Η επιεικώς απαράδεκτη δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας και η ελληνική στάση

29/2/20 | 1 | 1 | 678 εμφανίσεις

Η σύγχυση που επικρατεί για την άσκηση βέτο στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα είναι δεδομένη. Που ακριβώς ασκήθηκε βέτο; Η δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ πάντως έχει τη συναίνεση της Ελλάδας και είναι μια δήλωση επιεικώς απαράδεκτη:

«Οι Σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, εξέφρασαν τα βαθειά συλλυπητήρια για τον θάνατο των Τούρκων Στρατιωτικών και καταδίκασαν τις αεροπορικές προσβολές του Συριακού Καθεστώτος με την υποστήριξη της Ρωσίας. Ζητούν οι Συριακές Δυνάμεις να σταματήσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις τους και να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνική επίλυση. Το ΝΑΤΟ εκφράζει την ισχυρή αλληλεγγύη προς την Τουρκία και την συνέχιση της υποστήριξης της»

Τη δήλωση μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ

Η δήλωση είναι επιεικώς απαράδεκτη αφού πρώτον οι “επιθετικές επιχειρήσεις της Συρίας γίνονται εντός της…επικράτειας της και εναντίον ακραίων ισλαμιστών! Δεύτερον θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ.Στόλνντεμπεργκ και το ΝΑΤΟ αν η Τουρκία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, για το οποίο καλούν Συρία και Ρωσία να το σεβαστούν. Με δυο λόγια νατοϊκές αλχημείες στις οποίες η Ελλάδα δεν εξέφρασε την αντίθεση της.

Που την εξέφρασε;

ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία  και Γερμανία, είπαν όχι στο να να συμπεριληφθεί αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας η οποία και εξέφρασε τη διαφωνία της στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Militaire News

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  “Ζητούν οι Συριακές Δυνάμεις να σταματήσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις τους και να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο…”

  Δείτε σε τι ανθρώπους και τι οργανισμούς στηρίζουν κάποιοι ελπίδες!

  “πάντως έχει τη συναίνεση της Ελλάδας και είναι μια δήλωση επιεικώς απαράδεκτη”

  Aυτό το άκουσα και χθες από το https://www.verginanews.gr

  Ακούστε στο 15:04 περίπου

  • 1.1
   αφ' τό λογιστήριο says:

   Αυτό, τό:

   Ζητούν οι Συριακές Δυνάμεις να σταματήσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις τους
   και να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο…
   ”,

   Επισκέπτη,

   είναι βέβαια μιά συγκεκριμένη εφαρμογή τής αισχρής στρέβλωσης τής αλήθειας
   έν είδει εργαλείου/passe-partout, αισχρής στρέβλωσης τής αλήθειας
   πού χρησιμοποιεί η Δύση από τόν καιρό τού καρλομάγνου γιά νά σκεπάζει τό σκατό της
   καί χαρακτηρίζει όλους τούς φωταδιασμένα βολονταριασμένους εβραιοδυτικούς υποκριτές
   μέχρι σήμερα,

   όπως βεβαιώνουν οί «πόλεμοι τού οπίου»* καί η έν γένει ιστορία τής αποικιοκρατίας,

   κι όχι μόνον τού εβραιομασόνικου ΝΑΤΟ τών ημερών μας
   καί τού ομοίως εβραιομασόνικου εργαλείου πού είναι οί “αδελφοί μουσουλμάνοι”,
   μπροστινός τών οποίων είναι ό Ερντογάν
   -όπως αργότερα ήταν καί ό μακαρίτης Μόρσι στήν Αίγυπτο-
   τό πορτοκαλί κόμμα τού οποίου έχει σύμβολό του τόν «γλόμπο» τού «Κύρου Γρανάζη»?!…

   *
   «Η ιστορία των Πολέμων του Οπίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε την εκπληκτική δύναμη της εξάρτησης και την τραγωδία της σύγκρουσης δυο ολότελα διαφορετικών πολιτισμών. Κατά το 19ο αιώνα, η κινέζικη κοινωνία ακρωτηριάσθηκε από την, μεγάλης έκτασης, εξάρτηση από το όπιο, που οι Βρετανοί έμποροι προμήθευαν αφειδώς. Επί σειρά ετών, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Κίνας συγκρούονταν για την εξασφάλιση των βρετανικών εμπορικών δικαιωμάτων στην Κίνα και την σαν ίσος προς ίσον αντιμετώπισή τους από τους Κινέζους επισήμους. Έτσι λοιπόν, όταν η Κίνα προσπάθησε να κλείσει τα λιμάνια της για το όπιο, οι Βρετανοί αντέδρασαν, αρχίζοντας δύο από τους πιο παράδοξους πολέμους της Παγκόσμιας Ιστορίας. “Οι πόλεμοι του οπίου” παρουσιάζουν μία νέα ιστορική άποψη, που αποκαλύπτει τις πολιτικές και ηθικές διαμάχες των ανθρώπων που αναμίχθηκαν σε αυτούς, οι οποίοι κατέστρεψαν μία αυτοκρατορία και δηλητηρίασαν τους δεσμούς μεταξύ Κίνας και Δύσης μέχρι και σήμερα.»
   https://www.govostis.gr/product/507/oi-polemoi-toy-opioy.html

   μιά ιδέα, μέ τή “βοήθεια” τών «κινέζικων» τής Βικιπαιδεια:
   «…ο αυξανόμενος αριθμός εθισμών στο όπιο ανησύχησε τις κινεζικές αρχές.

   Το 1839, ο αυτοκράτορας Νταουγκάνγκ, απορρίπτοντας προτάσεις για νομιμοποίηση και φορολόγηση του οπίου, διόρισε τον Λιν Ζεξού για να λύσει το πρόβλημα εξαφανίζοντας το εμπόριο. Ο Λιν κατάσχεσε 20.000 σεντούκια με όπιο (περίπου 1210 τόνους) χωρίς να προσφέρει αποζημίωση, απέκλεισε το εμπόριο και περιόρισε τους εμπόρους στα καταλύματα τους.[2] Η Βρετανική κυβέρνηση, παρόλο που δεν αρνήθηκε το δικαίωμα της Κίνας να ελέγχει τις εισαγωγές του ναρκωτικού, εναντιώθηκε σε αυτό το απροσδόκητο μέτρο και χρησιμοποίησε το ναυτικό της και το πυροβολικό της για να προκαλέσει μια γρήγορη και αποφασιστική ήττα.[1]»

   «Οι βρετανικές πωλήσεις οπίου ξεκίνησαν το 1781 και πενταπλασιάστηκαν στο διάστημα 1821-1837.Τα πλοία της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών μετέφεραν τα φορτία τους σε νησιά μακριά από τις ακτές, ειδικά στο Νησί Λίντιν, όπου οι Κινέζοι έμποροι με γρήγορα και καλά εξοπλισμένα πλοιάρια έπαιρναν τα αγαθά για εγχώρια διανομή, πληρώνοντας γι’ αυτά με ασήμι και προκαλώντας μια μετατόπιση στη ροή τους.»,
   βλέπε: https://el.wikipedia.org/wiki/Πρώτος_Πόλεμος_του_Οπίου

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  14/6/21 | (2 σχόλια)
  του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο