπίδια; Για το νέο Μάτι που νομοτελειακά θα έρθει ξανά κάποια στιγμή;

  Όχι βέβαια. Μια χαρά κοιμάται ο Πατούλης και ο κάθε Πατούλης. Οπότε θα έλεγα… σιγά τη σοβαρή πρωτεύουσα να πούμε.

  Όσο για την Παοκάρα, καλά έκανε ο Μητσοτάκης στον απίθανο που έστειλαν 110K+ πανέξυπνοι στην Ευρωβουλή. Γελάνε και τα τσιμέντα, με τα ατομάκια που στέλνουμε για να φτιάξουν περιουσίες και για τα εγγόνια τους.

  • 2.1
   Stratus says:

   Έχετε απόλυτο δίκιο, όλα είναι αλληλένδετα, ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν, συντελεί φυσικά και το εκλογικό σύστημα.

 3. 3
  Σ.Α.Ν says:

  Το ξαναγράψαμε . Η Θεσ/νίκη από τότε που οι Θεσσαλονικείς- του ”χαλαρού”κέντρου και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων έξέλεξαν τον κ.Μπουτάρη Δήμαρχο”αυτονομήθηκε ”και από την κρατική υπόσταση ”των Αθηνών” και από τον πατριώτη και θρησκευόμενο Θεσσαλονικιό και παριστάνει την σπουδαία πότε με τον ΠΑΟΚ του κ.Ιβάν Σαββίδη -που ακόμα να μάθει να μιλά ελληνικά -,πότε με τις καλές ταβέρνες της ,πότε με τα κυπαρισιένια κορίτσια της και παντοτε με τα ΜΑΤ ,που την επισκέπτονταν συχνά – ιδιαίτερα από το 2015 – για την φρούρηση του λαοφιλούς τέως πρωθυπουργού κ.Τσίπρα και ”έδερναν” ανελέητα τους κατοίκους της ,αλλά το χαστούκι του αστυνομικού στον 11χρονο μας πείραξε όλους .( οι παλαιοί γονείς και κηδεμόνες έλεγαν ότι με ένα χαστούκι μπορείς να γίνεις άνθρωπος καλός και τέλος πάντων στα καλά καθούμενα δεν χαστουκίζουν κανένα,ε΄νω τώρα οι διακαιωματιστές δεν αντέχουν ούτε το αγριοκύταγμα των γονιών ).
  ΤΕΛΟΣ οι όποιοι ”προύχοντές της Θεσ/νίκης βολεύτηκαν πανεύκολα από την Αθήνα- πλήρης απόδειξη ΚΑΙ ότι δέχθηκαν ως πρόεδρο του ΟΑΣΘ τον ”τιραντούχο”κ. Στέλιο Παππά, πατέρα του υπουργού τότε κ.Νίκου Παππά -λες και δεν υπήρχαν κατάλληλοι στην Θεσ/νίκη με δυο Πανεπιστήμια – ΚΑΙ ότι δέχθηκαν την αναβολή των εργασιών του ΜΕΤΡΟ μέχρι να πλησιάζουν οι εκλογές του 2019 , ΚΑΙ -το κυριώτερο -κατάφεραν να σιωπήσουν -για να περάσουν το Σκοπιανό -οι δύο δυνατώτερες μέχρι τότε φωνές του Παναγιωτάτου κ.Άνθίμου και του μοναδικού γνώστη του όλου θέματος και μαχητού κ.Μέρτζου ,με μιά και μόνη επίσκεψη στη Θεσ/νίκη του ”Δημοσθενικού” κ.Κοτζιά.
  Δεν είναι πολυ αργά να μιλάς για τον δυνατό Κων/πολίτη ΠΑΟΚ ;;;.
  ΤΙ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ . Λιγώτερες βρισιές γιαυτό το κράτος ,-που κυρίως οι βόρειοι Έλληνες το δημιούυργησαν μετά το 1981 και ιδίως το ανέχθηκαν- και περισσότερο ”πρέσσιγκ” στους τοπικούς βουλευτές για διακομματική ‘αρνησή τους -με δύναμη ΒΕΤΟ-σε κάθε τι που ΠΙΑ δεν ”προσκυνά” την συμβασιλεύουσα Θεσ/νίκη και αν αυτό ”δεν πιάσει” προς το τέλος της παρούσης 4ετίας δημιουργία νέου Πολιτικού Σχηματισμού με πυρήνα την Βόρειο Ελλάδα ,που ”θα ρίχνει” κυβερνήσεις .

  • 3.1
   Stratus says:

   Ο κάθε απίθανος έχει γίνει Δήμαρχος Θεσ/νικης
   Ξεχνάς ότι όποιος κάνει ονοματάκι κατηφορίζει για την Αθήνα;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  12/6/21 | (0 σχόλια)
  Άννα Κωνσταντινίδου* Εύλογη έκπληξη για πολλούς, ο Μασρουρ Μπαρζανί στην Ελλάδα.... Όμως, αυτό εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση στην περιφέρειά της, καθώς αρχίζει και χάνει ή πιο σωστά οι δορυφόροι της ψάχνουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο