Η επιστολή που έστειλε η Ελλάδα στον ΟΗΕ αποδεικνύει την κρισιμότητα της πρωτοκόλλησης του τουρκολιβυκού συμφώνου!

3/10/20 | 1 | 0 | 188 εμφανίσεις
Δημήτρης Καμμένος

Γιατί στείλαμε επιστολή; Αφού είναι «Τυπική και άνευ ουσίας η ανάρτηση της Συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας στον ΟΗΕ;»

Να ανοίξουμε λογαριασμό εξόδων κινητοποίησης ενοπλων δυναμεων για την προάσπιση των Ευρωπαϊκών συνόρων, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της Ευρώπης και να τα συμψηφιζουμε με υποχρεώσεις μας προς τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Και  μην μας πουν πάλι «υπογράψτε μνημόνια διότι ξοδεύετε πάνω από τις δυνατότητές σας»

Δεν θα πληρώνει η Ελλάδα τον έρωτά της Γερμανίας με την Τουρκία

Και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εθνική ήττα των τελευταίων ετών: Πρωτοκολλήθηκε στον ΟΗΕ το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο! Επίσημη και με το «γράμμα του νόμου» αμφισβήτηση ΑΟΖ, Κρήτης, Καστελλόριζου, Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου.

«Εμείς θα πάμε Χάγη και θα αποδεχθούμε την απόφαση»; (όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός).

Καμία Χάγη.

Η ανάρτηση του ΟΗΕ συνέβη την ώρα που συνεδρίαζε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις κυρώσεις στην Τουρκία. Έχουμε να κάνουμε με συμμορία!

Αρχές Μαΐου στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ καταγγέλοντας το παράνομο τουρκο-λυβικο σύμφωνο.

Γιατί ο ΟΗΕ σήμερα αγνόησε την επιστολή μας και ανάρτησε το τουρκολιβυκό σύμφωνο; Αφού η κυβέρνηση λέει ότι είναι «Τυπική και άνευ ουσίας η ανάρτηση του τουρκολιβυκού συμφώνου από τον ΟΗΕ» όπως ισχυρίστηκε η Αθήνα, γιατί συντάξαμε την παρακάτω επιστολή που αποκαλύπτουμε σήμερα.

Τι λέει η επιστολή;

Επισημαίνεται ότι με το Μνημόνιο, τις συντεταγμένες του και τον επισυναπτόμενο χάρτη (που περιλαμβάνονται στην επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου Φ.Σινιρογλου της 17ης Μαρτίου και παρατίθεται στη συνέχεια):

– Παραβιάζονται κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και άλλων γειτονικών κρατών

– Παραβιάζεται το αδιαίρετο της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας

– Προβάλλεται η ακυρότητα του Μνημονίου καθώς έχει συναφθεί κατά παράβαση της Πολιτικής Συμφωνίας στην Λιβύη- Τονίζεται ότι η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν απέναντι η παρακείμενες ακτές και, ως εκ τούτου, δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει γεωγραφική και, συνεπώς ούτε νομική βάση για τη σύναψη συμφωνίας θαλάσσιας οριοθέτησης.

– Απορρίπτεται η «δόλια» και επιλεκτική επίκληση αρχών του Διεθνούς Δικαίου ( όπως «η παρουσία των ελληνικών νησιών στην λάθος πλευρά της μέσης γραμμής» ή η εξαφάνιση των θαλασσίων ζωνών των νησιών εκτός των χωρικών υδάτων τους)

– Ο χάρτης χαρακτηρίζεται «εργαλείο μολυσμένο» από τους ίδιους παράνομους ισχυρισμούς τους οποίους έχει ως στόχο να νομιμοποιήσει και καταδεικνύει την προσπάθεια της Τουρκίας « να αναδιαμορφώσει την γεωγραφία της περιοχής αγνοώντας εντελώς την ελληνική επικράτεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών της περιοχής».

– Η Ελλάδα δηλώνει τέλος ότι το Μνημόνιο και ο Χάρτης που το συνοδεύει δεν έχουν νομικές συνέπειες, δεν μπορεί να γίνει επίκληση τους έναντι της Ελλάδας η οποία τονίζει ότι «διατηρεί όλα τα δικαιώματα που έχει ipso facto και ab initio στην συγκεκριμένη περιοχή».

https://www.pronews.gr/opinion-makers/920889_i-epistoli-poy-esteile-i-ellada-ston-oie-apodeiknyei-tin-krisimotita-tis

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  “Επισημαίνεται ότι με το Μνημόνιο, τις συντεταγμένες του και τον επισυναπτόμενο χάρτη (που περιλαμβάνονται στην επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου …”

  Εμείς γιατί στέλνομε επιστολές, χωρίς συντεταγμένες και επισυναπτόμενο χάρτη; Δεν ξέρομε τάχα ότι δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από τον ΟΗΕ;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  24/10/20 | (1 σχόλια)
  Χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο ένας κατάλογος βρετανικών πόλεων στις οποίες δήμαρχοι είναι μουσουλμάνοι. Τον αναρτήσαμε και εμείς. Σε μια πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώσαμε πως ισχύει εν μέρει. Σε τρεις πόλεις π.χ. που ψάξαμε στο διαδίκτυο στη μία μουσουλμάνος ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας