Η ΕΤΑ ανακοίνωσε τον «πλήρη αφοπλισμό της»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Έπειτα 58 χρόνια τρομοκρατίας, η οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών παρέδωσε τα όπλα της

 8η Απριλίου του 2017 είναι μια ιστορική μέρα για την Ισπανία, καθώς οι Βάσκοι αυτονομιστές της ΕΤΑ, είχαν δεσμευτεί να παραδώσουν τα όπλα στην πόλη Μπαγιόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Όπως και έγινε, καθώς η βασκική αυτονομιστική οργάνωση έδωσε στην αστυνομία μια λίστα με 12 κρυψώνες όπλων και εκρηκτικών, που φέρεται να αποτελούν ό,τι έχει απομένει από το οπλοστάσιο της ETA.

Τον αποχαιρετισμό στα όπλα τον επιβεβαίωσε και η οργάνωση με επιστολή της στο BBC αναφέροντας: «η ΕΤΑ είναι πλέον μία αφοπλισμένη οργάνωση». Εκτός αν δεν βρεθεί κάτι που να ανατρέψει την απόφασή τους στην πορεία, όπως προειδοποιούν.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΤΑ έχει κηρύξει κατάπαυση πυρός πολλές φορές, το 1989, 1996, 1998 και το 2006. Αλλά πάντα κάτι άλλαζε και η οργάνωση -η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την ΕΕ- συνέχιζε τον ένοπλο αγώνα της. Επειτα από περισσότερα από 40 χρόνια βίας στο όνομα του αγώνα της για την ανεξαρτησία Χώρας των Βάσκων και της Ναβάρας, πραγματοποίησε την τελευταία επίθεσή της το 2010, προκαλώντας τον θάνατο ενός αστυνομικού σε γαλλικό έδαφος και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που αποδίδεται στις ενέργειές της στους 829 νεκρούς.

Η επιστολή με την οποία ανακοινώνει τον αφοπλισμό της η ΕΤΑ
koutipandoras.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα