Η Ισπανία εκδικείται για το Γιβραλτάρ – Ανοιχτή στην ένταξη «ανεξάρτητης Σκωτίας» στην ΕΕ

3/4/17 | 0 | 0 | 602 εμφανίσεις

Θα αποχωρήσει με τη Βρετανία και «τα υπόλοιπα θα τα δούμε» λέει ο Ισπανός ΥΠΕΞ

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο η Σκωτία, έχοντας πλέον την ανεξαρτησία της, να προσπαθήσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρηση της Βρετανίας εμφανίζεται η Ισπανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
«Αρχικά δεν θεωρώ ότι θα την εμποδίσουμε» είπε ο Αλφόνσο Νταστίς στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε πως η Σκωτία θα αποχωρήσει από την ΕΕ μαζί με τη Βρετανία και «τα υπόλοιπα θα τα δούμε», σημειώνοντας πως η Μαδρίτη δεν επιθυμεί τον κατακερματισμό της ευρωπαϊκής οικογένειας.
«Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό, αν, εφαρμόζοντας τους νόμους της, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι μια διαίρεση του Ηνωμένου Βασιλείου, οποιοδήποτε τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου γίνει ανεξάρτητο κράτος και θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ θα πρέπει να υποβάλει αίτημα. Και να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία» ανέφερε.

infognomon

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό. Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας