Η επικεφαλής του SPD δεν απέκλεισε ρητώς τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Λίγα 24ωρα μετά την αναστροφή της θέσης της Γερμανίας όσον αφορά την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 από την ίδια και άλλες χώρες στην Ουκρανία, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), η Σάσκια Έσκεν, δεν απέκλεισε ρητώς το ενδεχόμενο να σταλούν στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη.

Ερωτηθείσα χθες Κυριακή εάν και κατά πόσον θα απέκλειε την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών, η κυρία Έσκεν απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Η Γερμανία, είπε, δεν είναι εμπόλεμο μέρος και το Βερολίνο θέλει να «αποφύγει» κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής στην ένοπλη σύρραξη και «στο μέλλον». «Το στοιχείο αποφασιστικής σημασίας είναι πως η Γερμανία και το NATO δεν είναι μέρη στον πόλεμο», γι’ αυτό η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή διαβούλευση με τις ΗΠΑ για ζητήματα αυτής της φύσης, επέμεινε η κυρία Έσκεν μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό η Γερμανία να καταστήσει απόλυτα σαφές στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πως «απορρίπτουμε τη ρωσική επίθεση» στην Ουκρανία, ανέφερε η ίδια.

Αξιοσημείωτα, η κυρία Έσκεν απέφυγε να αποκλείσει ρητώς την προμήθεια αεροσκαφών στην ουκρανική πολεμική αεροπορία την ημέρα που ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα