Η εφεδρική τουρκική μονάδα καταδρομέων επιστρέφει από το Κοσσυφοπέδιο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο τον Ιούνιο, επιστρέφει στην Τουρκία η εφεδρική μονάδα του τάγματος καταδρομών της 65ης Διοίκησης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Κιρκλαρέλι, που μετέβη στη χώρα μετά από αίτημα της Διοίκησης Μικτής Δύναμης του ΝΑΤΟ, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΑ) αναφέρεται ότι η μονάδα θα ολοκληρώσει τις μετακινήσεις της σήμερα και αύριο.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) ανακοίνωσε ότι μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, η εφεδρική μονάδα, η οποία αναπτύχθηκε στο Κοσσυφοπέδιο κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ και συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση της ειρήνης στη χώρα, θα επιστρέψει στην πατρίδα της μέχρι αύριο.

Σε γραπτή δήλωση από το MSB, η Τουρκία συνεχίζει να συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα στο πλαίσιο των διμερών της σχέσεων με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. ΟΑΣΕ). Αναφέρθηκε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου εντοπίζονται (οθωμανικές) πολιτιστικές αξίες.

Σχετικό:

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο τον Ιούνιο, κατόπιν αιτήματος της Διοίκησης της Μικτής Δύναμης του ΝΑΤΟ, το τάγμα καταδρομών της 65ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Κιρκλαρέλι, που είχε προηγουμένως ανατεθεί στη Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο ( KFOR), τοποθετήθηκε στην περιοχή ως εφεδρική μονάδα.

Η διοίκηση της KFOR περνά στην Τουρκία

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η μονάδα που μας ανατέθηκε συνέβαλε πολύ στην εδραίωση της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο μεταξύ 10 Ιουνίου και 31 Αυγούστου μετά τη μεταφορά της στους Στρατώνες του Σουλτάν Μουράτ στο Κοσσυφοπέδιο στις 6 Ιουνίου 2023 και εκπλήρωσε με επιτυχία το καθήκον της.

Το εφεδρικό τάγμα θα ολοκληρώσει τις χερσαίες μεταφορές σήμερα και τις αεροπορικές μεταφορές αύριο. Επιπλέον, η Διοίκηση της KFOR θα αναλάβει η χώρα μας για 1 χρόνο από τις 10 Οκτωβρίου 2023. Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις και τις συνεισφορές που έχει κάνει στο ΝΑΤΟ όπως έκανε πάντα».

Η εφεδρική τουρκική μονάδα καταδρομέων επιστρέφει από το Κοσσυφοπέδιο

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα